×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
روحانی: اپیدمی کرونا طولانی خواهد بود/ دستورالعمل‌ها باید رعایت شود

به گزارش همنوا به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت: امروز در این جلسه مباحث موردی بررسی و نسبت به کلیت این مسئله مباحث خوبی مطرح شد.

 

وی افزود: در زمینه آمادگی وزارت بهداشت و درمان ما گزارشی داده شد که 1200 مرکز در سراسر کشور آماده هستند برای همه افرادی که مایل هستند نمونه‌گیری انجام شود، این کار را انجام می‌دهند و این وسیله خوبی در کشور است. 17500 خانه بهداشت در سراسر کشور آماده خدمات بهداشتی هستند که این افتخار بزرگی برای کشور ماست.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از لحاظ علمی و تحقیقی آمار خوبی را امروز در این جلسه شاهد بودیم، گفت: هم مقالات علمی که در این زمینه نوشته می‌شود و همچنین تلاش‌های کارآزمایی‌های بالینی که در کشور ما صورت می‌گیرد و 1099 بیمار در این زمینه مورد تحقیق و برسی قرار گرفتند. خوشبختانه مردم باید شاهد باشند که نه‌تنها در عمل کادر درمانی ما تلاش خوبی کردند بلکه در زمینه علمی هم در سطح دنیا در رتبه 15 هستیم و در منطقه و جهان اسلام هم در رتبه نخست هستیم.

 

روحانی هم‌چنین تصریح کرد: مردم باید مطلع باشند که باید توجه نمایند که این اپیدمی طولانی خواهد بود و امروز پایان مشخص و روشنی برای این اپیدمی در اختیار نداریم و تا زمانی که ما بتوانیم به یک واکسن مورد تایید و در دسترس قرار بگیریم، ممکن است مدتی طولانی پیش رو داشته باشیم. در ذهن مردم این نباشد که امروز احتیاط می‌کنیم و ماسک می‌زنیم و دست‌ها را می‌شوییم و فاصله‌گذاری را مراعات می‌کنیم ولی این را تا 15 روز و یا یک ماه دیگر و بعد از این مدت تمام می‌شود؛ این تصور باید در کشور ما باید حذف شود. ما به طور دقیق نمی‌دانیم که پایان چه زمانی است و دستورالعمل‌ها برای مدت طولانی باید مراعات شود.

 

وی گفت: از دیرباز و اخیرا همیشه بخش بهداشت و درمان ما در سطح جهان مطرح و جزو افتخارات ما بوده است. همه مردم می‌دانند که یک‌روزی مردم ایران برای معالجه در نوبت بودند که به اروپا یا آمریکا بروند و امروز بسیاری از  ایرانیان و غیرایرانیان در نوبت هستند که برای معالجه به ایران بیایند؛ حتی جراحی‌های مهم و پیچیده از قبیل پیوند اعضا به ایران می‌آیند. کادر درمان ما در موضوع کرونا با همین تلاش و امکانات فعالیت خود را انجام داده است. از اینکه 1000 سی‌تی‌اسکن و آی‌سی‌یو در همین مدت آماده شده و 40 دستگاه سی‌اتی‌اسکن جدید برای بیمارستان‌ها آماده شده مشخص است که در حین معالجه و تلاش، ما بیمارستان‌ها و تجهیز آنها را مورد توجه قرار داده‌ایم.

 

رئیس‌جمهور اظهار داشت: باید از کادر درمانی، از این مدافعان پرنشاط میدان سلامت که همیشه افتخارآفرین بوده‌اند تشکر کنم.

 

روحانی تصریح کرد: به امید کاذبی که مبنای علمی ندارد و متخصصان ما آن را تایید نمی‌کنند، نمی‌توان تکیه کرد. در این شرایط چاره و هیچ راه دومی نداریم؛ باید کار کنیم، کارخانه‌ها و مغازه‌ها باید فعال باشند و رفت‌وآمدها در حد ضرورت نیز در جریان باشد و مقابله با ویروس هم ادامه داشته باشد.

 

وی گفت: اینکه ضد انقلاب در رسانه‌های بیگانه خود و در فضای مجازی مداوم تبلیغ می‌کنند که باید همه کارها تعطیل شود و متاسفانه برخی رسانه‌های داخلی وقتی مطلبی ندارند، حرف‌های شب قبلی این رسانه‌ها را تکرار می‌کنند، در حالی که این شرایط اینطور نیست. ما همه باید کار و فعالیت خود را انجام داده و در عین حال دستورالعمل‌ها را نیز رعایت کنیم. اینکه مساجد ما باز شده و مردم به عبادات‌شان می‌رسند و فاصله را رعایت می‌کنند، چه اشکالی دارد ما کار عبادی و فرهنگی را انجام دهیم ولی دستورالعمل‌ها هم باید شود.

