×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه 4 آذر 1403  .::.   برابر با : Sunday 24 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26258 خبر
روحانی: نباید امسال برای دولت حاشیه درست کنیم؛ با همه سازش کنیم

به گزارش همنوا به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز در جلسه استانداران سراسر کشور گفت: امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود می‌آید. برخی کارهای دولت نیاز به بیان و توضیح چه در سطح ملی و چه در سطح استانی ندارد و مردم خودشان آن را احساس می‌کنند. موضوع تحول سلامت و بیمه همگانی در سراسر کشور و اینکه مردم به راحتی دسترسی به پزشک و تخت و دارو و درمان دارند این را مردم خودشان حس و لمس می‌کنند.

 

وی افزود: اوایل سال 92 هرکسی به بیمارستان می‌رفت خودش باید هم دمپایی می‌خرید و هم ملافه و هم اگر نیاز به دارو بود باید خودش می‌رفت و تهیه می‌کرد. اگر کسی هم خدایی نکرده فوت می‌کرد جنازش در بیمارستان به گروگان گرفته می‌شد.

 

رئیس‌جمهور ادامه داد: برخی خدمات دولت برای مردم روشن است.امروز 5 هزار شرکت دانش بنیان فعالیت می‌کند. امروز به استانداران توصیه کردم ساختمان مناسب برای تاسیس کارخانه نوآوری در اختیار بگذارند. این خدمات را مردم می‌بییند. اما برخی خدمات ممکن است استانی و یا منطقه‌ای باشد که اینجا باید برای مردم بیان کنیم. اگر 300 هزار هکتار زمین کشاورزی را در استان‌های خوزستان و ایلام مجهز کردیم به کانال کشی و قیمت آن را چندین برابر کردیم، خب این استانداران مربوطه برای مردم توضیح دهند. باید سراسر کوش راین خدمت را لمس کنند. اگر 46هزار هکنتار زمین را در سیستان که بخش بزرگش افتتاح شده و این امکاتن را ایجاد کردیم را مردم سیستان وبلوجستان می‌ببیند اما ممکن است بهقیه آن را نبینند.

 

روحانی تصریح کرد:‌ سال ینده سال شروع قرن پانزدهم است و در سال 1400 باید ایران قدرتمندانه را برای ورود به قرن جدید آماده کنیم و دستاوردها را به مردم نشان دهیم. بخشی از این دستاوردها برای رژیم گذشته و است و بخشی از آن هم برای انقلاب است و باید این خدمات را به مردم  توضیح دهیم.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به توطئه‌های خارجی علیه ایران اظهار داشت: دشمنان می‌خواستند ایران را بشکنند و فکر می‌‌کردند با تحریم‌ها ایران را به التماس وا می‌دارند اما ملت با عظمت ایتسادگی کرده و حیثیت و توان خود را به رخ کشیده است و تاب‌اوری ملت ایران کم‌نطیر است.

 

به گزارش تسنیم، روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: نباید امسال برای دولت حاشیه و دعوا درست کنیم. با همه سازش کنیم.نیروهای مسلح، قوه قضائیه، احزاب، ائمه جمعه حوزه های علمیه و مذاهب مختلف هستند بیاییم بائیم از این فرصت برای تحول استفاده کنیم؛ این کار امکان پذیر است و من دلیل دارم و شعار نمی‌دهم.

 

روحانی گفت: بعض وقت‌ها برای من نامه می‌نویسند شما در سال فلان گفتید در دولت آینده این کار را می‌کنم و اما نکردید این کار را؟ من نوشتم دولت در چه شرایطی بود؟ در شرایطی بود که صادرات نفت ما از 900 هزار بشکه به بالای 2 میلیون بشکه رسید. سرمایه‌داران همه اینجا ردیف شدند تا پروژه بگیرند. یک کشور فقط به ما پیشنهاد داد و به من گفت من 50 میلیارد دلار اعتبار در اخیتار شما می‌گذارم. ردئیس یک کشور دیگر هم همین را گفت. حدودد 100 میلیارد دلار در همان ایانم برای ما اعتبار پیشنهاد شد. سال 95 رشد اقتصادی ما 12/5 درصد شد و در دنیا اول شدیم. در تورم 7 الی 8 درصد بودیم. در اشتغال هم بالای 700 هزار اشتغال درست شد.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در عین حال باید به مردم بگوییم دشمنی ظالمانه علیه ما فشار می‌‌آورد، تصریح کرد: سه گروه از برجام دق می‌کردند و می‌مُردند؛ یکی تندروهای آمریکا، یکی صهیونیزم و دیگری ارتجاع منطقه. یکی از رهبران کشورها به من گفت وقتی کشورهای اروپایی برای سرمایه‌گذاری در ایران صف بسته بودند این کشورهای مرتجع منطقه دارند دق می‌‌کنند. خب توطئه کردند و یک آدم کم‌تجربه در کاخ سفید روی کار آمد. ترامپ می‌گفت ایران را با تحریم‌ها 3 ماه دیگر تسلیم می‌کنیم. فهمید که اشتباه کرده و محاسبات غلط داشته است. امروز برای دنیا روشن است که ایران با تحریم و فشار تسلیم نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: می‌گویند حاضریم مذاکره کنیم؟ حرف عجیب و غریب می‌زنند! این حرف یعنی  چی؟ خب چه کسی میز مذاکره را شکاند. کنار رفت و اتاق مذاکره را آتش زد؟ ما در چارچوب منطق اخلاق و تعهد بین‌امللی بودیم  و آنها پشت کردند. این واقعیت را باید به مردم توضیح دهیم.

