×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
برگزاری مراسم عزاداری در فضای بسته ممنوع است

به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در مورد محرم امیدواریم  عاشقان امام حسین (ع)  مراسم عزاداری را بر اساس پروتکل های ابلاغی برگزار کنند و اجازه ندهند که این آرامش نسبی که در کشور حاکم است به سمتی بروند که دوباره شاهد خیز بیماری باشیم.

وی گفت: از مردم می خواهیم مراسم عزاداری محرم را از طریق صدا وسیما و در خانه برگزار کنند. اگر باعث شویم حتی یکی از عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) تب کند ما مقصر هستیم. باید در جهت سیاست از سلامت عاشقان امام حسین(ع) فعالیت کنیم.

معاون وزیر بهداشت افزود: میزان استفاده از ماسک روند قابل قبولی دارد از همه می خواهیم به ویژه در وسایل حمل و نقل عمومی مراقب باشند هم استفاده از ماسک مهم است و هم فاصله گذاری و رعایت سایر اصول پروتکل های بهداشتی مهم است.  هفته های بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم روند بیماری خیز برداشته و میزان بستری و مرگ و میر افزایش پیدا کرده اما با تلاش همکاران در سراسر کشور و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی باعث روند کاهشی شده است.

وی ادامه داد: میزان بستری بیمارستانها کاهش پیدا کرده البته وضعیت کشور هنوز سفید و خوب نشده است. تاکید بر این است که ثابت شده جدی گرفتن ویروس و رعایت پروتکل ها ارتباط مستقیمی با روند بیماری در کشور دارد هر چه فاصله گذاری ها را بیشتر رعایت کنیم بستری در بیمارستانها و مرگ و میر کاهش پیدا می کند.

رئیسی گفت: زمانی که پروتکل رعایت می شود، دو هفته بعد نتایج آن را در موارد ابتلا و بستری و یک ماه بعد در میزان مرگ میر مشاهده می کنیم بنابراین رعایت پروتکل ها بسیار مهم است. رعایت پروتکل ها توسط مردم باعث شد اکنون اثر آن را در کشور بینیم. روند بستری در کشور سیر ملایم تری دارد و همکاران نفس راحت تری می کشند.

وی افزود: به مناسبت های پیش رو کنکور را آخر این هفته داریم. پروتکل های سختگیرانه به وزارت علوم ابلاغ شده است. هفت هزار نفر از وزارت بهداشت برای نظارت بر این پروتکل ها آماده اند،  در پاییز ممکن است مساله آنفلوانزا هم داریم و اگر مردم پروتکل ها را رعایت کنند، می توانیم کنکور را با کمترین عوارض برگزار کنیم. بیشترین نگرانی ما از دور هم جمع شدن والدین در بیرون از محل های آزمون است.

