×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
برگزاری نشست هم‌اندیشی فراکسیون کارگری مجلس یازدهم

به گزارش همنوا به نقل از فارس، نخستین نشست هم اندیشی فراکسیون کارگری مجلس یازدهم امروز ( سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۹) با تعدادی از اهالی جامعه کارگری برگزار شد.

 

 میرتاج‌الدینی: مشکل امروز ما این است که نهاد متولی اشتغال در کشور مشخص نیست

 

محمدرضا میرتاج‌الدینی منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم در این نشست اظهار داشت: فراکسیون‌ها مکمل کمیسیون‌ها هستند. 

 

وی افزود : کارهایی که کمیسیون‌های تخصصی وقت رسیدگی به آن را ندارند، باید فراکسیون‌ها ورود کرده و برای حل مشکلات و مسائل اولویت دار برنامه‌ریزی کنند.

 

میرتاج الدینی ادامه داد: مشکل امروز ما این است که نهاد متولی اشتغال در کشور مشخص نیست. وزارت کار می‌گوید من متولی ایجاد کار نیستم و من مسئول تنظیم روابط کار هستم. این مشکلات باید حل شود و هر نهاد وظیفه خود را انجام دهد. باید مشخص شود که در نهایت چه نهادی متولی ایجاد اشتغال است.

 

منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم با اشاره به موضوع برکناری وزیر صمت افزود: بعد نظارتی مجلس مهم است. باید نمایندگان این موضوع را مدنظر قرار دهند. نمی‌شود که رییس دفتر رییس جمهور بخواهد تا لایحه‌ای در مجلس رای بیاورد و اگر رای نیاورد، وزیر وزارتخانه بزرگی مانند صنعت عزل شود.

 

وی ادامه داد: نباید این مسائل قربانی تبانی شود. مگر مجلس باید حرف دولت را گوش کند. این اتفاق به اشتغال کشور ضربه وارد می‌کند و درست نیست.

 

 حسینی: توزیع درآمد نابرابرتر شده است

 

سید شمس‌الدین حسینی منتخب مردم رامسر و تنکابن در مجلس یازدهم هم در این نشست اظهار داشت: دهه گذشته تولید ناخالص داخلی کشور رشدی نداشته است و کاهش پیدا کرده است.

 

وی بیان داشت: از طرفی با توجه به اینکه رشد جمعیت به طور متوسط به ۱.۳ تا ۱.۴ افزایش پیدا کرده است برایند آن سبب شده که درآمد سرانه کاهش پیدا کرده است.

 

حسینی خاطرنشان کرد: وقتی درآمد سرانه کاهش پیدا می‌کند و سفره مردم کوچک می‌شود. این همه ماجرا نیست بلکه ماجرا این است که توزیع درآمد نابرابرتر شده است به طوری که ضریب جینی ۳۶ درصد بود الان بالای ۴۲ درصد است.

 

منتخب مردم رامسر و تنکابن در مجلس یازدهم تاکید کرد: وقتی درآمد سرانه کاهش پیدا می کند و از طرفی نابرابری درآمد افزایش پیدا میکند برآیند این دو عامل این می شود که رفاه اجتماعی کاهش پیدا می‌کند.

 

به گفته وی، ما در فراکسیون‌های همچون فراکسیون کارگری و کمیسیون‌های اقتصادی و اجتماعی دو محور اصلی افزایش درآمد سرانه که از طریق افزایش رشد اقتصادی ایجاد می‌شود و دیگری بهبود توزیع درآمد که از طریق باز توزیع منابع و تخصیص بهینه منابع صورت می‌گیرد.

 

حسینی می‌گوید: در واقع اگر چه در بحث ارز آنگونه که در بودجه آمده،  ۱۱ میلیارد دلار به کالاهای اساسی اختصاص پیدا کند ما به تفاوت چهار هزار تومان با ۱۶ هزار تومان ۱۱۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و این عدد منبع  هنگفتی است که به خوبی باز تولید صورت نمی‌گیرد و و باید در این خصوص تجدید نظر صورت گیرد.

 

 قاضی‌زاده هاشمی: باید صدای مردم در مجلس جاری و ساری شود

 

امیرحسین قاضی‌زاده نماینده مردم مشهد در مجلس و عضو هئیت ریسه مجلس هم در ادامه این نشست گفت: ما به چنین نشست هایی نیازمندیم جلساتی در مجلس آینده نیازمندیم تا تبادل نظر صورت و همت جمعی برای یک موضوع خاص شکل بکیرد.