 

روحانی در ادامه به موضوع افزایش قیمت‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: مسئله قیمت در برخی کالها از جمله در لوازم خانگی خودرو را مشاهده می‌کنیم، همه باید به میدان بیاییم. مردم تحت فشار هستند تحت فشار اقتصادی. مردم همه جا و در روزهای سخت ایستادگی کردند. همه جا به میدان آمدند. امروز فشاری روی مردم است و باید این فشار را برداریم و راه حل آن را پیدا کنیم و این را باید کارشناسان، متخصصان و استانداران و وزرای ما پیدا کنند. در این کار استانداران باید شرایط را آماده کنند تا مردم زندگی خود را اداره کنند.

 

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

 

به استانداران عزیز سراسر کشور، وزیر محترم کشور و معاونین خیرمقدم عرض می کنم.

 

هدف اصلی جلسه امروز این است که چگونه در این سال پایانی دولت دوازدهم بتوانیم امید و نشاط را در جامعه به حد اعلی برسانیم و شرایط را برای جهش تولید در سالی که در آن قرار داریم، آماده کنیم.

 

امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود می‌آید و همچنین مواردی که در زندگی روزمره خودِ مردم برایشان ملموس خواهد بود؛ برخی از کارهای دولت چه در سطح  ملی چه در سطح استانی خیلی نیاز به بیان و توضیح ندارد و مردم خودشان حس می‌کنند؛ موضوع تحول سلامت، بیمه همگانی در کشور و اینکه مردم به راحتی دسترسی به پزشک و تخت ویژه و دارو و درمان دارند را مردم خودشان حس و لمس می‌کنند.

 

کسی که اوایل سال 92 به بیمارستان می‌رفت، باید دمپایی و ملحفه خریداری می کرد و اگر دارویی بود باید خودش از بیرون تهیه می کرد؛ تخت هم آنقدر گران بود که برای مردم امکان پذیر نبود و اگر کسی خدای ناکرده فوت می‌کرد جنازه او به گروگان در بیمارستان می‌ماند؛ ما چنین شرایطی داشتیم.

 

امروز مردم این واقعیت را لمس می‌کنند؛ خودشان حس می‌کنند وقتی در کشور مقدار تختی که می‌تواند در اختیار مردم قرار گیرد یا تخت جدید یا تختی که بازسازی کامل شده نسبت به کل تاریخ ایران دو برابر شده است؛ نه در دوران انقلاب نه در چهل سال گذشته؛ به اندازه آنچه در تاریخ ایران تخت بیمارستانی ایجاد شده در این دولت یا تخت جدید احداث و یا بازسازی کامل شده است.

 

امروز اگر می‌بینیم در این شرایط کرونا،  ملت و دولت در برابر دنیا سرافرازی دارد، به خاطر این است که زیربنای درمان آماده شده است؛ به دلیل اینکه تخت آی.سی.یو وجود دارد؛ 8 هزار تخت آی.سی.یو مجهز امروز در اختیار هست و هزار تخت در همین سه الی چهار ماه دوران کرونا اضافه شده است. این کار بزرگی است که مردم می‌بینند؛ حال ما چه بگوییم و چه نگوییم، چه توضیح بدهیم چه توضیح ندهیم برای مردم ملموس است.

 

امروز در کشور قدرت ارتباطات و زیربنا در مسائل ارتباطی، ارتباطات و فضای مجازی و سایبری ملموس است؛ بگوییم یا نگوییم هر کسی یک موبایل هوشمند در اختیارش هست به راحتی می‌تواند بسیاری از خدمات را دریافت کند و این سامانه بود که در همین دوره کرونا توانستیم 77 میلیون را غربالگری کنیم؛ اگر نبود که نمی‌توانستیم غربالگری کنیم؛ همین سامانه بود که باعث شد بتوانیم به راحتی وام در اختیار حدود 22 میلیون نفر بگذاریم؛ همین سامانه است که به راحتی کمکی که می‌خواهیم در قالب 100 هزار میلیارد تومان به عنوان وام ارزان قیمت در اختیار بگذاریم و کسی لازم نیست جایی مراجعه کند؛ این را مردم لمس می‌کنند؛ چیزی نیست که بگوییم یا نگوییم.

 

آثار شرکت‌های دانش بنیان به تدریج برای مردم ملموس می‌شود. بسیاری از خدمات این شرکت‌های دانش بنیان در داخل همین فضای مجازی است که مردم می‌توانند لمس کنند. این فضای مجازی بود که باعث شد ما در این دو سه ماه پایان سال تحصیلی بتوانیم مدرسه را تعطیل کنیم و آموزش را نگه داریم اگر نبود امکان‌پذیر نبود.

