گروه : سیاسی
به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، کوروتچنکو که همزمان سردبیر ماهنامه روسی «دفاع ملی» است امروز (شنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آمریکا شش ماه مانده به پایان تحریم تسلیحاتی ایران، برای فراهم آوردن شرایط تمدید آن برای دورهای دیگر به تکاپو افتاده است.
عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه با بیان اینکه آمریکا دو سال پس از خروج از برجام به نتیجهای برای واداشتن ایران به تغییر سیاستهای خود دست نیافته است، اظهار کرد: در حالی که چند ماه بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نمانده است، جمهوریخواهان و در راس آنها ترامپ نتوانستهاند به موفقیتی در مورد ایران دست یابند و دستهای آنها خالی است.
کوروتچنکو ادامه داد: آمریکا که از برجام خارج شده است نمیتواند به بندهای ۱۰ و ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ استناد کند.
وی تصریح کرد: اختیار آمریکا در قطعنامه ۲۲۳۱ برای استفاده از مکانیسم ماشه یا دیگر سازوکارهای مندرج در برجام ازبین رفته است و واشنگتن حق اخلاقی یا سیاسی برای استفاده از برجام به منظور نیل به اهداف سیاسی خود ندارد.
مقام روس معتقد است که اصرار آمریکا برای استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران پس از ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ نوعی زورگویی سیاسی است که وجاهت قانونی ندارد.
عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه در ادامه گفت که این چنین تعبیر و تفسیر خودسرانه از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در حمایت از این توافق بینالمللی صادر شده است حتی سبب حیرت متحدان نزدیک آمریکا ازجمله آلمان و فرانسه شده است.
کارشناس روس معتقد است که ترامپ دو سال پیش هنگامی که از برجام خارج شد پیامدهای این اقدام را نسنجید و در زمان حاضر هیچ اجازه و اختیاری برای تاثیرگذاری بر این وضعیت ندارد زیرا که واشنگتن عضو برجام محسوب نمیشود.
کوروتچنکو گفت: ترامپ وعده توافق بهتری به جای برجام داده بود اما در طول دو سال نتوانست موافقت حتی یک کشور برای مشارکت در عقد توافقنامه جدید با ایران را به دست آورد و همینک نیز گرفتار وضعیتی شده که خود در ایجاد آن نقش اساسی داشته است.
وی خاطرنشان کرد که تا زمانی که آمریکا به اجرای سیاستهای ناسنجیده و بویژه ماجراجویانه متوسل میشود، نمیتوان با این کشور همکاری سازنده داشت و این مساله فقط مربوط به تنشهای آمریکا با ایران نیست و در موارد دیگر ازجمله ونزوئلا و روسیه نیز صدق میکند.
مقام روس گفت: آمریکا شریک مطمئنی نیست و سران این کشور به صلاحدید خود در هر شرایطی از توافقها با کشورهای دیگر ازجمله توافقهای بینالمللی خارج میشوند و این چنین رفتاری از سوی دولتمردان واشنگتن مذاکره با این کشور را بیمعنی کرده است.
https://hamnava.ir/News/Code/2186171
0 دیدگاه تایید شده