 

رئیس‌جمهور اظهار داشت: رعایت مسائل بهداشت فردی دارای اهمیت زیادی است که ما باید مسائل بهداشت فردی  را رعایت کنیم. هم‌چنین تجمع را هم فعلا باید کنار بگذاریم، تجمعاتی مانند اجتماعات عروسی، عزا و تجمعاتی که فامیلی و مرسوم است باید برای مدتی کنار گذاشته شود و با این رعایت‌ها می‌توانیم به کار و زندگی خود برسیم.

 

روحانی افزود: نکته بعدی این است که ما در فعالیت‌ها حتی الامکان باید از فضای مجازی استفاده کنیم و فضای حقیقی باید اولویت دوم ما بشود. این فضای مجازی برای کار اداری است و باید در اختیار مردم قرار دهیم که آنها به ادارات مراجعه نکنند و بتوانند از خانه‌ی خود خدمت را دریافت کنند.

 

وی ادامه داد: بخش بهداشت و سلامت ما بیشترین فعالیت خود را در فضای مجازی انجام می‌دهد و با فضای مجازی می‌توانیم با متخصص تماس گرفته و نسخه بگیریم و هم‌چنین از داروخانه دارو دریافت کنیم.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه حتی الامکان باید به فضای مجازی برویم، خاطر نشان کرد: حتی در زمینه آموزش نیز باید اینطور عمل کنیم و حال که کم‌کم به پایان سال و امتحانات نزدیک می‌شویم و بعد از آن نیز به آغاز سال می‌رسیم و بخشی از آموزش‌ها باید به فضای مجازی برود و بخشی که ضروری است باید با مراعات به فضای حقیقی برود.

 

روحانی با تاکید بر اهمیت اینکه باید با اضطراب و شایعه‌ها مبارزه کرده و بی‌خودی چیزی را بزرگ نکنیم، اظهار داشت: ما یک سقف داریم و آن سقف باید همیشه خط قرمز ما باشد و آن سقف توان کشور برای امور درمانی است. این سقف تخت، پزشک، پرستار و مجموعه درمانی ماست و این توان سلامت در جامعه است و باید اپیدمی همیشه زیر این توان باشد و اگر این توان عدد  100 باشد، اپیدمی باید حدود 70 و یا پایین‌تر باشد. اینجا جایی است که ما می‌گوییم مهم است و اگر خدای ناکرده در شهری توان سلامت ما 100 بود و اپیدمی به عدد 95 رسید، آنجا باید نگران شویم ولی اگر عدد توان ما 100 و بیمار ما نیز 50 است، اینجا نگرانی ندارد و باید کارمان را انجام دهیم.

 

وی اظهار داشت: البته هر قدمی که بر می‌داریم باید محاسبه‌شده باشد ولی نباید مردم را نگران کنیم، مردم همیشه باید احتیاط کنند و همچنین نباید آنها را وادار به وسواس کنیم. عده‌ای از مردم دچار وسواس شده‌اند و فرد مداوم دستش را می‌شوید؛ این هم حدی دارد و اگر به وسواس افتادیم، این خود یک مشکلی دیگری است. حد معقول صحیحی باید موردنظر باشد.

 

رئیس‌جمهور هم‌چنین خاطر نشان کرد: دولت وظایفی که در این شرایط حساس دارد را دنبال می‌کند، البته دولت وظایف بسیاری دارد ولی منظور وظایف در این شرایط است و به مردم می‌گویم اگر وظایف مهم دولت در این شرایط را چهار چیز بدانیم، یک وظیفه تأمین آنچه برای بهداشت و درمان جامعه مورد نیاز است، می‌باشد و دولت باید تلاش کند و در جلسه امروز هم اعلام شد که تمامی نیازمندی‌های ما درباره کرونا در داخل کشور تولید می‌شود. دولت در این زمینه کوتاهی نکرده و ذخایر را به اندازه کافی نگه داشته و ذخایر ما پر از وسایل مورد نیاز است. دولت همه تلاش را برای رعایت پروتکل‌ها مد نظر قرار داده و هر چه لازم بوده درباره خودش رعایت کرده، اگر به ما گفتند ساعات اداری باید محدود شود و صرف ناهار در ادارات حذف شود، ما این کار را انجام دادیم.

