×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
آدم‌هایی خطرناک‌تر از خرس!

همنوا / پری اشتری: عده‌ای هم مثل همیشه مسخره کردند و خندیدند. اما همگان متفق‌القول از بُعد محیط زیست و حیوان دوستی و... به ماجرا نگاه کردند. در ماجرای کشتن پلنگ، ناآگاهی و ناشیگری عامل اصلی مرگ آن حیوان شد اما تلف کردن یا بهتر است بگوییم زجرکش کردن یک خرس در اردبیل ابعادی جدا و ورای فاجعۀ زیست محیطی دارد که مثل همیشه در هیاهوی احساساتی فضای مجازی گم شد.

این‌که آن چند نفر چطور و با چه روحیه‌ای توانسته‌اند با تراکتور روی کمر حیوانی بروند از روی غریزۀ طبیعی برای رفع گرسنگی به روستا آمده و چطور توانسته‌اند ناله‌های حیوان را بشنوند و باز هم سعی کنند با لودر از روی زمین بلندش کنند و در نهایت عامل زجرکش شدن حیوان شوند. آن‌چه خطرناک است عدم توانایی در کنترل خشم است که طی سال‌های اخیر نتایج مخالف و رنگارنگ آن را در اقشار مختلف جامعه  شاهد بوده‌ایم.

دکتر هادی اکبری‌نژاد، روان درمانگر، در این خصوص می‌گوید: «از منظر روانشناختی چنین واکنش‌هایی از طرف افراد مختلف می‌تواند سه دلیل عمده داشته باشد: عدم کنترل خشم و خشونت درونی تلنبار شده، عقده‌های دیده نشدن و استفاده از هر فرصتی برای دیده شدن و همچنین سادیسم و گرایش به دیگرآزاری.»

وی می‌گوید: «متأسفانه در جامعۀ ما سواد و اطلاعات روان‌شناختی و آموزش‌های روان‌شناختی هیچ جایگاهی و حتی متولی ندارند. هیچکس مسئولیتی در قبال آموزش‌های مربوط به کنترل پرخاشگری و یا ترمیم مشکلات روانشناسی را به عهده ندارد. اگر بخواهیم در روزهای بعد و در نسل بعد شاهد چنین صحنه‌هایی نباشیم باید نظام آموزش بهداشتی در راستای آموزش مسائل روان‌شناختی اهمیت بدهد. این آموزش‌ها باید به صورت عمومی‌تر با هزینه‌های پایین یا رایگان از سوی یک متولی و ارگان در میان تمام اقشار جامعه صورت بگیرند. »

این مدرس دانشگاه می‌افزاید: «تفاوت ما با جوامع پیشرفته در همین امر است که در سطح جامعه از مدارس آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی در خصوص مسائل روان‌شناختی انجام می‌شود. مراکز مشاوره‌ی ما در دانشگاه‌ها اغلب تعطیل هستند، آموزش روان‌شناسی در مدارس هیچ جایگاهی ندارد در صورتی که باید این آموزش‌ها مدون باشند و مراجع بالادستی تا وقتی در این زمینه احساس نیاز نکنند ما باز هم شاهد این مسائل و از این بدتر هم خواهیم بود.»

از پدر و مادر بابک خرمدین گرفته تا پدر رومینا اشرفی و همسر مونا حیدری تا همین مرد معتادی که اخیرا در میاندوآب 4 نفر را بدون دلیل مشخصی کشته، همه محصول عدم آگاهی و عدم کنترل خشم درونی و احساس الزام به واکنش آنی هستند.

آدم‌هایی که احساس می‌کنند همه‌چیز را می‌دانند و بهترین نحوۀ واکنش را بلدند. میل به قهرمان بودن و ارزش‌گذاری‌های اغراق‌آمیز بر شجاعت است که بسیاری را به سمت واکنش‌های سریع نامعقول پیش می‌برد تا حدی که خُلقشان را از یک خرس نیز تندخوتر و خطرناک‌تر می‌کند.

این هیولای درون انسان‌هاست که با کوچکترین تلنگری بیدار می‌شوند و تمام آسیب‌های روانی نهفته را به شکل واکنش‌هایی این چنینی بیرون می‌ریزد.

در خبرها آمده که عامل تلف شدن خرس قهوه‌ای دستگیر و خودروی او توقیف شده است و دادستان استان اردبیل از لزوم حفظ محیط زیست سخن گفته است اما به نظر می‌رسد این اتفاق بیشتر یک زنگ خطر برای مسیری است که جامعه را روز به روز بیشتر از پیش به سمت خشونت‌های افسار گسیخته پیش می‌برد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.