گروه : آرشیو
به گزارش همنوا به نقل از فارس در اردبیل، مهدی حسیننژاد اظهار کرد: وام قرضالحسنه با باز پرداخت سه ساله تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای طرحهای فنآورانه که در مرحله توسعه محصول خود باشند اعطا میشود.
وی افزود: مرکز رشد در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از خرداد ماه سال ۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است که هدف از تأسیس این مرکز حمایت از ایدههای نو و فنآورانه دانشجویان، اساتید، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و فناوران خارج از دانشگاه است.
رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل به مراحل پذیرش ایدههای فناورانه دراین مرکز اشاره کرد و گفت: پذیرش ایدههای فنآورانه در این مرکز شامل دو مرحله است؛ مرحله اول ورود ایده با یک هسته فنآور که دارای دوره ۶ ماهه موقت بوده و اصطلاحا مرحله پیشرشد گفته میشود و مرحله توسعه ایده به محصول که دوره ۳ تا ۵ ساله دارد.
ارائه حمایتهای مالی،مشاورهای و مدیریتی در مرکز رشد سلامت
حسیننژاد ادامه داد: در مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل حمایتهای مالی، مشاورهای، مدیریتی و حمایتهای لجستیکی از این ایدهها انجام میشود تا محصول خود را در حد یک نمونه آزمایشگاهی و پیش تجاری سازی پیش ببرند.
وی با اشاره به سایر طرحهای حمایتی این مرکز از ایدههای نو عنوان کرد: در این مرکز گرنت فناوری به عنوان کمک بلاعوض مالی به ایدههایی که طرح اولیه محصول خود را طراحی کنند تا سقف ۱۰ میلیون تومان ارائه میشود و در مرحله توسعه محصول نیز دو نوع تسهیلات حمایتی شامل وامهای حمایتی فناوری که مربوط به دانشجویان، کارمندان، اعضای هیئت علمی و فناوران خارج از دانشگاه است به صورت وام قرضالحسنه تا سقف ۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت سه ساله ارائه میشود.
ارائه پاداش بلاعوض برای طرحهای دانشبنیان
رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تشریح کرد: نوع دوم حمایت نیز ارائه پاداش ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی به عنوان پاداش بلاعوض به محصولاتی که به صورت دانشبنیان تبدیل شوند اختصاص می یابد هر هستهای که وارد مرکز رشد سلامت میشود تا زمانی که تبدیل به شرکت نشوند به عنوان واحد محسوب نمیشوند زمانی که تبدیل به شرکت شوند به واحد فناوری تبدیل شده و اگر این واحد فناور مجوز دانش بنیان بگیرند میتوانند از این پاداش بلاعوض استفاده بکنند.
حسیننژاد ادامه داد: با توجه به اینکه مراکز رشد در دانشگاههای علوم پزشکی کشور از سال ۸۶ شروع به فعالیت کردهاند دانشگاه علوم پزشکی جزو آخرین دانشگاهها در تاسیس این مراکز محسوب میشود اما علی رغم این موضوع با توجه به حمایتهای مسئولان دانشگاه علومپزشکی استان پیشرفت قابل قبولی در طی این مدت داشته است.
رتبه ۱۷ کشوری مرکز رشد فناوری سلامت اردبیل
وی با اشاره به تعداد مراکز رشد در کشور تصریح کرد: تا به امروز ۶۳ مرکز رشد در کل کشور تاسیس شده است و برخی از دانشگاهها حتی بیش از پنج مرکز رشد دارند؛ مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با یک پیشرفت قابل قبول در کمتر از ۶ ماه در رتبه ۴۳ کشور قرار گرفت و پس از آن در کمتر از یک سال توانستیم به رتبه ۱۷ کشوری دست یابیم و البته در حوزه فرهنگ سازی کارآفرینی و آموزش کارآفرینی نیز رتبه یک کشوری را در اختیار داریم.
۶ طرح فناور در مرکز رشد سلامت اردبیل مستقر هستند
رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تعداد واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد سلامت اردبیل بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ واحد فناور در مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی حضور دارند که از این تعداد ۶ واحد فناور در مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مستقر هستند و از این تعداد نیز سه واحد فناور را اعضای هیئت علمی دانشگاهی و مابقی نیز توسط فناوران خارج از دانشگاهی انجام میگیرد.