 

روحانی ادامه داد: وظیفه دوم دولت خدمات ضروری جامعه است و ما خدا را شکر می‌کنیم که در این حدود بیش از سه ماه خدمات ضروری ما متوقف نشده است؛ یک روز قطعی آب، برق و گاز نداشتیم و این خدمات به‌طور منظم و بدون وقفه برقرار شده و حتی امنیت یک روز تعطیل نشده است. شرایط ما نیز در این زمینه شرایط خوبی است و هر روز یک سد و یا نیروگاه برق افتتاح می‌شود و پنج‌شنبه هم به مردم عرض کردم که در سال جاری 9 سد بزرگ ملی و 18 نیروگاه برق را افتتاح خواهیم کرد. شرایط ما شرایط خوبی است و بهتر از روال سال‌های گذشته پیش می‌رویم.

 

وی گفت: وظیفه سوم دولت درباره کالاهای ضروری است و ما این را تأمین کرده و می‌کنیم. شاید ده‌ها جلسه گذاشتیم و همین‌جا از بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت خارجه تشکر می‌کنم و همه تلاش کردند و شرایط خوبی داریم. شرایط امروز ما در کالاهای اساسی از اردیبهشت‌ماه بهتر است و نگرانی مردم برای کالاهای اساسی کشور نداشته باشند و همه آنچه لازم بوده را تامین کردیم و در هفته های اخیر هم قدم‌های بهتری داشته شده است.

 

رئیس‌جمهور تصریح کرد: چهارمین وظیفه دولت بسته‌های حمایتی است؛ عده‌ای از مردم گرفتار بوده و در شرایط بسیار سخت هستند و ما بسته‌های حمایتی و کمک‌ها را انجام دادیم و به مردم عرض می‌کنم که این اقدامات حمایتی ما تا پایان سال ادامه خواهد یافت و تا هر وقتی که کرونا روبروی ماست و ما هم روبروی آن خواهیم ایستاد.

 

روحانی اظهار داشت: وزارت بهداشت در جلسه امروز  اعلام کرد که فعالیت بهداشت و درمان از این هفته وارد فاز سوم شده و فعالیت خود را نسبت به گروه‌های آسیب‌پذیر متمرکز کرده است. در جامعه ما همه در برابر کرونا یکسان نیستند؛ فردی جوان است و بیماری زمینه‌ای ندارد، این فرد الحمدلله راحت‌تر با کرونا مقابله می‌کند ولی عده‌ای هستند بیماری زمینه‌ای دارند ویا مسّن هستند و باید بیشتر مراقب این دو گروه باشیم.

 

وی در تشریح مصوبات جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در جلسه امروز مصوب شد تا علاوه بر مناطق سفید از ابتدای تیرماه در تمامی مناطق زرد نماز جمعه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و توافق با ستاد اقامه نماز جمعه برگزار شود.

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه مصوب شد مهدهای کودک، کلاس‌های قرآن و آموزشگاه‌ها مانند آموزشگاه زبان نیز از 24 خرداد با رعایت تمامی دستورالعمل‌ها فعالیت خود را آغاز کند.

 

روحانی افزود: همچنین بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تورهای مسافرتی داخلی هم از 24 خرداد می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند اما در زمینه انجام تورهای خارجی باید بررسی‌های لازم انجام شده و چارچوب‌ها در این راستا مشخص شود.

 

وی با بیان اینکه سینماها و کنسرت‌ها هم به شرط حضور 50 درصد ظرفیت سالن‌ها و رعایت کامل پروتکل‌ها می‌توانند از ابتدای تیر ماه فعالیت خود را آغاز کنند، گفت: مراسمات در فضای باز آرامستان‌ها هم می‌تواند با توافق بخش‌های ذیربط بر چگونگی برگزاری و چارچوب‌ها آغاز شود.

 

رئیس‌جمهور روحانی افزود: مسائل دیگری از جمله مرخصی‌ زندانیان در تیرماه، اردوهای راهیان نور و برگزاری برخی اجتماعات هم در این جلسه مطرح شد که بنا شد بررسی‌های بیشتری درباره آنها انجام شده و در آینده تصمیمات لازم در خصوص آنها اتخاذ و به مردم اعلام شود.

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.