 

وی افزود: ممکن است در جلسات بعد مسئولان مربوطه دولتی دعوت بشوند و مسئله را دنبال کنند و جلسه استماع مشترک ادامه یابد.

 

نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: باید این نشست ها سبب شود که صدای مردم در مجلس جاری و ساری شود که خانه ملت به معنای واقعی خانه مردم باشد.

 

 بابایی‌کارنامی: برخی سوء استفاده کنندگان از سفره بزرگ ملت سهم های عجیبی برداشتند

 

علی بابایی‌کارنامی منتخب مردم ساری در مجلس یازدهم هم در نخستین نشست هم‌اندیشی فراکسیون کارگری مجلس یازدهم اظهار داشت: در شرایطی که کشور مشکلات زیادی از حیث اقتصادی دارد و شیوع «کرونا» و «تحریم های ظالمانه» این مشکلات را دوچندان کرده است، کارگران بیش از هر زمان دیگری آسیب پذیر شده اند. موضوعی که حتما باید تدابیر ویژه ای از سوی دولت و مجلس برای آن در نظر گرفته بشود.

 

وی افزود:طبیعتا هدف اقتصاد هر کشوری تولید ثروت است، اما این تولید ثروت در دنیا به صورتی است که بخش کوچکی از جوامع غربی بیشترین سهم را از ثروت می برد و سایر اقشار مردم هم به اندازه کوچکی بهره مند می شوند؛ یعنی نیروی کار و بدنه اصلی جامعه کار می کند به نفع جمعی کوچکی از ثروتمندان و این اصحاب ثروت هستند که دیگران را برای بزرگ و بزرگ تر شدن میزان سرمایه شان در اختیار دارند.

 

بابایی کارنامی گفت: در جمهوری اسلامی ایران و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هدف فعالیت های  اقتصادی و تولید ثروت در کشور، «تقسیم عادلانه آن بین آحاد مردم» بوده است و این موضوع و رویکرد قرار بوده دقیقا نقطه مقابل نگاه نظام سرمایه داری غرب باشد؛ اما متاسفانه هرچه جلوتر آمده ایم؛ این نگاه را فراموش کرده ایم و در حال نزدیک شدن به همان نگاه نظام سرمایه داری غرب هستیم. چراکه شکاف طبقاتی موجود در کشور چیزی جز این موضوع را نشان نمی دهد.

 

وی گفت: در شرایطی که دولت‌ها نیز ناکارآمدی هایی از خود نشان داده اند، برخی سوء استفاده کنندگان فضا را دقیقا در راستای منافع خود دیده اند و از سفره بزرگ ملت سهم های عجیبی برای خود برداشته اند؛ این را اضافه کنید به سوء استفاده های اقتصادی نظیر بهره گیری از رانت ها، اختلاس ها و ... ببینید.

 

منتخب مردم ساری در مجلس یازدهم افزود: اگر اینها نبود تا چه اندازه می توانستیم به سمت توزیع عادلانه ثروت ایجاد شده در کشور و منابع بین اقشار مختلف مردم به ویژه کارگران و دهک های پایین درآمدی جامعه برویم.

 

بابایی کارنامی گفت: در رسیدن به «اقتصاد سالم»؛ «کارگر» یکی از ستون های اصلی و از عوامل درجه یک تولید ثروت در کشور است.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از موارد ما هم راستا با علم روز مدیریت در دنیا پیش نمی رویم؛ چرا که اگر اینطور بود، باید «کارگرِ ماهر و نوآور» را موجب افزایش کیفیت کار می دانستیم و برای آن هم هزینه می‌کردیم؛ خب وقتی چنین باشد و انگیزه بین ستون‌های اصلی تولید ثروت در کشور به وجود بیاید، چرخ‌های اقتصاد، تولید و صنعت هم راه خواهد افتاد.

 

منتخب مردم ساری در مجلس یازدهم تاکید کرد: ما به عنوان فراکسیون کارگری در مجلس یازدهم می خواهیم نگاه های گذشته در خصوص کارگر اصلاح بشود. از فراکسیون به عنوان اهرمی برای تحقق مطالبات کارگران و بررسی مشکلات آنان بهره خواهیم گرفت تا از این طریق کارگر را امیدوار به آینده خود کرده و او را آگاه کنیم که قدر زحمات و خدماتش حتما دانسته می شود.

