×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه 20 آذر 1403  .::.   برابر با : Tuesday 10 December 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26322 خبر
تغییر الگوی کشت و معیشت مردم پیش نیاز احیای دریاچه ارومیه است

به گزارش همنوا، سیروس داودی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شرق دریاچه ارومیه در محدوده شهرستان آذرشهر در راستای طرح‌های مقابله با بیابان زایی بوته کاری شده است که اجرای این طرح تأثیر به سزایی در تثبیت خاک و جلوگیری از ایجاد ریزگردها در این منطقه داشته است.

وی بر ضرورت توسعه طرح‌های مقابله با بیابان زایی در حاشیه شرقی دریاچه ارومیه تأکید کرد و ادامه داد: ما برای توسعه بوته کاری و درختکاری در حاشیه شرقی دریاچه ارومیه آمادگی داریم و ضروری است برای تعیین تکلیف دامداران این منطقه که به رغم داشتن پروانه چرای دام از بهره‌برداری از مراتع منطقه به دلیل قرق اراضی حاشیه دریاچه ارومیه، محروم مانده‌اند اقدام شود.

داودی اظهار کرد: لازم است دولت برای حمایت از دامداران و تغییر معیشت جوامع محلی حاشیه دریاچه ارومیه حمایت‌های لازم را انجام دهد.

وی به قرق منطقه و جلوگیری از چرای دام‌ها به رغم صدور مجوزهای قبلی اشاره کرد و گفت: متأسفانه حقوق عرفی دامداران منطقه از مراتع پس از هشت سال قرق اراضی شرق دریاچه ارومیه هنوز تعیین تکلیف نشده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی تأکید کرد: تغییر الگوی کشت و معیشت مردم منطقه از دامداری و کشاورزی به سمت مشاغل دیگر جزء ضرورت‌های حفاظت از دریاچه ارومیه و احیای آن است.

به گزارش ایرنا، برای تثبیت ریزگردها ۱۰ کیلومتر بادشکن زنده با کاشت گونه های آتریپلکس و هالکنمون، ایجاد و ۴۱ کیلومتر دیگر نیز بادشکن غیرزنده توسط سرشاخه ها در حوضه دریاچه ارومیه در قسمت آذربایجان شرقی اجرا شده که جزو برنامه های احیای دریاچه است.

دریاچه ارومیه نام دریاچه ‌ای در شمال غربی کشورمان است که میان دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته ‌است.
مساحت این دریاچه در تابستان ۲۰۱۵ میلادی حدود ۶ هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار می ‌گرفت.
این دریاچه بزرگ ‌ترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه بزرگ آب شور دنیا محسوب می شد.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه‌ های زرینه‌ رود، سیمینه ‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌ شود.
دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و در مدت کمی وسعت آن به شدت کاهش یافت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.