به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، «محمود واعظی» روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره اقدامات یکجانبه آمریکا در شورای امنیت برای بازگشت تحریم های ایران، گفت: این موضوع از چند منظر حقوقی، سیاسی و بینالملل قابل بررسی است که نخستین جنبه آن حقوقی است.
وی ادامه داد: هر اقدامی در شورای امنیت یا موسسات یا نهادهای بینالمللی باید مبنای حقوقی داشته باشد و چیزی که حقوقدانان ایران، اروپایی و همه کشورها دنیا و حتی خود آمریکا به آن اذعان دارند این است آنچه دولت فعلی آمریکا برای رجوع به شورای امنیت به آن استناد می کند، هیچ مبنای حقوقی ندارد.
واعظی خاطرنشان کرد: ترامپ در حالی به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد میکند که نه تنها اوایل سال ۹۷ عملا از برجام خارج شده، بلکه مانع فعالیت کشورهایی شده که براساس برجام با ایران همکاری میکردند. بنابراین اقدام آمریکا هیچ مبنای حقوقی ندارد و به صرف اینکه در مقطعی جزو ۱+۵ بود و در قطعنامه ۲۲۳۱ اسم آن لحاظ شده، نمیتواند بهآن استناد کند.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: از حیث سیاسی کسی معاهدهای را قبول ندارد و علیه آن معاهده صحبت کرده و حین خارج شدن گفته است که ایرانیها کلاه سر ما گذاشتند و آنچه خود خواستند انجام دادند، نمیتواند از حیث سیاسی هم به آن استناد کند.
وی اضافه کرد: در رابطه با قطعنامهای که آمریکاییها سه هفته قبل درباره تمدید تسلیحات هستهای ایران به شورای امنیت دادند، با برخورد محکم اعضا مواجه شدیم و ۱۳ عضو مخالفت خود را بهآن اعلام کردند و در مقابل آمریکا ایستادند. در تاریخ آمریکا کمتر دیده شده که دولت این کشور قطعنامه ای را به شورای امنیت ببرد و جامعه جهانی این برخورد را داشته باشد.
واعظی تصریح کرد: از طرف دیگر ۱۳ عضو شورای امنیت کتبی اعلام کرد آنچه اتفاق میافتد از نظر ما اعتبار ندارد. در نشست کمیسیون مشترک برجام هم همه به اتفاق نظر اعلام کردند استناد آمریکا به هیچ وجه قابل قبول نیست چون عضو برجام نیست و حقی برای انجام این کار ندارد.
کمیسیون مشترک برجام در غیرقابل قبول بودن استنادات آمریکا اتفاق نظر دارد
رییس دفتر رییس جمهوری به تغییر ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد و افزود: دوره ریاست اندونزی به پایان رسید، در زمان ریاست اندونزی درباره مکانیسم ماشه صریحا اعلام کرد که مبنای حقوقی ندارد و نمیتوانیم برای این موضوع جلسه بگذاریم؛ در حال حاضر هم نیجر رییس شورای امنیت شده است و رییس جمهوری نیجر در گفت و گو با دکتر روحانی همین موضع را گرفت.
وی خاطر نشان کرد: ۱۳عضو شورای امنیت کتبی اعلام کردند، آنچه اتفاق می افتد، هیچ مبنایی ندارد و قابل قبول نیست.
واعظی به برگزاری جلسه روز گذشته کمیسیون مشترک برجام در وین اشاره کرد و گفت: در وین هم همه اتفاق نظر داشتند و همه اعضا اعلام کردند که آنچه آمریکا بهآن استناد میکند به هیچ وجه قبول نیست زیرا این کشور عضو برجام نیست و هیچ حقی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به اینکه دولت آمریکا میداند یک کار تبلیغاتی میکند تا حقوقی و سیاسی، و هدف شان هم انتخابات آتی است، ادامه داد: تلاش آمریکا به نتیجه نخواهد رسید، ترامپ در امور داخلی به خاطر اشتباهات فاحش در مقابله با کرونا و همچنین برخورد نامناسب با سیاهپوستها با توجه به نظرسنجیهای انجام شده وضعیت خوبی ندارد و به دنبال فرافکنی و تبلیغات انتخابی است تا فضای جامعه را تغییر دهد و مثلا با دستاورد سیاست خارجی و تبلیغات بینالمللی وجههای برای خود کسب کند.