 

طراحی ما برای سال آینده هم که می خواهیم از 15 شهریور فعالیت‌های آموزشی دانشگاهی و مدارس آغاز شود، بخشی حضوری و بخشی از آن مجازی است. اگر چنین فضا، زیرساخت و سرعت اینترنت نبود چطور می‌توانستیم این خدمات را ارائه کنیم. این خدمات برای مردم امروز روشن است این شرکت‌های دانش بنیان است که اولِ دولت 50 شرکت دانش بنیان بود البته می‌گویم 50 تا، گرد می‌کنم حالا 49 شرکت دانش بنیان بوده امروز 5 هزار شرکت دانش بنیان دارد فعالیت می‌کند.

 

به استانداران توصیه کردم کارخانه نوآوری که در تهران افتتاح شد و برخی از استان‌ها هم دارند تلاش می‌کنند هر استانی بتواند یک ساختمان مناسب را در اختیار بگذارد تا بتوانیم کارخانه نوآوری را در همه استان ها تاسیس و ایجاد کنیم.

 

اینها خدماتی است که مردم می‌بینند، برخی از خدمات ممکن است استانی باشد و یا منطقه‌ای باشد اینجا باید برای مردم بیان و تبیین کنیم. اگر 300 هزار هکتار زمین کشاورزی را در خوزستان و ایلام به کانال کشی و زهکشی تجهیز کردیم و قیمت این زمین‌ها را چند و چندین برابر کردیم و محصولات را چند برابر کردیم، این را باید استاندارهای مربوطه برای مردم توضیح بدهند.

 

مردم استان هایی که زمین های کشاورزی آنان آباد شده ، می‌بینند اما سراسر کشور آن را لمس نمی‌کنند. اگر 46هزار هکتار زمین در سیستان که بخش بزرگی از آن افتتاح شده و بخش بزرگ آن نیز در ماههای آینده  افتتاح خواهد شد به عنوان یک تحول بزرگ کشاورزی در سیستان ایجاد شده، مردم سیستان این را می‌بینند اما ممکن است بقیه مناطق نبینند.

 

در مناطق غرب ایران، مناطق معروف به گرمسیری شامل دهها هزار هکتار طی امسال و اوایل سال آینده افتتاح می شود، عمدتا تا پایان امسال. این همه آب و اینکه تاکنون چهل و چند سد را افتتاح کردیم و تا پایان دولت 53 یا 54 سد افتتاح خواهد شد،این کار عظیم و بزرگی است.

 

 خودِ استانداران در استان خودشان اگر سدی افتتاح می‌شود مردم مشاهده می‌کنند اما برای سراسر کشور باید بیان و تبیین شود و همانطور که ما نیاز داریم به مستندسازی خدمات جمهوری اسلامی، فقط هم دولت یازدهم و دوازدهم نیست ما در آستانه قرن جدید هستیم، سال آینده سال 1400 است و سال بعد شروع قرن پانزدهم است، 1401 قرن پانزدهم شروع می‌شود. سال 1400 باید ایران را قدرتمندانه برای ورود به قرن جدید آماده کنیم، ما باید دستاوردها را نشان دهیم.

 

این قرنی که دارد تمام می شود یک بخشی از آن مربوط به رژیم گذشته است پنچاه و شش-هفت سال و یک بخشی از آن هم مال جمهوری اسلامی ایران است چهل و چند سال، بیاییم همه دستاوردهای جمهوری اسلامی را برای مردم و دنیا تبیین و ارائه کنیم و ببینیم آیا خدمات مردم خدماتی که دولت، مردم همه کارگران، کشاورزان دست به دست هم دادند با آن زمان قابل مقایسه است؟ چند تا سد بوده، چند تا سد داریم، چقدر برق بوده، چقدر برق داریم، چقدر فولاد بوده چقدر فولاد داریم، چقدر مدرسه بوده، چقدر بهداشت، درمان بوده، چقدر راه بوده، چقدر راه آهن بوده؟ آسان است.

 

بخشی از آن بیان می‌خواهد، بخشی ارائه آمار، هر استانی باید یک کتاب مستند درست کند برای جمهوری اسلامی ایران، بگوید من دارم وارد قرن بعدی می‌شوم این استان اول قرن کجا بوده پایان قرن کجاست که یک بخش بزرگی از این قرن، خدمات جمهوری اسلامی ایران است و بخش پایانی، پازل پایانی این قرن مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم می‌شود. برای مردم تبیین کنیم و توضیح دهیم تا مردم روحیه پیدا کنند.

 

بعضی‌ از مردم کشور نمی‌دانند که روستاهای ما چقدر آباد شده است. بعضی‌ها نمی‌دانند که کل روستاهای ما از اول تاریخ تا اول دولت یازدهم 14هزار روستا گاز داشت و امروز بیش از 30 هزار روستا گاز دارد و این را برای مردم تبیین کنیم.

 

در تمام تاریخ ایران 900 هزار نفر و کمتر از یک میلیون روستایی آبِ پایدار سالم داشتند و امروز به 10 میلیون نفر می‌رسیم که 10 برابر تاریخ شده و این کار بزرگی است که انجام گرفته و این کار را باید تبیین کنیم.

 

الان در ارتباطات روستاهای ما تقریبا همه به اینترنت پرسرعت متصل می‌شوند و استفاده می‌کنند و شرایط راه، بهداشت و آموزش تحول بزرگ پیدا کرد. این تحول فقط کار دولت نیست که فکر کنیم هیات وزیران آنجا نشستند و ما داریم خدمات هیات وزیران را می‌گوییم یا هیات وزیران، استانداران و کارمندان دولت را می‌گوییم بلکه میلیونها کارگر، کشاورز و مهندس کار و تلاش کردند و کارِ عظیم و بزرگی در این کشور رخ داده است.