حسیننژاد افزود: اما علاوه بر این تعداد واحدهای فناور، درخواستهای هم برای ورود به مرکز رشد سلامت ارائه شده است که امیدواریم با توسعه فضای مرکز طرحهای بیشتری را پذیرش کنیم.
وی گفت: از تعداد ۱۱ طرح یا واحد فناور، ۳ طرح در حد ساخت نمونه اولیه و مرحله اخذ مجوز و استانداردهای لازم هستند البته با توجه به اینکه صنعت سلامت و وزارت بهداشت و درمان از قوانین و استانداردهای پیشرفته پیروی میکند مدت زمان طولانی برای اخذ مجوز وجود دارد.
رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل به زمینه فعالیت این سه طرح اشاره کرد و افزود: یکی از این سه طرحی که در حد نمونه سازی بوده و به دنبال اخذ مجوز هستند در زمینه سرمهای sw برای نگهداری بافت های زنده که در عملهای پیوند اعضا استفاده می شود بوده و طرحی دیگر در خصوص تولید کامپوزیتهای پر کردن دندان که نمونههای آزمایشگاهی آن ساخته شده است و طرح بعدی نبولایزر سرد و گرم یا دستگاههای تزریق داروهای استنشاقی از راه تنفس است که در مراحل نهایی اخذ مجوز قرار دارد.
برگزاری رویداد کار آفرینی در حوزه تجهیزات پزشکی اواسط اسفند ماه در اردبیل
حسیننژاد با اشاره به برنامه های آتی برای پیشرفت مرکز رشد در استان اردبیل ادامه داد: برنامههای عملیاتی برای توسعه مرکز رشد برای هر سال طرحریزی میشود و در حوزه آموزشی و فرهنگ سازی برگزاری کلاسهای آموزشی، رویدادهای کارآفرینی و کارگاههای آموزشی طراحی شده است و در این راستا اخیرا رویداد کارآفرینی در حوزه نرم افزارهای سلامت و حوزه آی تی برای سلامت برگزار شد رویداد دیگری نیز در اواسط اسفند ماه در حوزه تجهیزات پزشکی، تولیدات دارویی و خدمات درمانی برگزار خواهد شد.
وی تشریح کرد: در سال آینده نیز توسعه فیزیکی مرکز رشد، راه اندازی کارگاههای کوچک برای واحدهای فناوری برای تولید نمونههای نیمه تجاری و تلاش برای راهاندازی مرکز نوآوری جزو برنامههای مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.
راهاندازی مرکز نوآوری جز برنامههای آتی دانشگاه علوم پزشکی است
رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تفاوتهای مرکز نوآوری با مرکز رشد تصریح کرد: مرکز نوآوری یک تفاوت عمده با مراکز رشد دارد آنهم اینکه این مراکز ورود مستقیم در حوزه استارتاپ ها دارند؛ در مراکز رشد سیستم طولانی مدت برای ایدهها و نوآوری های استخراج شده از منابع علمی که بیشتر محصول محور هستند وجود دارد ولی مرکز نوآوری نسل جدیدی از سیستمهای مرکز رشد هستند که زمان ورود صاحبان ایده برای تجاری سازی محصولات خود را کاهش میدهد.
حسیننژاد گفت: رویدادهای کارآفرینی بیشتر در حوزه فرهنگسازی و آموزشی تأثیرگذار هستند و در دنیا نیز ۱۰ تا ۱۲ درصد از خروجیهای استارت آپها و رویدادهای کارآفرینی تبدیل به کسب و کار میشوند اما در ایران به دلیل ساختارهای خاص موجود و اشتیاق جوانان و دانشجویان و خلاقیتهای بینظیر آنها حدود ۴۰ درصد از استارتاپ ویکندها و رویدادهای کارآفرینی در کشور منجر به کسب و کار میشوند.
********************* گفتوگو: از مهران عقلمند
https://hamnava.ir/News/Code/13265
0 دیدگاه تایید شده