گروه : آرشیو
به گزارش همنوا به نقل از ایسنا فتحالله پورعلی با بیان این مطلب اظهار کرد: در مجموع میزان شیوع چاقی و اضافه وزن در میان نوجوانان استان، حدود 23 درصد بوده و این گروه جزو گروههای هدف ما هستند، چرا که چاقی در این سن از اهمیت خاصی برخوردار است و احتمال زیادی وجود دارد که نوجوان چاق به بزرگسال چاق تبدیل شود.
وی افزود: چاقی در سنین نوجوانی عزت نفس فردی و شان اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است این گروه از سوی همسالان در مدرسه مورد تمسخر قرار گیرند و چاقی تبدیل به یک مسئله روانی شود، متاسفانه ما در بسیاری از موارد دیابت نوع دو را در نوجوانان مشاهده میکنیم.
وی میزان شیوع اضافه وزن در جوانان را 42 درصد، عنوان کرد و گفت: 76 درصد میانسالان (30 الی 60 سال) نیز اضافه وزن دارند و این گروه نیز جزو گروههای هدف هستند، درصد اضافه وزن در سالمندان 55 درصد است که از دست دادن همسر و شغل جزو فاکتورهای موثر در این گروه سنی هستند.
پورعلی با بیان این که استانهای شمالی و شمالغربی همواره جزو چاقترین استانهای کشور بودهاند، افزود: به نظر میرسد این استانها به دلیل برخورداری از منابع کشاورزی و آب و هوای بهتر نسبت به سایر استانها، منابع غذایی بیشتر و قابل دسترستری دارند.
وی از تقلیل رتبه آذربایجان شرقی از نظر اضافه وزن و چاقی نسبت به سال 86 خبر داد و گفت: در سال 86، استان ما رتبه سوم بود و با برگزاری کمپینهایی مثل «چاقی میکشد» و برنامههای آموزشی و با توجه به افزایش سواد سلامت و تغذیهای مردم، توانستیم استان را به جایگاه بهتری برسانیم، در مجموع 55 درصد از مردم (تمام گروههای سنی) در آذربایجان شرقی اضافه وزن دارند.
وی ادامه داد: طبق آمار مقایسهای برای گروههای سنی 18 سال به بالا، اکنون ما بعد از استانهای گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، کردستان، قزوین، گلستان و البرز قرار داریم و در این ردهبندی نیز میزان شیوع اضافه وزن گروههای بالای 18 سال در استان، 62 درصد است.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد شهرهای همجوار دریاچه ارومیه مثل ارومیه، عجبشیر، ملکان، آذرشهر و بناب نیز به دلیل برخوردار بودن، در تمامی گروهها چاق هستند.
https://hamnava.ir/News/Code/19300
0 دیدگاه تایید شده