 

نمی‌خواهیم هیچ اغراق و مبالغه ای بگوییم و یک دانه هم نمی‌خواهیم زیادی بگوییم و هر چه واقعیت است بگوییم واقعیت هایی که مردم بتوانند ببینند و این واقعیت را لمس کنند تا روحیه امید برای قرن آینده ایجاد شود چرا که می‌خواهیم با یک روحیه بلند وارد قرن جدید شویم و البته دشمنان می‌خواستند ما را بشکنند و فکر کردند در 97 که تحریم همه جانبه و شدیدی را علیه ایران وضع می‌کنند ما مثلا دو یا سه یا چهار ماه صبر و تحمل می‌کنیم و بعد می‌شکنیم و ناچار می‌شویم برویم التماس کنیم و شما می‌بینید این ملت با این عظمت ایستادگی و مقابله کرد و حیثیت و توان خودش را به رخ کشید و تاب‌آوری ملت ایران کم نظیر است.

 

 در این داستان کرونا بعضی از سران کشورهای دنیا که با هم در تماس بودیم به من می‌گفتند ما دچار حیرت هستیم که شما در تحریم کامل چطور کرونا را بهتر از اکثر دنیا اداره کردید که البته آنها می‌گفتند اکثر دنیا و البته در این کار مبارزه با کرونا همه استانداران، وزرای مربوطه مخصوصا مدافعین سلامت، نیروهای مسلح، خودِ مردم و همه آمدند و درست است که همه وارد عمل شدند اما سیری از فاصله گذاری، بعد فاصله‌گذاری هوشمند، بعد بازگشایی هوشمند و قدم به قدم داشتیم که تمام دنیا نحوه عمل جمهوری اسلامی را نگاه می‌کند.

 

این چیزی است که قابل مقایسه است. حالا یک وقتی حادثه‌ای اینجا رخ می‌دهد که خیلی قابل مقایسه نیست اما این حادثه کرونا چون تقریبا همه دنیا را به یک صورتی در نوردید و همه کشورها گرفتار شدند، قابل مقایسه است و این ملت بزرگ به این خوبی توانست در برابر آن بایستد و کارهایی که به هر حال انجام گرفته است.

 

پس ما باید واقعیت را برای مردم بیان کنیم و باید بگوییم در بخش ایجاد خطوط ریلی در کشور چه کار بزرگی انجام گرفته است. حالا استان همدان چون به شبکه ریلی کشور وصل شد، می‌داند و لمس می‌کند، استان کرمانشاه چون به ریل وصل شد، احساس می‌کند، ارومیه چون به ریل وصل شد، احساس می‌کند که انشاءالله به زودی از طریق میانه و بستان‌آباد به تبریز وصل می‌شود و مردم آذربایجان به خوبی احساس می‌کنند، راه‌آهن به رشت رسید، مردم گیلان به خوبی احساس می‌کنند، راه آهن در سیستان و بلوچستان که تا پایان این دولت بخش اعظم راه آهن چابهار به زاهدان افتتاح می‌شود، مردم احساس می‌کنند و گاز به زاهدان و برای اولین بار به استان سیستان و بلوچستان رسید و این استان خودش لمس می‌کند چون می‌بیند اما اینکه بیان کنیم برای همه کشور برای همه دنیا و اینهایی که فکر می‌کنند جمهوری اسلامی ایران فقط شعار داد و جمهوری اسلامی برای مردم کاری نکرده است و  یک کاری در رژیم قبلی در گوشه‌ای انجام گرفت و آن را بزرگ می‌کنند، این را مقایسه کنیم و این عدد و رقم است.

 

یک جایی در منطقه غرب کشور احیای دریاچه ارومیه را با همه وجودش می‌بیند و لمس می‌کند؛ اگر دریاچه ارومیه احیا نشده بود تبریز تخلیه شده بود و دیگر کسی در تبریز سرمایه‌گذاری نمی‌کرد؛ داشتند جمع می‌کردند و از تبریز خارج می‌شدند برای اینکه این گردوغبار زندگی 14، 15 میلیون نفر را متلاشی می‌کرد؛ برای احیای این دریاچه کار عظیم و بزرگی شده است؛ البته احیای این دریاچه متعلق به یک استان نیست و تقریبا ملی و مربوط به 6، 7 استان در منطقه غرب کشور است.

 

در مساله آب یک تحول بزرگی رخ داده است؛ اینکه آب خلیج فارس یا دریای عمان به فلات قاره می‌آید یا آب دریای خزر به فلات قاره می‌آید، یک تحول عظیم در کشور است؛ مشکل آب  مشکل یک روز نیست، مشکل دهها قرن و هزارها سال است؛ یکی از مشکلات ایران در طول هزاران سال آب بوده و این کار عظیم و بزرگی که دارد انجام می‌گیرد؛ این چیزی است که باید برای مردم تبیین شود.

