×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
موسوی: تبریز از موقعیت ویژه استراتژیک برخوردار است

مسائل داخلی کشور ها و آمد و شد های مسئولین شان ارتباط زیادی به ما ندارد

به گزارش همنوا سید عباس موسوی در نشست خبری خود در تبریز، سخنان خود را با یادی از بزرگان آذربایجان شروع کرد و اظهار داشت: جا دارد یادی کنم از همه ی بزرگان آذربایجان از گذشته دور، از مشروطه تا انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و تا امروز که برای این آب و خاک برای ایران جانفشانی کردند بنده یاد و خاطره ایشان را گرامی می دارم و به روانشان درود می فرستم.

موسوی به سیاست خارجی دولت اشاره کرد و گفت: سیاست خارجی دولت در این دو دوره سیاست خارجی فعال و متوازنی بوده است. ضمن اینکه موضوعات و اولویت های مختلفی در برهه های مختلف سیاست خارجی ما را درگیر کرده اما از توان بخشی به سیاست خارجی غافل نبودیم. ضمن اینکه همسایگان را به عنوان یکی از اولیت های اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دادیم. ما پانزده کشور همسایه داریم که همه ی انها برای جمهوری اسلامی ایران از درجه اهمیت بالایی برخوردارند گاهی اوقات بعضی همسایگان ما بر اثر برخی توهمات و مشکلات با ما دوری و نزدیکی می کنند. اما کشورهایی که در شمال و شمال غرب ایران هستند، جایگاه ویژه ای در توسعه روابط ما دارند طبیعتاً با این نگاه، استان های مرزی ما، آذربایجان های ما و کردستان ما اینها استان هایی هستند که به طور ویژه و خاص نقش محوری در گسترش روابط به ویژه در حوزه اقتصادی دارند.

وی در ادامه گفت: همانطور که می دانید، تبریز از موقعیت ویژه استراتژیک برخوردار است و می تواند به عنوان یک قطب در مراودات ما با کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان، ترکیه و سایر کشورها مورد توجه قرار گیرد.

وی به نقش اقتصادی استان های غرب و شمال غرب اشاره کرد و گفت:دستور کارهای متعددی به بخش های اقتصادی دولت با رایزنی وزارت امور خارجه برای این استان ها در نظر گرفتند، که یکی از محورهای عمده ما گسترش صادرات و واردات از این کشورهاست و در حوزه امور بانکی هم انشاالله تبریز نقش و جایگاه ویژه خود را ایفا خواهد کرد.

موسوی درباره تحولات سایر کشورها گفت: مسائل داخلی کشور ها و آمد و شد های مسئولین شان ارتباط زیادی به ما ندارد.

موسوی درباره انتخابات انگلیس اظهار داشت:  در فرایندی دموکراتیک اتفاقی رخ داد و حزب محافظه کار مجددا پیروز شد  ولی آن چه که برای ما مهم است تعهداتی است که دولت ها دارند.

سخنگوی وزارت امورخارجه به کارشکنی ترامپ دامن زد و گفت : بعد از اینکه آقای ترامپ در آمریکا سر کار آمد، از بسیاری از معاهدات و تعهدات بین المللی کنار رفت، جوری رفتار کرد که انگار انقلابی رخ داده است. همین مورد در خصوص انگلستان هم صادق است بالاخره دولت ها در حال تغییرند ولی تعهدات آن ها پا بر جاست. امیدوار هستیم که انگلیس همراه با اتحادیه اروپا و کشورهای حاضر در برجام، فرانسه ، آلمان، روسیه و چین  به تعهدات خودش پایبند باشد و هر چه زودتر اقدامات عملی مورد نیاز برای بازگشت آن ها به تعهداتشان را انجام دهد و ما بیش از این از دولت انگلیس انتظاری نداریم.

موسوی درباره سفر روحانی به ژاپن گفت:  ما امیدوار هستیم که هر گونه سفری که توسط دولت های مختلف طراحی می‌شود ثمر بخش باشد طبیعتاً اگر احساس کنیم سفری ثمر بخش نباشد آن سفر ممکن نخواهد بود. بنابراین سفر آینده دکتر روحانی به ژاپن در همین راستاست. ژاپن یکی از کشورهای مهم شرق آسیاست و ایران یکی از کشورهای مهم در غرب آسیا و مراودات سنتی و تاریخی با این کشور داریم. آن ها از مشتریان نفت ما بودند که با فشار های غیر قانونی و یک جانبه آمریکا مجبور شدند کنار روند که برای ما خیلی هم قابل قبول نیست به هر حال ممکن است ما هم در مراودات آن ها با سایر کشور ها دخالت بکنیم. اما خواهان آن بودیم که کشور های دوست، کشور هایی که روابط سنتی با ما داشتند قدری نگاه به گذشته روابط داشتند و قدری آینده نگری، که انشاالله امیدواریم اینگونه کشور ها این آینده نگری ها را داشته باشند.

