گروه : سیاسی
به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره اقدام دولت برای جهش تولید، گفت: برنامهریزی ویژه انجام دهیم تا هم بر تحریم آمریکا و هم بر ویروس کرونا غلبه کنیم و هم دستاوردهای مختلف داشته باشیم.
رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: رییس جمهوری در جلسات مختلف از اول فروردین از دستگاههای تولیدی کشور خواست هم خود و هم در همکاری با بخش خصوصی برنامه جهش تولید را دنبال کنند و ما هم در ریاست جمهوری ستاد جهش تولید را تشکیل دادیم که این برنامهها را مرتب پیگیری میکنند. در گزارشهای مختلف دریافتی در بخش صنعت و کشاورزی شاهد این هستیم که با وجود همه فشارها و جنگ اقتصادی و مشکلاتی که کرونا برای تولید کنندگان ایجاد کرده، آمار بسیار خوب است و در بخش تولید خودرو، فولاد، مس، آلومینیوم و کشاورزی با جهش خوبی مواجه هستیم.
واعظی اضافه کرد: البته از آنچه اتفاق میافتد راضی نیستیم اما در مقایسه با سالهای گذشته در بخشهای تولیدی رشد بسیار خوبی داریم. این در رابطه با بخش خرد جهش تولید است.
وی یکی از برنامهها و اقدام خوب دولت تدبیر و امید را پنجشنبههای افتتاح عنوان و تصریح کرد: از اول امسال رییس جمهوری به وزرا و دستگاههای ذیربط دستور داد بر اتمام همه پروژههای زیرساختی کشور متمرکز شوند. برای اینکه این کار ساز وکار روشنی داشته باشند روزهای پنجشنبه را گذاشتیم تا هر پروژه ای که افتتاح شد به رییس جمهور گزارشی داده شود و مردم هم زنده ببینند با وجود جنگ اقتصادی این پروژهها افتتاح میشود.
واعظی با بیان این که هر هفته پروژههای عظیمی را داریم، یادآور شد: هفته گذشته پروژههای وزارت نفت را با سرمایه گذاری بالای ۲۰ هزارمیلیارد تومان افتتاح کردیم و فردا پروژههای وزارت نیرو را که بالای ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است را افتتاح خواهیم کرد.
اختصاص بودجه به پروژههای با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد
وی گفت: اسم این برنامه را تدبیر و امید برای جهش تولید گذاشتیم یعنی در سال جهش تولید دولت تدبیر و امید اولویت کارش جهش تولید است و بنابراین ما به این برنامه تا آخر سال ادامه میدهیم. با توجه به سال پایانی دولت تلاش ما این است که همه پرژوههایی که بالای ۸۰ درصد است به آنها بودجه ویژه اختصاص دهیم که زودتر تمام شود.
واعظی در پاسخ به اینکه آیا در رابطه با قیمتگذاری و نظارت کالاهای اساسی مورد نیاز در دولت بحث شده است یا نه، گفت: این موضوع هم در نشست روز گذشته ستاد اقتصادی دولت و هم در نشست امروز هیات دولت مطرح شد و رییس جمهوری تاکید داشت که توزیع به درستی انجام شود چون خریدها انجام شده، تولیدات داخلی هم داریم اما مشکل کوچک در بحث توزیع است.
وی ادامه داد: مثلا در ارتباط با مرغ، کمبود نداشتیم اما توزیع آن به شکلی بود که در مقطعی شاهد افزایش قیمت بودیم.
واعظی درباره اختلاف نظر دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی درباره تفویض اختیارات، اظهار کرد: به نظرم ماموریت هر کدام روشن است. در ارتباط با مساله مرغ و تخم مرغ وزارت صنعت، معدن و تجارت با دستور وزارت جهاد کشاورزی، خرید را انجام میدهد اما به محض اینکه کالای مورد نیاز دام و طیور به بندر میرسد در اختیار وزارت جهاد قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه این موضوع چیز جدیدی نیست و از ابتدا همینطور بود، افزود: وزارت جهاد نهادهها را برای مرغداریهای سراسر کشور توزیع میکند. وقتی کاری تعیین تکلیف و وظیفه هر کسی مشخص شد، این درست نیست در صورت وقوع مشکل به جای حل کردن کار، دنبال مقصر بگردند.