 

اتصال به دنیا، اینکه از طریق راه آهن داریم از چابهار به دنیا متصل می‌شویم؛ جاده به تمام آسیای مرکزی به قفقاز که الان داریم؛ راه آهن رشت را به آستارا دنبال می‌کنیم و کار اعظم آن انشاءالله در این دولت انجام می‌گیرد؛ راه آهن رشت به انزلی تا پایان سال به افتتاح می‌رسد؛ یعنی دریای خزر را از انزلی به خلیج فارس وصل و به زودی به دریای عمان متصل می کنیم؛ یک کار عظیمی انجام می‌دهیم.

 

الان از گوره تا جاسک هزار کیلومتر داریم لوله می‌کشیم و صادرات نفت ما دیگر متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست و این برای اولین بار در تاریخ ایران است که این کار انجام می‌گیرد.

 

مقام معظم رهبری یک بار که در محضر ایشان بودم به من گفتند استراتژیک‌ترین کار دولت شما این کار است که دارید انجام می‌دهید؛ همین لوله‌ای که نفت‌مان را به جاسک منتقل می‌کنیم و به دریای عمان می‌بریم کار بزرگ و عظیم و بی نظیر تاریخ ایران است، یعنی در تاریخ ایران اولین بار است این داستان محقق می‌شود؛ همه بیاییم بیان و تبیین کنیم.

 

چرا می‌گویم بیان و تبیین کنیم؟ هم برای انقلاب، هم برای تاریخ کشورمان، هم آمادگی برای قرن بعد و هم امسال سال جهش تولید است و یک تحول بزرگ در تولید بوجود بیاوریم؛ می‌دانم سال سختی است، می‌دانم در تحریم شدید هستیم، می‌دانم کرونا آمده اضافه شده؛ اما در عین حال اراده و وحدت و ایستادگی ما بالاتر از همه این حرفهاست و می‌توانیم عبور کنیم.

 

همین نکاتی که در بیان استاندارهای محترم بود، کارهایی که دارد انجام می‌گیرد و گفتید اگر به ما کمک بشود به زودی انجام می‌شود و تا آخر امسال به افتتاح می‌رسانیم؛ وظیفه همه این است سرمایه منجمد را تبدیل به سرمایه مولد کنیم؛ هکتارها زمین آماده برای مسکن در این کشور افتاده به اسم این وزارتخانه و آن وزارتخانه؛ به اسم این شرکت دولتی و آن شرکت دولتی؛ بیاییم این منجمد را مولد کنیم؛ زمین آنجا خوابیده قفل کردیم؛ هر کسی یک چیزی برداشته در گاوصندوق خودش گذاشته و می‌گوید من نیاز دارم تا حالا سی ساله استفاده نکرده و 50 سال دیگر هم نیاز ندارد؛ حالا بر فرض نیاز داشت زمین دیگر در اختیارش می‌گذاریم.

 

این منجمد است بیاییم آن را مولد کنیم؛ بخش بزرگ معادن کشور منجمد است و هر کس یک ورق کاغذی به دست گرفته و چند سال پیش رفته به اسم خودش و خانواده ثبت کرده که حالا به تفصیلات آن کاری ندارم؛ باید یک مهلت کوتاه بگذاریم و معادن را آزاد کرده و در اختیار مردم قرار دهیم؛ بیایند این سرمایه منجمد را مولد کنیم؛ البته معادن بزرگ خیلی فعال است اما باید معادن را فعال کنیم در اختیار مردم بگذاریم.

 

پروژه‌های نیمه‌تمام منجمد است یک پروژه‌‌ای 30درصد، 40 درصد، 50 درصد کار شده، افتاده و به این زودی‌ها هم درست نمی‌شود ما باید بیاییم واگذار کنیم. این را در سران سه قوه تصویب کردیم اصلا بیاییم مجانی واگذار کنیم وزارت کشور در این زمینه فعال بود بقیه وزارتخانه‌ها هم باید فعالشوند و باید همه طرح های نیمه تمام را  به نتیجه برسانیم.

 

وقتی یک طرح نیمه تمام را مجانی به یک سرمایه‌گذار می‌دهیم به شرط اینکه در زمان محدود بتواند آن را نهایی کند. باعث می‌شود که فعالیت شروع شود، کارگر بیاید، اشتغال درست شود خودِ آن پروژه وقتی نهایی شود تاثیرگذار در اقتصاد و اشتغال مااست.

 

شما خودتان در هر استانی می‌توانید سرمایه‌های منجمد را پیدا کنید و به سرمایه‌های مولد تبدیل کنید این کار و وظیفه بزرگی است که بر دوش همه استاندارهاست که باید این را انجام دهند .

 

امروز مردم ما با یک سری مشکلات مواجه هستند، در مسکن دیدیم یک فشار به مردم و آنهایی که مستاجرند وارد شد. بخشی از مردم ما خانه ندارند ناچارند با مستاجری زندگی کنند حالا در تهران سخت‌تر در شهرهای بزرگ کمتر در شهرهای کوچک کمتر ولی به هر حال همه جا سخت است.