موسوی درباره اقدامات ژاپن در منطقه گفت:  احساس می کنیم  ژاپن به عنوان کشور دوست با حسن نیت پیشنهاد هایی می‌دهد و گام هایی را بر می دارد تا منافعی را که همه ما در منطقه و در خلیج فارس داریم تضمین شود. دولت ژاپن اقداماتی را شروع کرده که ما از این اقدامات  استقبال می کنیم. از روی حسن نیت  پیشنهاد هایی را برای کاهش تنش در منطقه ارائه داده اند که این ها از روی حسن نیت است و جمهوری اسلامی نیز از همین حسن نیت استقبال می‌کند امیدوار هستیم در سفری که رئیس جمهور خواهند داشت با زمینه سازی هایی که صورت گرفته برخی اقدامات رو به جلو باشد و به نتیجه مطلوب برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره لغو روادید میان ایران و آذربایجان اظهار داشت:  لغو روادید در دستور کار و پیگیری دو دولت ایران و آذربایجان قرار دارد. جمهوری آذربایجان کشوری مهم در معادلات منطقه‌ای ماست. کشور دوست ما،  همانند سایر کشورهای دوستی که در منطقه داریم.یکی از راههای گسترش روابط میان ما  کاهش موانع در سفر اتباع دو کشور است به ویژه تجار و بازرگانان.

موسوی در ادامه افزود:  ما سعی کردیم از طرف خودمان این حسن نیت را نشان دهیم و روادید را از طرف خود برداریم .از طرف آن ها فعلا با جمهوری خود مختار نخجوان این لغو روادید را داریم. مذاکرات برای این که این امر  در همه نقاط آذربایجان گسترش پیدا کند ادامه دارد. در صورتی که انشاالله به نتیجه رسید، اطلاع رسانی خواهیم کرد.

موسوی درباره مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: آن چه که ما در برجام مذاکره کردیم صرف موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران بود. باتوجه به برخی اظهارات و مشکلاتی که بوده آن ها سعی داشتند موضوع موشکی را هم مطرح کنند که صراحت قطعنامه ۲۲۳۱ و نص صریح قطعنامه ۲۲۳۱ جمهوری اسلامی ایران را از هر گونه آزمایش موشکی منع نکرده است . این موارد را آنها به خوبی می دانند و واقف هستند. ما این اظهارات را مداخله گرانه دانسته قبول نمی کنیم و برایمان مردود است. عدم توانایی آنها در اجرای تعهداتشان را نیز اعلام کردیم. احساس می کنم این ها به نوعی فرافکنی هستند موضوعات بی ربط و غیر مرتبط مطرح میکنند که تعهدات خودشان را که به ایران داشتند به فراموشی بسپارند.

سید عباس موسوی در ادامه افزود: خیلی نگران این اظهار نظر های فاقد پایه و اساس نیستیم. منعی برای آزمایشات موشکی  بالستیک ما نیست. نص صریح قطعنامه ۲۲۳۱ اشاره میکند که ایران موشک هایی را طراحی نکند که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را داشته باشد.این مورد را با برخی آزمایشات متعارفی را  که جمهوری اسلامی ایران برای توانمندی خودش انجام میدهد با هم خلط نکنند و توصیه میکنم به تعهدات خودشان در برجام برگردند.

جا دارد ابراز نگرانی کنم از آزمایش اخیر موشکی ایالت متحده آمریکا و اعلام کنم خروج این کشور از پیمان inf با روسیه بطور یک جانبه و پس از آن یکی دو آزمایش موشکی که داشتند باعث بی ثباتی در جهان خواهد شد. ازمایشات موشکی غیر متعارف آن ها برای ما نگران کننده هست و قابل قبول نیست که هر روز شاهد افزایش تنش و رقابت موشکی در جهان باشیم و این اقدام جدید دولت آمریکا را هم محکوم و هم ابراز نگرانی می کنیم.

موسوی درباره حمله به سفارت ایران در نجف اشرف اظهار داشت: در خصوص اقداماتی که اشرار در نجف انجام دادند ما همان موقع اعتراض خود را به دولت عراق اعلام کردیم، با اعتراض به این که دولت عراق موظف است به عنوان کشور پذیرنده هیئت های دیپلماتیک، حفاظت و امنیت دیپلمات ها و اماکن دیپلماتیک ما را تامین کند که به دلایل مختلفی ظاهراً نتوانستد این کار را انجام بدهند.