معاون وزیر بهداشت درباره غربالگری و بیماریابی کرونا گفت: حدود ۱۷۰ هزار نفر تاکنون درمان سرپایی شده و بدون مراجعه به بیمارستان بهبود یافته اند. همه این افراد از طریق غربالگری و درمان شدند. ۲۲۰ هزار نفر نیز در خانه بدون درمان بیمارستانی و با توصیه های بهداشتی بهبود یافتند.
وی ادامه داد: علت موفقیت ایران در کنترل  کرونا نسبت به بسیاری از کشور مدیریت موفق حوزه بهداشت است و هر چه در حوزه پیشگیری بهتر عمل کنیم، موفق تر هستیم زیرا اگر این اقدامات نبود بیمارستانهای کشور توان درمان بیماران را نداشتند.  
رئیسی در پاسخ به ایرنا درباره جریمه افرادی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، گفت: برای اینکه بتوانیم بیماری کرونا را مدیریت کنیم هیچ راهی جز رعایت پروتکل ها نداریم. پروتکل ها باید به دقت رعایت شوند. زمانی که ۸۰ درصد موارد پروتکل رعایت می شود یعنی ۲۰ درصد رعایت نمی شود. این ۲۰ درصد در یک کشور ۸۰ میلیونی حدود ۱۶ میلیون نفر می شود که کم نیست.  
وی افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی برای یک نفر که ماسک نمی زند جریمه هایی بین ۱۵ تا ۵۰۰ یورو در نطر گرفته می شود؛ این بحث مهمی است. اگر کسی در جمعی قرار ببگیرد و ماسک نزند می تواند افراد زیادی را مبتلا کند.
رئیسی ادامه داد: به عنوان مثال در برخی ایرلاین ها با وجود ابلاغ پروتکل ها در برخی موارد پروتکل ها رعایت نمی شود. این موضوع به دادستانی ها اعلام شدهاست که پیگیری می کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: جرایم و مجازاتهای تخلف از پروتکل ها در سه سطح مصوب و اجرا می شود که شامل ادارات و موسسات دولتی، اصناف و مردم است. این جرایم به زودی ابلاغ می شود. راهی جز این سختگیری ها نداریم به خصوص اینکه همکاران ما در بیمارستانها بریده اند و خسته شده اند امیدواریم با رعایت پروتکل های بهداشتی سیر نزولی موارد ابتلا به کرونا در کشور ادامه داشته باشد اما کوچکترین غفلت ما را دچار مشکلات بزرگی می کند.
وی درباره بازگشایی مدارس گفت: مدارس باید باز شوند اما احتمالا کلاسها به صورت مجازی و آنلاین خواهد بود البته در مناطق سفید و مدارس کم جمعیت می توان در موارد امکان حضور را فراهم کرد یا در مناطق زرد می تواند تدابیری اتخاد کرد اما در مجموع مدارس به صورت مجازی فعالیت می کند.
معاون وزیر بهداشت درباره میانگین سنی مبتلایان و فوتی های کرونا گفت: میانگین سنی فوتی ها ۷۰.۵ سال است. اما در مورد ابتلا یک توزیع متعادل در گروههای سنی داریم به طوری که گروه زیر ۱۰ سال حدود ۴ درصد مبتلایان، ۱۰ تا۲۰ سال حدود ۹ درصد، گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال ۱۵ درصد و ۳۰ تا ۴۰ ساله ۱۸ درصد مبتلایان هستند و بقیه مبتلایان بالای ۵۰ سال هستند.
رئیسی ادامه داد: ۸۰ درصد موارد مرگ بالای ۷۰ سال داشته اند و ۸۲ درصد فوتی های کرونا بین یک تا چهار بیماری زمینه ای داشته اند.
وی درباره ابتلای مجدد به کرونا گفت: این موضوع در حال بررسی است. ابتلای مجدد تا دو ماه قابل بررسی نیست زیرا ویروس می تواند این مدت در بدن بیمار پنهان شود و دوباره بیماری ایجاد کند اما ابتلاهای بعد از دوماه بهبودی در حال بررسی است و نتایج مطالعات تکمیلی آن به مردم اعلام می شود.
معاون وزیر بهداشت درباره واکسن آنفلوانزا گفت: سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن برای کادربهداشتی تهیه کرده بودیم اما امسال دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا سفارش داده شده که تا ۲۰ روز آینده به دستمان می رسد. حدود چهار تا ۶ میلیون واکسن نیز برای توزیع در داروخانه ها در بخش خصوصی وارد می شود.
وی افزود: امیدواریم واکسن ایرانی آنفلوانزا نیز در مهر یا آبان وارد بازار شود. در مجموع بیش از این امکان تهیه واکسن آنفلوانزا نیست زیرا کل واکسن آنفلوانزای تولیدی دنیا حدود ۳۵۰ میلیون دوز است. یادمان باشد که افراد سالم و معمولی نیازی به واکسن آنفلوانزا ندارند و واکسن برای کسانی است که بیماری زمینه ای دارند یا به علت شغل در خطر ابتلا هستند.