 

وقتی کسی مستاجر است مگر درآمد این مستاجر امسال نسبت به پارسال چقدر زیاد شده حالا اگر کارمند دولت است مگر حقوق او چه مقدار زیاد شده؟ اگر کارگر هست چه مقدار حقوق او زیاد شده؟ خیلی از اینها هم که مستاجر هستند یا کارگر یا کارمند هستند، حالا ممکن است شغل آزاد داشته باشد مگر او چقدر درآمد دارد؟

 

اگر منصفانه این تحول ایجاد نشود یعنی مال‌الاجاره آن و مبلغ اجاره اگر به همان اندازه رشد اقتصادی و رشدی که طرف در حقوقش ایجاد شده نبوده و بیشتر باشد، از کجا بیاورد؟ حالا یک وقتی او اجاره را مثلا 10 درصد اضافه می‌کند این قابل تحمل است، 15 درصد اضافه می‌کند در یک جایی ممکن است حتی 20 درصد ولی وقتی بالاتر رفت مستاجر چطوری بتواند زندگی خودش را اداره کند؟

 

ما باید کاری کنیم و فکری کنیم، الان چندین جلسه است که در این زمینه داریم کار می‌کنیم که چه کار کنیم همین  امروز صبح بخشی از جلسه اقتصادی ما همین بود داریم طرحی را آماده می‌کنیم انشاءالله این طرح یا در این هفته آماده می‌شود یا هفته آینده می رویم در ستاد ملی کرونا تصویب می‌کنیم چون برخی از آن مواردی است که نیاز به یک تغییر قانونی دارد.

 

چندین بسته است که اینها را در کنار هم می‌‌آوریم در آنجا تصویب می‌کنیم ولی کار اصلی در مسکن این است که برویم زمین های دولتی را به قیمت ارزان یا گاهی حتی مجانی به مولد مسکن و سرمایه‌گذار بدهیم. یا آنی که می‌خواهد برای خودش خانه بسازد، یک پولی دارد با قیمت ارزان در اختیارش بگذاریم یا تحولی که بنا بود در بازسازی و بازآفرینی صورت بگیرد در محله‌های فرسوده می‌تواند یک تحول بزرگ در مسکن ایجاد کند هیچ جا بهتر از محله فرسوده نیست چون آنجا آب، برق، جاده، ارتباطات، تلفن، گاز و همه چیز هست شما یک سری خانه کهنه را می‌خواهی خراب کنی جای آن 2 یا 3 بلوک بلندمرتبه یا کمتر یا بیشتر می‌خواهید بسازید و در اختیار آنها بگذارید مقدار خانه هم دو برابر می‌شود یک برابر به آنها می‌دهید نصفش می‌ماند آن وقت خانه را به قیمت ارزان می‌شود به خانه اولی‌ها داد.

 

 البته ما امسال نباید بگذاریم حاشیه برای دولت درست شود و اصلا نباید بگذاریم هیچ دعوایی درست شود و باید با همه سازش کنیم و بسازیم و به همدیگر کمک کنیم. نماینده مجلس، قوه قضاییه، نیروهای مسلح، ائمه جمعه، علما، حوزه‌های علمیه، احزاب، سمن‌ها، اقشار مختلف، مذاهب مختلف، قومیت‌های مختلف، زن، مرد، جوان و پیر با وحدت و اتحاد از این فرصت برای یک تحول استفاده کنیم و برای یک تحول بزرگ که به نظر من این کار امکان‌پذیر است.

 

 چرا امکان‌پذیر است؟ دلیل دارم و شعار نمی‌دهم. مثال می‌زنم که ما درصنعت و در بسیاری از صنایع در دو ماهه فروردین و اردیبهشت و البته بعضی‌ها در خرداد وضع‌شان کمی بهتر است و حالا همین دو ماه با دو ماه پارسال مقایسه می‌کنیم، رشد خوبی ایجاد شده است و در برخی از صنایع 18 درصد رشد، برخی از صنایع 15 درصد و برخی از صنایع 12 درصد رشد ایجاد شده است و در کشاورزی هم همینطور که رشد کشاورزی ما پارسال 8.8  بود و  یک افتخار بزرگ است.

 

به آماری که بانک مرکزی منتشر کرد، نگاه کنید و به بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی که کشاورزی در این رشد پیشتاز است. ما سال گذشته یعنی سال 98 که بسیاری از اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کردند رشد اقتصادی ما منفی باشد، رشد اقتصادی بدون نفت ما 1.1 بود و مثبت شد البته مقوله‌ نفت جدا است و دلیل آن این است که مردم باید بدانند نفت به خاطر تحریم و به خاطر فشار است والا وزارت نفت و شرکت ملی نفت ما قادر هست روزانه 3 میلیون بشکه نفت صادر کند و حالا می‌گویم 3 میلیون تقریب باز می‌گویم 2.700 یا 2.800 می‌توانیم صادر کنیم.

 

اگر مشکلاتی در صادرات داریم که ببینید یکی از چیزهایی که باید همه استاندارهای محترم و همه مسوولین محترم برای مردم توضیح دهند، شرایط کشور است که در شرایط کشور حالا مردم کرونا را احساس می‌کنند و شرایط سخت ایجاد شده را مردم لمس می‌کنند اما در بخش تحریم باید برای مردم توضیح بدهیم که چه فشاری بر دولت هست.