رییس دفتر ریاست جمهوری اضافه کرد: در مقطعی مشکلی پیش آمد رییس جمهوری در این زمینه دستور دادند کمیتهای تشکیل و موضوع رسیدگی شد و آرام آرام قیمتها روند کاهشی پیدا کرد.
تصمیم دولت برای واردات ۲۵۰۰ کامیون
واعظی درباره واردات ۲۵۰۰ کامیون و نامه رییسجمهوری اظهارکرد: سیاستی دولت در سال ۹۵ این بود به دلیل عمر بالای ۵۰ سال کامیونها و از کار افتاده شدن قطعات و مشکلات محیط زیستی و مصرف سوخت، دولت و استفادهکنندگان کامیون پول روی هم بگذارند تا داخل کشور خط تولیدهای مختلفی برای نوسازی این کامیونها راهاندازی شود.
وی ادامه داد: مقدمات کار انجام شد و به جایی رسید که دیگر باید خط تولید را وارد کشور میکردیم اما در سال ۹۷ با آغاز تحریم و فشار آمریکا، کشورهایی که با آنان صحبت کرده بودیم از ترس آمریکا نمیتوانستند با ما همکاری کنند.
واعظی خاطرنشان کرد: کامیونداران قدیمی که پول داده بودند از این شرکتها طلبکار بودند بنابراین وزارت صمت با یک ابتکار خواست تا کامیونهای ۲ سال کارکرده را وارد کشور کنند و این همکاری بین وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی درحال انجام است تا این کامیونها با مکانیسمی وارد کشور شود.
وی افزود: البته رییس جمهوری نامه نوشت به شرطی این کامیونها وارد شود که قطعات یدکی در کشور وجود دارد و خدمات پس از فروش مشکلی ایجاد نمیکند و وزارت راه هم گفت این کامیونها برای خدمات پس از فروش در کشور مشکلی ندارند.
واعظی با بیان اینکه بخشی از جلسه امروز دولت به طرح دستور کار صبح و عصر روز گذشته مجلس شورای اسلامی اختصاص داشت، گفت: اکثر اعضای دولت نسبت به طرح در رابطه با مسائل هسته ای، نگرانیهایی داشته اند که راجع به آن با دستگاههای ذیربط مشورت نشده است. این طرح پختگی لازم را ندارد لذا در نحوه اجرا مشکل پیش میآید.
رییس دفتر رییس جمهوری یادآورشد: اکثر اعضای هیات دولت نگران بودند این طرح در روابط دیپلماتیک و مسائل داخلی مشلاتی به وجود بیاورد.
وی ادامه داد: در جلسه امروز وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گزارش و خبر خوبی ارائه کرد که بر اساس آن بیماریابی افزایش یافته و از سوی دیگر ورود به بیمارستان برای بستری شدن کاهش یافته است. خبر خوب دیگر این بود تعداد فوتیها کاهش داشت و تعداد ۱۶۰ شهر که در وضعیت قرمز بودند به طور چشمگیری کاهش یافته است.در این نشست همچنین از همکاری مردم، اصناف، وزارت بهداشت و صدا و سیما قدردانی شد.
وی در پاسخ به سوالی در باره تخریب دولت از سوی برخی جریانها و مقصر جلوه دادن دولت و برجام گفت: در ۷ سال گذشته گروههایی در هر موضوع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به دولت حمله میکردند اما شهید فخریزاده عضو دولت، معاون وزارت دفاع و همکار دولت بود.
شهید فخری زاده نشان خدمت از رییس جمهور دریافت کرد/ به دلیل مسائل امنیتی اسم و عکس ایشان منتشر نشد
واعظی اضافه کرد: دولت همیشه از همه زیرمجموعههای خود حمایت میکند و رابطه نزدیک با آنها دارد. البته شهید فخریزاده با دیگران فرق میکرد و از آقای رئیس جمهور نشان خدمت دریافت کردند که البته در آن زمان به دلیل مسائل امنیتی اسم و عکس ایشان را اعلام نکردیم.