ضوابط بهداشتی کنکور
وی درباره برگزاری کنکور گفت: پروتکل های سختگیرانه ای برای برگزاری کنکور ابلاغ شده است و ۷ هزار نیروی وزارت بهداشتی هم بر اجرای این پروتکل ها نظارت می کنند. بیشترین نگرانی ما از تجمع والدین داوطلبان در بیرون سالن امتحان و صحبت کردن مردم با هم است.
وی افزود: هیچ کس نمی تواند تضمین کند که کسی در کنکور مبتلا نمی شود. اگر افزایش موارد مبتلایان دو هفته بعد از کرونا از میانگین فعلی بیشتر بود به کنکور مربوط است در غیر این صورت روند رشد و صعود بیماری را به طور طبیعی داریم. ضمن اینکه اگر کسی مبتلا شد معلوم نیست که در خانه بود یا محل آزمون یا جای دیگر چون داوطلبان و اطرافیان آنها ایزوله نیستند، آنها به مهمانی و کافی شاپ یا کلاس کنکور می روند.
رئیسی گفت: در پروتکل های کنکور فاصله افراد را از ۱.۲ متر به ۱.۸ متر افزایش داده ایم. پروتکل های سختگیرانه ای برای ورود و خروج افراد تعیین شده است. همه بسیج شده اند که کنکور به سلامت برگزار شود.
وی افزود: آماری داریم که در آزمون دکترا بیش از ۹۰ درصد رضایت وجود داشت. کار دیگری که کردیم این است که کد ملی همه افرادی که در آزمون دکترا شرکت کردن هم را در سامانه سیب بررسی کردیم و وضعیت همه آنها را بعد از آزمون بررسی کردیم.  
رئیسی گفت: از هر هزار نفر در سن ۲۴ تا ۴۸ سال یکی علامت دارد. کنکوری ها را بررسی کردیم دیدیم میزان ابتلای آنها ۳۶صدم درصد بود یعنی یک سوم افراد عادی کشور بنابراین  آزمون کنکور تاثیری در افزایش ابتلا نداشت.
وی افزود: در مورد رعایت پروتکل ها میزان رعایت اول خرداد به پایین ترین وضعیت رسید، اواخر فروردین ۷۷ درصد بود اواخر اردیبهشت به ۲۷ درصد رسید و اکنون به حدود ۸۰ درصد رسیده است. برای رعایت پروتکل ها ضوابط اجرایی و جرایمی تصویب شده که امیدواریم رعایت شود.
وی گفت: محدودیت ها و دورکاری ها تا پایان مرداد ادامه دارد بعد از آن با ارزیابی وضعیت هر استان تصمیم گیری می شود. در تهران بحث طرح ترافیک خیلی مورد توجه است. اگر طرح ترافیک برداشته شود، آلودگی بالا می رود و ترافیک بالا می رود. اگر هم اجرا شود در وسایل حمل و نقل عمومی شلوغی ایجاد می شود.
رییسی افزود: در بین کنکوری ها ۶۰ نفر مبتلا هستند. یک نفر در بیمارستان بستری است و ۵۹ نفر در خانه هستند، از فردی که در بیمارستان است در بیمارستان کنکور گرفته می شود و بقیه ۵۹ نفر در سالن های مجزا کنکور می  دهند. همه داوطلبان در ورودی علامت سنجی و تب سنجی می شود و اگر علامت داشته باشند در سالن مجزا امتحان می دهند.
پسا کرونا نداریم
وی گفت: ما چیزی به عنوان پساکرونا نداریم، این ویروس سالها ماندگار است. باید سبک زندگی خود را با این ویروس تنظیم کنیم. درست مانند آنفلوانزا که هر سال می آید و عده ای واکسن می زنند. همان طور که کلاس های مدارس امسال به صورت مجازی برگزار می شود اگر زیرساخت آن وجود داشت کنکور هم به صورت مجازی برگزار می شد.
رئیسی درباره اعتماد مردم به رسانه ها گفت: کمترین اعتماد مردم به شبکه های ماهواره ای است که کمتر از ۱۰ درصد است و بیشترین اعتماد به رسانه های داخلی و بالای ۹۰ درصد است. رسانه های کشور مدیریت خوبی داشته اند و مردم هم به آنها اعتماد کرده اند.
وی ادامه داد: در مورد آنفلوانزا، پیش بینی من این است که پاییز امسال نسبت به سال گذشته آنفلوانزای خفیف تری خواهیم داشت چون سبک زندگی مردم عوض شده است. دست ندادن، شستن دست، ماسک زدن کمک می کند که آنفلوانزا گسترده نشود.  
رئیسی درباره مراسم ماه محرم گفت: برای مراسم عزاداری سید الشهدا نباید مجازات در نظر بگیریم اما نسبت به افرادی که آگاهانه جان مردم را به خطر می اندازند باید  مجازاتی در نظر گرفته شود. مراجع عالی قدر و مقام معظم رهبری هم به رعایت پروتکل ها تاکید کردند و فرمودند خودم پروتکل ها را رعایت می کنم و حجت تمام است.
مجازات متخلفان از پروتکل های محرم
معاون وزیر بهداشت درباره مجازات متخلفان در مراسم ماه محرم گفت: در گام اول به مسئول و بانی هیئت تذکر داده می شود. بار دوم از خدماتی محروم می شود مثل آب و برق و بار سوم برخورد جدی تر می شود. هیئت هایی مجاز هستند که در سایت سازمان تبلیغات  ثبت نام کرده باشند سایت بیرق هست که افراد ثبت نام کرده اند و تحت نظارت هستند. واقعیت این است که علاقه مند نیستیم عزاداران را مجازات کنیم اما اگر کسی باعث شود یکی از عاشقان امام حسین (ع) تب کند باید در این دنیا و آن دنیا جوابگو باشد حق نداریم این کار را بکنیم.
رئیسی گفت: نظارت های مردم در اصناف باید تقویت شود در ستاد ملی مصوبه ای داریم که بر اساس آن رده های نظارت دسته بندی شده است. نظارت اصناف و وزارتخانه ها وجود دارد و ناطر عالی وزارت بهداشت است. بازدیدهای مشترک هر هفته  انجام می شود و هر هفته ۱۴ هزار بازدید از اصناف انجام می شود و هر هفته بیش از ۱۸۰۰ تا دو هزار پلمب واحدهای متخلف انجام می شود.
وی افزود: بعضی جاها که رعایت پروتکل ها بایین است به طور ویژه نظارت می شود بدترین نانوایی ها و بعد پاساژها هستند  بعد پایانه های برون شهری و درون شهری هستند. برخی دادسراها در رعایت پروتکل ها ضعیف هستند. پلیس+ ۱۰، دفاتر پیشخوان جاهایی هستند که پروتکل ها را کامل رعایت نمی کنند؛ بانک ها ضعیف بودند اما خوب شدند. میران رعایت پروتکل به جز تهران در شهرستانها به رده ۷۰ درصد رسیده اند.  
رئیسی ادامه داد: بهترین جاها ادارات دولتی هستند. آرامستانها هم خوب عمل می کرده اند. اصناف نیز در سه گروه پیش بینی شده اند و تحت نظارت هستند و در حوزه عمومی عدم ارائه خدمت مهمترین جریمه ای است که برای افراد در نظر گرفته می شود، در مورد اصناف هم پلمب و قطع خدمات به عنوان جریمه در نظر گرفته شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.