×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
فروش لوازم خانگی ایرانی با نام برند‌ خارجی

به گزارش همنوا به نقل از اقتصاد 24، بررسی‌ها نشان می‌دهد کلاهبرداری عجیبی در بازار برخی از کالا‌های کشور در پوشش حمایت از تولید داخلی رخ می‌دهد، موضوعی که برخی از مسئولان دولتی از آن با خبرند، اما در پاسخ به رسانه‌ها، رویه سکوت را در پیش گرفته‌اند.

رصد بازار لوازم‌خانگی، پوشاک و تلفن همراه کشور بیانگر آن است که برخی از شرکت‌های داخلی، با وجود داشتن مجوز از وزارت صمت و نهاد‌های مربوطه، تولیدات خود را با درج لوگوی شرکت‌های خارجی به فروش می‌رسانند.

به‌عنوان نمونه در برخی از فروشگاه‌های اینترنتی، شاهد حضور تلویزیون سونی هستیم درصورتی‌که امکان واردات قانونی این برند تجاری وجود ندارد، با مراجعه به توضیحات این کالا، پرده عجیبی از ماجرا نمایان می‌شود. استعلام شناسه اختصاصی این کالا در سامانه جامع تجارت بیانگر آن است که تلویزیون سونی موجود در این فروشگاه تولید یک شرکت ایرانی است.

مراجعه به تارنمای رسمی این شرکت نشان می‌دهد که نام تجاری سونی در سال ۱۳۸۸، این شرکت ایرانی را به‌عنوان تنها تولیدکننده محصولات خود معرفی کرده بود، البته شرکت فوق خود زیرمجموعه یک شرکت بازرگانی بوده که لوازم‌خانگی سونی و چند نام تجاری دیگر را به ایران وارد می‌کند، اما پس از خروج ایالات متحده از برجام و در عین حال ممنوعیت واردات لوازم‌خانگی، دیگر واردات رسمی سونی در ایران مشاهده نشد.

همچنین بررسی شرکت سونی نیز از تحت لیسانس بودن محصولات تولیدی ایران حکایت ندارد، در واقع محصولات تولید شرکت ایرانی، هیچ‌گونه ارتباطی با شرکت سونی ندارد.

همان‌طور که مشاهده می‌شود در میان کشور‌های خاورمیانه نام عراق، امارات، بحرین، سوریه، قطر و اردن مشاهده می‌شود و ایران در این بین جایگاهی ندارد، حال چرا مسئولان این شرکت از نام تجاری سونی برای فروش محصولات خود بهره می‌برند، سوال بزرگی است که باید مسئولان وزارت صمت و سازمان حمایت در این زمینه پاسخگو باشند؟

نوکیای ایرانی، پدیده‌ای عجیب در بازار تلفن‌همراه کشور!

در حوزه تلفن‌همراه نیز شاهد این تخلف بزرگ هستیم، رصد بازار تلفن همراه بیانگر آن است که یکی از شرکت‌های داخلی، در سال‌های اخیر کارخانه‌ای به جهت تولید تلفن همراه راه‌اندازی کرده است و حتی برخی از مقامات بلندپایه دولت نیز در این واحد تولیدی حضور پیدا کردند.

این شرکت که در حال حاضر، تلفن‌همراه ساده یا همان فیچر فون (Feature phone) تولید می‌کند، قطعات موردنظر تولید را به شکل رسمی وارد کشور می‌کند و در نهایت محصول نهایی در واحد خود تولید می‌کند؛ اما تخلف بزرگ هنگامی رخ می‌دهد که به‌جای درج نام و نشان تجاری خود از برند نوکیا و یا دیگر شرکت‌های مطرح خارجی بهره می‌برد، درحالی‌که هیچ ارتباطی با شرکت نوکیا ندارد.

اطلاعات موجود در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گارانتی حکایت از تولید داخل بودن تلفن‌همراه داشته و حتی نام شرکت فوق نیز در این دو سامانه ثبت شده است.

البته مسئولان وزارت صمت قادر بودند مانع ارتکاب این تخلف شوند و از رجیستر شدن این کالا‌ها جلوگیری کنند، اما در عمل رویه سکوت را در پیش گرفته‌اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.