وی در ادامه افزود: پیگیری های حقوقی و سیاسی و مطالبات ما همچنان ادامه دارد و امیدوار هستیم که نسبت به جبران این امر دولت عراق اقدام  و مصوبین این کار را مجازات کند. منتظر دریافت گزارش نهایی از سوی دولت عراق هستیم.

وی در رابطه با جرایم افراد چند تابعیتی مقیم ایران و خارج از ایران گفت:  جمهوری اسلامی ایران تابعیت دو گانه را به رسمیت نمی‌شناسد و افرادی که به دلیل جرایم مختلف در جمهوری اسلامی ایران دستگیر می شوند به ویژه جرایم امنیتی چه در داخل ایران باشند چه ایرانی مقیم خارج باشند، ما آنها را ایرانی محسوب میکنیم. بنابراین هر گونه دخالت دولت فرانسه یا دیگران که آنها را اتباع خودشان می دانند را نمی پذیریم به خاطر این که آن ها طبق قانون اتباع ایرانی هستند.به صورت قانونی محاکمه و مجازات می شوند. وی گفت: اگر زمینه عفو برای هر زندانی فراهم باشد، طبق قانون مشمول می شود و تفاوتی بین ایرانی و اتباع دوگانه ندارد. موسوی در ادامه افزود : آمار دقیقی از تعداد زندانیان فرانسه در ایران و زندانیان ایران در فرانسه ندارم.

وی به علت زندانی بودن ایرانیان در فرانسه اشاره کرد و گفت: طبیعتا با اتهامات واهی است که از سوی دولت آمریکا این کار را انجام می دهد. مثلا فرد تحریم ها را دور زده و شما باید آن ها را دستگیر و زندانی کنید. اگر زمینه ی عفو و تخفیف برای هر زندانی که در ایران باشد را چه ایرانی مقیم خارج و چه داخل انجام خواهد شد.

موسوی با اشاره به  مواضع جمهوری اسلامی ایران در قره باغ ادامه داد: مواضع جمهوری اسلامی در مورد منطقه قره باغ روشن است و در چارچوب قوانین بین المللی اعلام موضع کردیم و آماده همکاری برای کاهش تنش بین دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و ارمنستان هستیم و راه های مسالمت آمیز برای حل اختلافات را بیان کردیم.

وی در خصوص عدم حضور پوتین و اردوغان در تبریز و برگزاری اجلاس سه جانبه گفت: دلایل لغو سفر پوتین و اردوغان به تبریز در شهریور سال قبل عدم هماهنگی تشریفاتی بین کشورهای میزبان و میهمان بود.

وی گفت: تبریز نقش تاریخی و محوری در حفظ ثبات، اقتدار و صلابت ایران داشته و ایران مدیون تبریز و تبریز مدیون ایران است. اینکه امروز کنفرانس مطبوعاتی خود را در تبریز برگزار می کنم جای امیدواری است که تبریز همچون گذشته جایگاه بین المللی ویژه در عرصه بین المللی  داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیگیری مسائل زیست محیطی رود ارس گفت: وی گفت: رودخانه های مرزی ما با همسایگان یکی از موضوعات مهم برای دو طرف است و مسایل زیست محیطی رود ارس هم برای ما مهم بود و نشست ها و پیگیری های زیادی در خصوص آلودگی رود ارس از طرف ارمنستان صورت گرفته و به جاهای خوبی رسیده است.

وی همچنین گفت: آمریکا همیشه ادعا داشت دارو و غذا جز موارد تحریمی نیست و مساله انسانی است اما عملا راه رسیدن دارو و غذا را به کشور ما بستند و اخیرا در بدترین اقدام بانک مرکزی را تحریم کرد تا نتواند پول برای دریافت دارو را پرداخت کند، اینها تروریسم اقتصادی و جنایت علیه بشریت است و مغایر با حقوق بین الملل است.

موسوی ادامه داد: آمریکا ادعای بیجایی کرده که ایران مسئول حمله موشکی به آرامکو بوده و سازمان ملل بعد از تحقیقات به این نتیجه رسید که ایران نقش نداشته و آمریکا این روسیاهی را هم باید تحمل کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: موضوع حج از مسایل عمده ای است که جدا از روابط ایران و عربستان است و رایزنی هایی برای برپایی حج عمره انجام شده است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.