گروه : اجتماعی
همنوا_سیدقاسم ناظمی
قریب به دو ماه است که همه جهان چشم و هوششان دنبال آمار تلفات کروناست و البته این امری بدیهی است چرا که بحران کرونا تا حال بیش از دو میلیون انسان را با خود درگیر کرده و تقریبا همه کشورها را زیر پا گذاشته است. پیشبینی کارشناسان بر آن است که این روند همچنان ادامه داشته باشد.
آنچه در این میان مغفول مانده و یا کمتر به آن توجه شده است، بحران #پساکرونایی است.
بیاعتمادی به نظام سلامت جهانی، ناتوانی انسان در مواجهه با خطرات زیستی، اذعان به نادانی علمی در مقابل مسائل جدید، بیاعتباری برنامههای رفاهی نظامهای لیبرال، کارآمدی نظامهای اخلاقی و دینی در مشارکتجویی اجتماعی، گسترش بیکاری، بحران جدی در اردوگاه اقتصاد جهانی، تغییر در سبک زندگی، بحران جدی در شبکه مصرف فرهنگی و هنری جوامع مختلف، تحول در مناسبات اجتماعی و ارتباطات شخصی، توسعه فقر عمومی، تغییر در تعاملات خانواده، احتمال تغییر در ژئوپلتیک سیاسی جهان، بحران در کارکردهای دولت و قدرت و مداخلات آن در امور دیگر، نادیده انگاشتن حقوق شهروندی و... از جمله موضوعات و پرسشهایی هستند که جهان اکنون و جهان پساکرونا با آن دست به گریبان هستند و خواهند بود.
وظیفه برنامهریزان و سیاستگذاران اجتماعی و سیاسی در ردههای مختلف، باید بر پاسخیابی منطقی بر این مسئلهها معطوف باشد. بی گمان بیبرنامگی و نداشتن نقشه راه، زخمهای این بحران را عمیقتر خواهد کرد و مردم، به ویژه طبقات محروم را با مشکلات اساسی مواجه خواهد کرد.
اگر برخی اظهارات متفکران جهانی همانند یورگن هابرماس، فلسفهدان آلمانی، ریچارد هاس، رئیس «شورای روابط خارجی» امریکا، جان آلن، رئیس اندیشکده بروکینگز، رابین نیلبت، رئیس اندیشکده چتم هاس، استفن والت، نظریه پرداز برجسته روابط بین الملل و استاد دانشگاه هاروارد و...را قابل اعتنا بدانیم، باید خود را برای مواجهه با جهانی متفاوت آماده کنیم اگرچه به نظر میرسد مقایسه #کروناویروس با فروپاشی دیوار برلین و اردوگاه چپ، قدری اغراقآمیز باشد. البته با کمی صبر، صحت و سقم این پیشبینیها قابل ارزیابی خواهد بود.
با این حال اگر دنبال نقشآفرینی در جهان پساکرونایی هستیم باید آستینها را بالا بزنیم و برای آن فکر و برنامه داشته باشیم، وقت این کار حالاست.
https://hamnava.ir/News/Code/7039175
0 دیدگاه تایید شده