×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : جمعه 2 آذر 1403  .::.   برابر با : Friday 22 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
حضرت معصومه (س)؛ تفسیر بلند تبعیت از ولایت

به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، این بانوی بزرگوار در سال ۲۰۱ هجری قمری  یک سال پس از سفر تبعید گونه حضرت رضا(ع) به شهر مرو پیرو نامه عطوفت آمیز امام رضا (ع) به همراه عده‌ای از برادران و یاران برای دیدار برادر و تجدید عهد ولایی خویش، راهی دیار غربت شد.

در طول راه به شهر ساوه رسید و همراهان و یارانش با ماموران عباسی درگیر شدند و عده‌ای از همراهان حضرت در این حادثه غم‌انگیز به شهادت رسیدند. حضرت معصومه(س) درحالی که از حزن و اندوه، بسیار ناتوان شده بودند، با احساس ناامنی در شهر ساوه با تفحص درباره شهر شیعیان راهی «قم» شدند. بزرگ خاندان شیعه اشعری، موسی بن خزرج  به استقبال حضرت شتافت و ایشان در منزل شخصی موسی اقامت داشتند.

مشتاقان و دل سوختگان بعد از وفات ایشان، پیکر شریف آن حضرت را به سوی قبرستان «بابلان» - جایگاه کنونی حرم مطهر حضرت معصومه(س) - تشییع و تدفین کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حق‌جو؛ مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مقام حضرت در نزد ائمه(ع) و مقام زیارت حضرت معصومه(س)  می‌گوید:روایات متعددی در رابطه با مقام زیارت حضرت معصومه (س) از سوی ائمه (ع) نقل شده است، که همگی به زیارت حضرت معصومه (س) تاکید داشته‌اند. از امام موسی کاظم (ع) نقل شده است که: "فرزند من که پاره تن من است در قم دفن می‌شود. هر کس او را با معرفت زیارت کند بهشت بر او لازم می‌شود" همچنین از امام جواد (ع) نقل شده است؛ " که هر کس عمه‌ام (حضرت معصومه (س)) را در قم زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود" و در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که حضرت فرمودند: "حرم خدا مکه حرم پیامبر (ص) مدینه، حرم امیرالمومنین علی (ع) نجف و حرم ائمه در قم است. " اینها همگی نشان از شخصیت و مقام حضرت معصومه (س) در نزد ائمه علیه السلام دارد.

توصیه امام رضا(ع) به زئران خواهرش

 وی گفت: حضرت رضا(ع) در فرازی از زیارت نامه معروفشان به ما آموخته‌اند که در کنار مرقد آن بانوی مکرم خطاب به ایشان بگوییم: ای فاطمه! در بهشت از من شفاعت کن، چراکه تو در پیشگاه خداوند دارای مقامی بس ارجمند و والا هستی. همچنین امام صادق(ع) سال‌ها قبل از ولادت حضرت معصومه(س) در توصیف قم سخن گفته و آن مکان را حرم خاندان رسالت خوانده بودند. آنگاه فرمودند: به زودی بانویی از فرزندانم به سوی آن کوچ کند که نامش فاطمه دختر موسی بن جعفر است و با شفاعت او همه شیعیانم وارد بهشت می‌شوند.

مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) ادامه داد: حضرت معصومه(س) همچون جده‌اش حضرت زهرا(س) در معیارهای ارزشی اسلام یکه تاز عرصه‌ها و در علم و کمالات و قداست گوی سبقت را از دیگران ربوده بود. همان‌گونه که پیامبر اکرم در شان حضرت زهرا(س) فرمودند: «فداها ابوها»؛ " پدرش به فدایش باد" حضرت موسی بن جعفر(ع) نیز در شان حضرت معصومه(س) فرمودند: «فداها ابوها» حضرت معصومه(س) هم نام حضرت فاطمه زهراست و در این نام رازها نهفته است. یکی از رازها این است که در علم و عمل از رقبای خود پیشی گرفته و دیگر اینکه از ورود شیعیان به آتش دوزخ جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از زیارتنامه حضرت معصومه (س) که در آن ۲۴ درخواست از خداوند داریم، گفت: اولین درخواست ما این است که از حضرت می‌خواهیم که ما را در زمره دریایی نبوی قرار بدهد و از کسانی باشیم که از دست پیامبر (ص) در قیامت سیراب می‌شود. در بخشی از زیاتنامه به امام زمان (عج) اشاره می‌شود که ما می‌خواهیم سرور و فرج ما را هر چه زودتر به ما نشان بدهد و هرگز ما را از راه اهل بیت (ع) جدا نکند و می‌خواهیم که واسطه تقرب ما و خداوند باشند و در پایان از حضرت شفاعت را درخواست داریم و از ایشان می‌خواهیم که عاقبت ما را ختم به خیر کند و به کمال و معنویت برسیم و توفیق ارادت را هرگز از ما سلب نکنند. اینها بخشی از زیارت‌هایی است که در بزرگی و عظمت مقام حضرت معصومه (س) ذکر شده است.

مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) با تاکید بر این موضوع که هر کسی از راه دور و نزدیک که می‌تواند به زیارت حضرت برود. چرا که اثرات معنوی و روحی بسیار زیادی را به دنبال دارد خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی وارد شده است که در آخر الزمان قم مامن و پناهگاه امنی برای مردم می‌شود و این روایت نشان از عظمت حضرت دارد. اکنون می‌بینیم که قم نماد معارف اهل بیت (ع) در دنیا است و در حدود ۳۶ هزار دانشجو از ۱۱۰ کشور دنیا تحصیلات عالیه خود را در قم کسب می‌کنند و بسیاری از مقام‌ها و شخصیت‌های برجسته سیاسی دنیا در قم تحصیلات خود را کسب کرده‌اند. در حال حاضر نزدیک به ۳۵۰ هزار طلبه خارجی را آموزش داده‌ایم که همه آنها در کشورهای خودشان مشغول فعالیت هستند و در حدود ۷۰۰ حوزه علمیه در دنیا وجود دارد که منابع و اساتید آنها از حوزه علمیه قم تامین می‌شود.

حق‌جو ادامه داد: تمام این برکت‌ها از وجود حضرت معصومه (س) است و علما همواره بر این موضوع تاکید داشتند که یکی از رموز موفقیت حوزه علمیه وجود مبارک حضرت معصومه (س) است. ایشان باعث شده است که شعاع علمی، معنوی و اخلاق دینی دنیا را متحول کند. به برکت وجود نورانی حضرت معصومه (س) اکنون قم از نظر علمی در سطح بالایی به سر می‌برد. ایشان خود یکی از علمای غیر معلمه بوده است که در درس تفسیر، فقه و اعتقادات شاگردان بسیار زیادی را داشته است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.