ترامپ با تهدید و فشار میخواهد رای جمع کند
واعظی با اشاره به توافق چهارشنبه هفته گذشته جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی هستهای و انتشار بیانیه مشترک، گفت: کشورهای دنیا از این همکاری ایران با آژانس استقبال خوبی داشتند و به نظرم امروز هیچ فضایی برای مانور دادن آمریکا نیست.
وی نگاه ترامپ را بیزینسی و کاسبکارانه دانست و اظهارکرد: آقای ترامپ فکر میکند در مساله سیاست و حقوق هم میتواند با زور فشار و سیاست عمل کند که در اینجا هم به جایی نخواهد رسید. تهدید اعضای شورای امنیت مبنی بر اینکه در صورت مخالفت کردن با پیشنهاد آمریکا با تحریم مواجه میشوند، در شورای امنیت و جامعه جهانی یک بدعت است.
رییس دفتر رییس جمهوری درباره تعیین کردن تاریخ برای بازگشت و اعمال تحریم ایران در ۳۰ شهریور گفت: برای کشورهای عضو برجام در قطعنامه ۲۲۳۱ پیشبینی شده است که هر کدام از اعضا – چه ایران و چه اعضای دیگر – به اختلاف برخورد کردند، باید در کمیتههای مختلف مراحلی را طی کنند و پس از ان نتیجه به شورای امنیت برود و آنجا شورا یک ماه فرصت دارد برای این که به این مساله رسیدگی و نتیجه را اعلام کند.
واعظی افزود: وزیر خارجه آمریکا به همان حق فرصت اعضای برجام استناد میکند و این یک ماه (از اول تا ۳۰ شهریور) را برمبنای قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده می کند که با توجه به خروج امریکا از برجام و عضو نیست به این تاریخ تعیین نمیتواند استناد کند این ۳۰ روز همان تاریخی است که پمئپو در ذهن خود دارد و اعلام کرده است.
مسافران بیشتر در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند
رییس دفتر رییس جمهوری درباره برخی القائات در ایجاد دوگانههای «جان- کار»، «جان- دیانت» و اکنون «جان – آموزش» گفت: از روز اول پافشاری کردیم که هم میتوانیم «سلامت مردم» و هم «تولید کشور» را حفظ کنیم. طبق آمارهای ارائه شده کمترین ابتلا به کرونا را در کارگاههای تولیدی و کارخانجات شاهد بودیم، برعکس افرادی در خیابانها تردد میکنند و مسافرت میروند بیشتر با خطر ابتلا کرونا مواجه هستند، زیرا در کارگاهها، شرکت ها و کارخانجات هم صاحبان مشاغل و هم کارکنان، پروتکلهای بهداشتی را بیشتر و دقیقتر رعایت میکنند.
واعظی ادامه داد: در ایام محرم مردم مداحان، هیئات و وعاظ به بهترین نحو عزاداری کردند و همه پروتکل بهداشتی را رعایت کردند.
آموزش در مناطق قزمز کرونایی از تلویزیون و فضای مجازی انجام میشود
وی درباره حفاظت از جان مردم و ضرورت آموزش و سال تحصیلی اظهار داشت: برای آغاز سال تحصیلی پروتکلهای خوبی تدوین شده است، در مناطقی قرمز کرونایی آموزش از طریق تلویزیون و فضای مجازی انجام می شود.
واعظی با بیان اینکه سال تحصیلی بر اساس پروتکل های بهداشتی از ۱۵ شهریور آغاز می شود، افزود: آموزش در مناطق زرد بخشی به صورت حضوری و بخشی به صورت غیر حضوری است و در مناطق سفید هم آموزش با رعایت پروتکلهایبهداشتی به صورت حضوری انجام میشود.
فروش اوراق سهام نفت منتفی نشده است
واعظی با بیان اینکه فروش اوراق سهام نفت منتفی نشده است، گفت: مذاکرات در این زمینه میان نمایندگان سران سه قوه درحال انجام است.