 

بابایی کارنامی افزود: بنده بر این عقیده هستم که بنگاه های اقتصادی و کارفرمایان باید دانش و مهارت نیروی کار و سهم آن را از عوائد بنگاه های اقتصادی افزایش دهند؛ این موضوع باعث خواهد شد که کارگر نیز با احساس مسئولیت بیشتر و بدون سهل‌انگاری عمل کند. نفع این مساله هم برای همه خواهد بود هم برای کشور، هم برای بنگاه اقتصادی هم برای مردم و هم به نفع کارگر و تولید موضوع تمام می شود. این را باید یک بازی برد – برد دانست.

 

منتخب مردم ساری در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: درست است که شرایط اقتصادی، تحریم و کرونا سال سختی را پیش روی کشور و دولت به عنوان بزرگ ترین کارفرما قرار داده است. اما متاسفانه در جریان مصوبات امسال شورای عالی کار شاهد بودیم که نمایندگان کارگری عضو این شورا در نهایت مصوبه آن را نپذیرفتند و معتقد بودند که باید میزان دستمزد کارگران در سال ۹۹ افزایش یابد. در حقیقت مفاهمه مورد قبول همگی در مصوبه امسال به دست نیامد.

 

وی ادامه داد: معتقدیم که در دنیای کنونی و با توجه به تحولات پر سرعت فناوری، یادگیری مداوم، آموزش های و استفاده از تجربیات قبلی می تواند منجر به ارتقاء بهره‌وری و کیفیت تولید و در نهایت رونق اقتصادی شود به شرط اینکه بساط بسیاری از موضوعات نظیر رانت خواری ها، ویژه خواری ها، اختلاس ها، انجام لابی های شخصی و مسائلی از این دست که اکنون به یک معضل در بخش های مختلف کشور تبدیل شده، برچیده شود.

 

منتخب مردم ساری در مجلس یازدهم  یادآور شد: کارگران در برهه های مختلف نظیر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سایر عرصه ها همواره یکی از ستون های ثابت و همراه در کشور بوده اند. لذا باید به اندازه سهم و نقشی که در کشور داشته و ایفا کرده اند زحمات آنان مورد قدردانی قرار بگیرد. حتما رسیدگی به این بخش و تقویت آن می تواند منجر به تقویت کشور در حوزه های مختلف از جمله در تولید، اقتصاد و صنعت بشود.

 

وی گفت: نگاه فراکسیون کارگری مجلس یازدهم قطعا همین است و هرگز دنبال حمایت های نمایشی از کارگران نخواهد بود، بلکه با عمل گرایی صرف و بهره گیری از نمایندگان منتخبی که خود در این بخش فعالیت داشته اند؛ یعنی افتخار کارگری و یا برآمدن از یک خانواده کارگری را داشته اند و همچنین تجربه و تخصص لازم را در این حوزه دارا می باشند، تمام تلاش خود را صرف بهبود وضعیت این قشر زحمتکش و کاستن از مشکلات شان خواهد کرد.

 

 مصری: قول می‌دهیم برای جامعه کارگران کارگری کنیم

 

عبدالرضا مصری منتخب مردم کرمانشاه در مجلس یازدهم هم در این نشست گفت: ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی کارگران را دولت پرداخت نمی‌کند و مصوبه ‌ای را در دولت گذراندند که حق کارگران را تضییع کردند.

 

وی گفت: کجا یک پژوهش و پیشنهاد منطبق بر قانون آمد که فردا گیر نداشته باشد و رد نشود.

 

مصری خاطرنشان کرد: زمانی که بنده رییس کمیسیون اجتماعی مجلس بودم یک مطلب به دست ما رسید و ما دنبال کرده و پس از آن بیمه تامین اجتماعی کارگران روز مزد به جریان افتاد.

 

منتخب مردم کرمانشاه در مجلس یازدهم تاکید کرد: ما قول می‌دهیم برای جامعه کارگری، کارگری کنیم و آنقدر یک مسئله را دنبال می کنیم تا مصوب شود.

 

مصری افزود: زمانی که بحث انتقال بیمه به وزارت بهداشت مطرح شد، با حضور نمایندگان کارگری در مجلس، تجهیزاتی که با پول کارگران تهیه شده بود، در دست کارگران ماند.

 

وی عنوان کرد: متاسفانه در لایحه دولت برای افزایش حقوق‌ها جامعه کارگری مطرح نشده و فقط برای کارمندان لایحه مطرح می‌شود. وقتی که مجلس نیز ورود می‌کند، می‌گویند این هزینه بر بوده و شورای نگهبان رد می‌کند.

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.