وی تاکید کرد: ایشان همواره مورد توجه دولت و شخص رئیس جمهور بود و عدهای که اصلا شهید فخریزاده را در عمر خود ندیده اند و اصلا نمیدانند چه کاری انجام داده است، شروع به توئیت زدن و حمله کردن به دولت و برجام کرده اند که این اقدامات به دودستگی و قطب بندی در کشور منجر میشود که الان به مصلحت نیست.
رییس دفتر رییس جمهوری اضافه کرد: خون این شهید باید عامل انسجام و وحدت شود اما عدهای با این نوع حرف زدنها موضوع این شهید را جناحی و سیاسی میکنند که این هم به ضرر کشور است.
واعظی افزود: در حقیقت کسانی که مرتب در هر فرصتی بر طبل اختلاف میدمند و سعی میکنند که دائم در کشور شکاف به وجود بیاورند، خواست آمریکا و دشمنان را اجرا میکنند.
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مقدمات شورا را فراهم میکند
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهار نظر سخنگوی هیات رئیسه مجلس مبنی بر هماهنگی مجلس با شورای عالی امنیت ملی گفت: رئیس شورای عالی امنیت ملی رئیس جمهور است و از طرف دیگر هم هیچ هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی نکردند. البته اعلام کردند با دبیرخانه هماهنگی داشتند که البته دبیرخانه به تنهایی جایگاهی ندارد و باید مقدمات کار را آماده کند تا در جلسه شورای عالی مطرح شود.
رییس دفتر رییس جمهوری یاداورشد: اعتبار دبیرخانه به این است که مطالب آن در شورای عالی مطرح شود وگرنه دبیرخانه چند کارمند هستند و هیچ شأنی برای دبیرخانه نیست. ضمن اینکه دبیرخانه هم ممکن است در خفا هماهنگی کرده باشد ولی اجازه از آقای رئیس جمهور و شورا نگرفتند و درصورت دریافت اجازه باید اعلام کنند.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی نمایندگان مجلس، دولتمردان را تهدید کردند که سال ۱۴۰۰ به زندان انداخته و محاکمه میشوند، با ابراز تاسف از اینکه بی اخلاقی به برخی از نمایندگان مجلس هم سرایت کرده است، تاکید کرد: چنین رفتارهایی میتواند اثرات اجتماعی منفی و امنیتی داشته باشد البته هیچوقت نظرم نسبت به کلیت مجلس نیست بلکه به همان تعداد یا چند نفری که توئیت میکنند و یا حرفهای غیراخلاقی می زنند که شأن آنها نیست. چرا که کار مجلس قانونگذاری است و قانونگذار باید با دستگاه مجری هماهنگی داشته باشند و امیدوارم مجلس به ویژ افرادی که این رویه ناپسند را انتخاب کردند، به تذکرات مقام معظم رهبری توجه بیشتری کنند.
مردم باید ثمره ایستادگی سه سال خود را ببینند
واعظی تاکید کرد: از ابتدا اعلام کردیم که موضع ما نسبت به آمریکا و کشورهای دیگر روشن است و موضع ما هیچ تغییری نمیکند و همواره گفتیم که آنها باید موضع خود را نسبت به ما تطبیق بدهند.
وی گفت: آنهایی که حرف از ذوقزدگی می زنند حتما در ذهن خودشان برنامه هایی دارند که بتوانند آن را اجرا کنند و گرنه مواضع و تاکید وزیر خارجه و رئیس جمهور روی اصولی است که همواره در سیاست خارجی داشتیم و تاکیداتی که مقام معظم رهبری نسبت به اصول سیاست خارجی داشتند و همه اتکای ما به این است که مردم که در سه سال گذشته در این جنگ اقتصادی مردانه ایستادند، همه فشارها را تحمل کردند و باید ثمره آن را ببینند.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: آمریکاییها در صورت ماندن یا رفتن ترامپ از اینکه با این روش بتوانند بر ملت ایران تاثیر بگذارند، ناامید بودند و برنامه آنها برای سه ماه بود اما سه سال شد و وقتی یک ملت سه سال میایستد، به معنای این است که این ملت تصمیم خود را گرفته و آنها باید سیاست خود را عوض کنند.
https://hamnava.ir/News/Code/2171981
0 دیدگاه تایید شده