رییس دفتر رییس جمهوری دولت درباره اینکه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن وتجارت چه زمانی به مجلس معرفی میشود، گفت: مجلس فعلا در تعطیلی دو هفتهای است و با باز شدن مجلس در اولین فرصت ممکن، وزیر پیشنهادی اعلام میشود.
وی یادآورشد: مجلس هفته آینده باز میشود و اگر همه چیز خوب پیش برود تلاش می کنیم هفته آینده گزینه پیشنهای وزارت صمت به مجلس معرفی شود.
واعظی درباره ادعاها و اقدامات آمریکا برای «تهدیدسازی ایران برای منطقه» اظهارداشت: ما متعلق به این منطقه هستیم و امنیت این منطقه، امنیت ایران است و همکاری ما با همسایگان، منافع ملتهای منطقه و همسایگانمان را به همراه دارد. سوال این است که آمریکا از هزاران کیلومتر فاصله در این منطقه چه میکند.
وی تصریح کرد: دولت و ملت های این منطقه به این بلوغ رسیده اند که با هم چگونه عمل کنند و نیاز به قَیم ندارند که یک فردی از آنجا مشخص کند، چه چیزی به نفع و چه چیزی تهدید است.
رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: وضعیت دولت آمریکا اینقدر خراب شده که بر سر یک موضوع توسل پیدا کرده که به نظر من موضوعی است که آمریکا چگونه میتواند از آن استفاده کند و مذاکرات پشت پردهای که از سالها قبل بین امارات و اسرائیلیها بود، علنی شده است.
واعظی افزود: اینکه میخواهند در روابط اقتصادی عادیسازی کنند، چه جنجال تبلیغاتی به راه انداختند و ضمن مطرح کردن تهدید ایران، تلاش و گمان میکنند که می توانند از تهدید اسرائیل در منطقه بکاهند و همسایگان و مردم منطقه که سالهای طولانی با هم زندگی کردند، میدانند که این بیشتر یک تبلیغ است تا اینکه چیزی پشت آن باشد.
وی درباره اظهارات وزیر امور خارجه روسیه برای فراهم کردن زمینه مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: موضع ما در مورد آمریکا روشن و صریح است و ما بنای مذاکره با آمریکا نداریم. آمریکایی ها با خروج از برجام و اعمال تحریمهای حداکثری به ملت ایران به هیچکدام از اهدافشان نرسیدند و امروز فهمیدهاند که راه اشتباهی رفتهاند. اینها باید شهامت داشته باشند و به اشتباه خود اعتراف کنند و به برجام برگردند و در چارچوب آن صحبت کنند.
رییس دفتر رییس جمهوری درباره دلیل حضور نداشتن محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه امروز دولت، گفت: آقای ظریف امروز یک مشکل داشتند، نیامدند و هفته پیش هم مسافرت بودند.
واعظی درخصوص برخی اقدامات برای زیر سوال بردن تلاشهای دولت، گفت: متاسفانه در ایران اینطور است کسانی که در انتخابات با هم رقابت میکنند و برخی از گروههای سیاسی، بعد از پایان انتخابات به جای اینکه برای کمک به ساختن کشور با یکدیگر همکاری و همراهی کنند، همواره تا ۴ سال بعد منتقد میمانند و دنبال این هستند که تخریب کنند.
رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر اینکه انتقاد با تخریب متفاوت است، افزود: طبیعی است که هر چه به زمان انتخابات بعدی نزدیک میشویم برخی چون نمیتوانند خودشان را اثبات کنند باید رقیبشان را تخریب کنند و هر چه به آخر سال نزدیک میشویم باید بیشتر شاهد این اتفاق باشیم.
وی با بیان اینکه در شرایط خاص فعلی با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها و شیوع ویروس کرونا چارهای جز همکاری همه و کنار گذاشتن اختلافات سیاسی و جناحی نداریم، گفت: همه باید برای رفاه و حل مشکلات مردم با هم همکاری کنیم.
https://hamnava.ir/News/Code/3164906
0 دیدگاه تایید شده