گروه : آرشیو
به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، محمدحسین صومی در جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم پزشكي تبريز با بیان اینکه ما در دوران قبل از انقلاب چیزی جز آرامش، آسایش و عدالت، صلح، دوستی و محبت نمیخواستیم، گفت: هیچ کدام از این آرمانها برای انسانهای آزاده وجود نداشت، امروز بعد از گذشت ۴۰ سال، عدهای به جان مردم افتادند و میخواهند نظام شاهنشاهی را تطهیر کنند، در حالیکه قبل از انقلاب حتی فضایی برای اعتراض وجود نداشت.
وی با اشاره به مقایسهی وضعیت آموزشی قبل از انقلاب با زمان فعلی، گفت: اکنون در تمامی دانشگاههای مادر از جمله علوم پزشکی تبریز از اقصی نقاط استان و محرومترین روستاهای کشور دانشجو داریم، در حالی که در گذشته افراد معدودی به تحصیل و دانشگاه دسترسی داشتند.
وی با بیان اینکه پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی در مقایسه با دوران قبل از انقلاب تفاوت ماهوی دارد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ۳۱ سال را در نظام شاهنشاهي و ۴۰ سال را نیز در انقلاب اسلامی پشت سرگذاشته ولی پیشرفتهای سه دههی انقلاب قابل قیاس با سه دههی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست.
صومی با بیان اینکه اولین دانشکدهی پزشکی کشور در سال ۱۳۱۳ در تهران و دومین دانشگاه نیز در تبریز راه اندازی شد، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۹ دانشگاه پزشکی در کشور مستقر بود ولی اکنون ۶۰ دانشگاه پزشکی در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حداقل ۳۰ درصد پزشکان هویت غیر ایرانی داشتند، در حالیکه با توجه به گذشتهی درخشان ایران در رشتهی پزشکی انتظار میرفت همواره در مسیر رشد و تعالی حرکت کنیم، ولی به جایی رسیده بودیم که کشور تربیت کنندهی طبیب، برای تامین سلامت عمومی جامعه مجبور به استفاده از پزشکان عمومی با هویت غیر ایرانی شده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: طی ۳۱ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که میخواستیم در حوزهی پژوهشی پیشرفت نداشتیم، به طوریکه در حوزهی پژوهش، در کل بیش از ۳۰ مقاله با نام اعضای هیئت علمی به سختی در مجلات چاپ میشد ولی اکنون هر روز حداقل سه یا چهار برابر گذشته، مقالهی پزشکی در مجلات چاپ میشود.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب به خودباوری رسیده و خود را بارو کردیم، گفت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به این باور رسیدیم که میتوانیم به موفقیت برسیم البته به تلاشهای کسانی که با هر ایده و فکری برای تامین سلامت عمومی مردم همواره تلاش کردهاند نیز احترام میگذاریم و منکر زحمات اساتید حوزهی سلامت و بهداشت، نمیشویم.
صومی یادآور شد: اگر برخی محدودیتها را به ما اعمال نمیکردند بی شک سرعت رشد کنونی ما نسبت به گذشته چندین برابر میشد.
وی با اشاره به رتبهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مقایسه با سایر دانشگاههای کشور، گفت: امسال دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزهی پژوهشی بین دانشگاههای علومپزشکی کشور رتبهی سوم را کسب کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: جایگاه دانشگاه علوم پزشکی در حوزهی ارائهی خدمات سلامت، بهداشت و حوزهی درمان جایگاه همواره یک یا سه بوده است.
وی بیان کرد: طی پنج سال گذشته در حوزهی توسعهی دانشگاه، یک هزار مجموعه علوم پزشکی در استان راه اندازی شده است.
صومی با اشاره به تعداد دانشمندان یک درصد برتر جهانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: طی سالهای متمادی هفت نفر از دانشگاه علوم پزشکی از جمله دکتر جویبان، ولی زاده برزگر جلالی و نخودچی... در جایگاه دانشمندان یک درصد برتر جهانی قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه ۱۱ دانشکدهی علومپزشکی در استان داریم، گفت: بیش از ۲۰۰ رشته در مقاطع متعدد از جمله دوارن لیسانس تا دورههای فوق تخصصی و تکمیلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب فناوری در دانشگاه علوم پزشکی نقشی نداشت، گفت: اکنون ۲۶ شرکت دانش بنیان با دانشگاه علوم پزشکی تبریز همکاری میکند و ۱۱ محصول دانشگاه پزشکی تجاری سازی شده و بیش از ۲۰۰ اختراع توسط دانشجویان به ثبت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی علی رغم اینکه این همه کار در حوزههای مختلف انجام شده ولی ما همواره در این تفکر هستیم که هیچ کاری انجام نشده است، در حالیکه کمی کم لطفی کرده و قبل از کسب اطلاعات درست، اظهار نظر کرده و مسائل را منفی بیان میکنیم.
وی ادامه داد: برخی دانشجویان را به آینده نا امید میکنند، ما باید با امیدواری و با بهره گیری از تمامی نیروی انسانی و در ذیل رهبری و مدیران متعهد روبه جلو حرکت کرده و توانمندی خود را با تکیه بر استعدادها، اثبات کنیم.
https://hamnava.ir/News/Code/17726
0 دیدگاه تایید شده