 

بعضی‌ وقتها بعضی‌ها به من نامه می‌نویسند و کنارش می‌نویسم مثلا می‌گویند شما که در پایان سال 95 در سخنرانی گفتید در دولت آینده این کار را می‌کنم الان این کار را نکردید و کنارش نوشتم دولت آینده در چه شرایطی بود و آن شرایطی که من در سال 95 نوشتم شرایطی بود که صادرات نفت ما از 900 هزار بشکه به بالای 2میلیون بشکه و 2میلیون ششصد هزار و 2میلیون و هفتصد هزار رفت که همه سرمایه‌دارها اینجا برای اینکه پروژه بگیرند، ردیف شدند.

 

فقط یک کشور به ما پیشنهاد داد و رئیس کشور گفت من 50 میلیارد دلار در اختیار شما قرار می‌دهم که فقط یک کشور است و باز رئیس یک کشور دیگر به من گفت 15میلیارد دلار اعتبار در اختیار شما قرار می دهم و  حدود 100 میلیارد دلار اعتبار به ما پیشنهاد شد و دیدید چه تحول بزرگی درست شد و رشد اقتصادی در سال 95 دوازده و نیم هست و با رشد دو رقمی در دنیا اول بودیم که در سال 95 رشد اقتصادی در دنیا اول است. در تورم هم 7 درصد، 8 درصد بود، در اشتغال هم می‌بینید بالای 700 هزار اشتغال درست شد و اشتغال، تورم، رشد اقتصادی، صادرات غیرنفتی غلبه کردیم و اصلا نفت را کنار گذاشتیم و صادرات غیرنفتی ما بیش از واردات ما بود که بعد از 60 سال تراز مثبت پیدا کردیم.

 

برای مردم باید بگوییم وقتی دشمنی ظالمانه علیه ما فشار می‌آورد. ببینید سه گروه بودند که برجام را نمی‌توانستند تحمل کنند و داشتند خفه می شدند، می‌مردند و دق می‌کردند که تندروهای آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه نمی‌توانستند تحمل کنند. یکی از رهبران کشورها به من گفت وقتی کشورهای اروپایی اینجا برای سرمایه‌گذاری صف بستند، این کشورهای مرتجع منطقه از ناراحتی دق می‌کنند.

 

آمدند توطئه کردند یک آدم کم تجربه هم در آمریکا روی کار آمد شما  الان کردار و رفتارش را می‌بینید خودِ مردم آمریکا الان می‌توانند قضاوت کنند. رفتارش نسبت به مردم خودش، یک آدم اینجوری آمد آنها هم آمدند تحریک کردند پشت سرش این را آماده کردند این فشار عظیم به ما وارد کرد فشار هم برای این بود گفت من این فشار را وارد می‌کنم ایران سه ماه دیگر تسلیم می‌شود خودش می‌آید می‌ایستد پای میز مذاکره، فهمید که اشتباه کرده محاسبه غلط داشته، هم صهیونیست اشتباه کرده، هم ارتجاع اشتباه کرده هم تندروها در آمریکا اشتباه کردند.

 

ملت ما ایستادگی و مقابله کرد و امروز برای همه دنیا روشن است که با تحریم و فشار ما تسلیم نمی‌شویم باید بیایند روی منطق، می‌گویند ما حاضریم مذاکره کنیم حرف عجیب و غریبی می‌زنند ما حاضریم مذاکره کنیم یعنی چه؟ چه کسی از میز مذاکره کنار رفت؟ چه کسی مذاکره را شکست؟ چه کسی اتاق مذاکره را آتش زد؟ آنها بودند ما که در چارچوب معقول، منطق، اخلاق، سیاست، همه تعهدات بین‌المللی را آنها زیر پا گذاشتند پس این دروغ فوق دروغ هر روز منتها این واقعیت را برای مردم باید توضیح دهیم مردم ما کار بزرگی دارند انجام می‌دهند مردم ما در برابر یک ابرقدرت که دارد ظالمانه عمل می‌کند مقاومت و ایستادگی می‌کنند این را باید برای مردم بیان کنیم و توضیح دهیم و باز کنیم.

 

کار دیگری که امروز انجام می‌دهیم و شما استانداران همه باید کمک کنید، مساله قیمت در برخی از کالاهاست، از جمله در لوازم خانگی و در اتومبیل دیدیم اینها همه چیزهایی که شما شاهد بودید در کالاهای دیگر هم داریم. همه باید به میدان بیاییم مردم تحت فشار اقتصادی هستند، مردم با مردانگی مقاومت و ایستادگی کردند همه جا آمدند 22 بهمن آمدند، روز سختی آمدند، روز شهید سلیمانی آمدند، مردم همه جا آمدند به میدان آمدند.

 

درشیوع کرونا آمدند کمک کردند، در ماه رمضان آمدند به فقرا کمک کردند مردم به صحنه آمدند امروز فشاری روی مردم هست باید این فشار را برداریم باید راه حل آن را پیدا کنیم این راه حل را وزرای ما، استانداران ما، کارشناسان ما، متخصصین ما باید پیدا کنند بیایند کمک کنند همه به هم یاری کنیم و عبور کنیم و در این کار استاندارها باید بیایند برای اینکه شرایط یک شرایط آماده‌ای بشود و مردم بتوانند زندگی خودشان را ولو با سختی اداره کنند.

 

نکته آخری که می‌خواهم تاکید کنم به پایان رساندن پروژه‌های مهمی است که تا پایان دولت امکان‌پذیر است. خواهش می‌کنم هر استانداری یک پروژه مهم دارد همین که در این جلسه بیان شد، یک پروژه 90 درصد پیشرفت کرده 10 درصد باقیمانده، 5 درصد باقی مانده حتما این را مشخص کنند حتما بنویسند حتما دنبال می‌کنیم.

 

در این شرایط سخت وقتی مردم می‌بینند کارگر، مهندس و‌مسوولین ما همه دارند می‌دوند یک امیدی برای مردم ایجاد می‌شود. ما که پنجشنبه‌ها را قرار دادیم برای افتتاح که انشاءالله امیدواریم همچنان ادامه پیدا کند این هفته هم باز پنجشنبه یک طرح بسیار مهمی افتتاح می‌شود و همینطور جلو می‌رویم افتتاح‌های بزرگی در پتروشیمی داریم، افتتاح‌های بزرگی انشاءالله در جاده داریم.

 

شما دیدید در مساله راه غیر راه آهن کارهای بزرگی شد یک پروژه‌ای که 17، 18 سال مانده بود پروژه شمال که بخش بزرگ آن افتتاح شد و بخشی هم الان دارد تلاش می‌شود تا آخر دولت افتتاح شود.

 

زمان و ساعت و زندگی مردم و مصرف سوخت مردم، اعصاب مردم اینها می‌تواند مردم را راحت کند و ما در این پروژه‌های نیمه تمام  باید هر پروژه‌ای که امکان‌پذیر است امسال به افتتاح برسانیم دولت آماده است شما همه توان خود را بگذارید پروژه‌هایی را که می‌توانید واگذار کنید بیایید واگذار کنید تا پروژه‌هایی که باید تکمیل شود، تکمیل شود.

 

در مساله کرونا هم ستادهای استانی ما بسیار زحمت کشیدند الان در بخشی از کار کرونا به خاطر اینکه  مناطق قرمز ما مرتب تغییر می‌کند بنا شد با مصوبه اخیر با پیشنهاد ستادهای استانی بررسی کنیم محدودیت‌های خاص و ویژه ممکن است برای بعضی‌ از استانها باشد ما تا امروز در موج اول کرونا قرار داریم و مقاومت می‌کنیم تا انشاءالله موج دوم نباشد.

 

الان در دنیا بحث این است که ممکن است موج دوم هم باشد اگر بود باز هم باید تدبیر کنیم بیندیشیم فعلا موج اول است این موج اول یک سری از استانها را گرفت و به پیک رسید، آن استانها عبور کردند.در ایام مسافرت عید فطر و ایام ارتحال حضرت امام (ره) که تعطیلات بود بعضی‌ها این تعطیلات را با هم متصل کردند و وصلش کردند مسافرت عامل اصلی نبود برای اینکه مسافرت مبداء آن، بیشتر آن البته جاهای مختلف بخش بزرگی از آن تهران بود مقصد بخش بزرگ آن گیلان یا مازندران بود، نه تهران نه گیلان نه مازندران چیزی نمی‌بینیم تغییر آنچنانی نکرد پس مسافرت می‌شود انجام داد به شرط آنکه ما اصول بهداشتی را مراعات کنیم.

 

اینکه این دفعه تاکید کردیم ممکن است ماسک برای بعضی از جاها الزامی بشود و دیروز خدمت مقام معظم رهبری بودم ایشان هم بر این مصوبه تاکید کردند و گفتند جاهایی که احساس خطر می‌کنید این کار را انجام بدهید و سلامت مردم بسیار مهم است، در مساله کرونا شما در استانها کار بزرگی کردید، امروز بعضی از استانها درگیر هستند مشکلات فراوان دارند باید عبور کنید بعد هم      ممکن است استانهای دیگر درگیر شوند. انشاءالله هیچ‌وقت این ویروس نیاید به پیک برسد ولی علی‌القاعده هر استانی به پیک می‌رسد و عبور می‌کند و بعد می‌رسیم به شرایط معمولی.

 

بنابراین در این کار هم که مساله سلامت مردم است دقت بفرمایید و بیشتر تلاش کنید همان سه اصل سلامت، معیشت، امنیت این سه چیز به عنوان اولویت ما هست در همه استانها و در سراسر کشور، انشاءالله خدا هم به ما توفیق می‌دهد و ما را یاری می‌کند و بدانید همه کارها با حضور مردم و همکاری مردم امکان‌پذیر است. خداوند که قدرت مطلق است همه چیز پیش اوست با یک اشاره "کن فیکون" همه چیز را حل می‌کند بسیاری از مسائل را به مردم گفت شما بیایید حل کنید، یا ایهاالذین آمنوا کونوا انصارالله شما مردم بیایید خدا را یاری کنید دین خدا را یاری کنید این دارد به ما یاد می‌دهد می‌گوید هر کاری که می‌خواهید بکنید با کمک و حضور و فداکاری مردم امکان‌پذیر است.

 

انشاءالله با اتصال به یکدیگر، وحدت در کنار یکدیگر، تواضع در مردم و دعوت مردم به همکاری ما از این روزهای سخت عبور خواهیم کرد سال سال جهش تولید است انشاءالله بر این مبنا حرکت کنیم و این سه اصل سلامت و معیشت و امنیت به عنوان اصول مدنظر ما باشد انشاءالله با همکاری مردم.

 

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.