×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
جزییات دیدار یک صنف با نمایندگان مجلس

به گزارش هم نوا به نقل از مهر ، محمدرضا منصوری رییس انجمن مدیران تولید سینمای ایرانبا اشاره به جلسه هفته گذشته تعدادی از اعضای این انجمن با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: هیات مدیره انجمن مدیران تولید سینمای ایران در راستای مطالبات صنفی خود، جلسه‌ای را با کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار کرد، البته مدت‌ها بود که به دنبال برگزاری این نشست بودیم و در نهایت روز چهارشنبه گذشه موفق شدیم با همکاری احمد مازنی رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی این نشست را برگزار کنیم.

وی بیان کرد: در واقع هدف اصلی هیات مدیره انجمن مدیران تولید سینمای ایران، از این دیدار این بود که بتوانیم مطالبات صنفی خود را از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری کنیم. باید این مساله را توضیح دهم که مطالبات صنفی ۲ شکل دارد، شکل اول این مطالبات در درون خانه سینما است و در مجموعه سینما حل می‌شود و معتقدم طرح این بخش از مطالبات در خارج از مجموعه سینما نیازی نیست، چراکه مسایلی است که باید درون خانه سینما و بین اهالی سینما حل شود.

مشکلاتی که حل آن خارج از قدرت خانه سینما است

رییس انجمن مدیران تولید سینمای ایران تاکید کرد: در این میان مسائل و مشکلاتی هم وجود دارد که حل آن‌ها خارج از قدرت اهالی سینما است و مهمترین این مسائل امنیت شغلی، معیشت و بیمه اهالی خانه سینما است که بالای ۳ هزار نفر عضو دارد. البته امنیت شغلی هم دو وجه دارد؛ بخش اول بازهم به فعالیت‌های خانه سینما در این زمینه بستگی دارد که به خوبی در این زمینه و به خصوص در حوزه واقعی کردن هویت اصناف عمل کرده است. برای رسیدن به امنیت شغلی باید صنوف خانه سینما واقعی شده و در وزارت کار ثبت شود که البته خانه سینما در این زمینه به خوبی عمل کرده است.

وی ادامه داد: وجه دیگر امنیت شغلی این است که باید در گلوگاه‌های دریافت پروانه ساخت، آیین‌نامه‌ها و قوانینی ایجاد شود تا تهیه‌کنندگان ملزم به استفاده از افراد حرفه‌ای و متخصص اعضای خانه سینما شوند. این بخش با کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد که خوشبختانه با بازخوردهای خوبی از سوی اعضای کمیسیون مواجه شدیم.

منصوری گفت: البته این را هم باید بگویم که خانه سینما طرح آیین‌نامه‌ای را دنبال می‌کند تا براساس آن صدور پروانه ساخت ۲ مرحله‌ای شود، به این معنا که در ابتدا یک موافقت اصولی تنظیم شود و بعد از آن تهیه‌کننده از طریق خانه سینما عوامل مورد نیاز خود را انتخاب و پروانه ساخت دوم را دریافت کند.

حقوق بازنشستگی در شأن سینماگران نیست

وی تاکید کرد: مساله دیگری که از دست خانه سینما خارج است، مساله رفاهی و معیشتی اهالی خانه سینما است. بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، اگر یک نفر از اهالی سینما بازنشست شود، حقوق پایه‌اش بین یک میلیون تا یک میلیون صدهزار تومان است که این حقوق بیمه در شأن یک هنرمند و سینماگر نیست. راهکار مناسب برای برطرف کردن این مشکل، تنها محدود به خانه سینما نمی‌شود، بلکه باید از طریق دیگر در این زمینه ورود پیدا کرد.

رییس انجمن مدیران تولید سینمای ایران گفت: معتقدیم برای حل چنین مشکلی نیازمند ورود نمایندگان مجلس هستیم که امیدوارم کمیسیون فرهنگی مجلس بتواند در این زمینه ورود پیدا کند. البته این را به خوبی می‌دانیم که منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و هیات مدیره خانه سینما پیگیر مساله بازنشستگی اهالی سینما هستند، اما ما نیز از ظرفیت انجمن مدیران تولید استفاده کردیم تا بتوانیم مطالبات سینماگران را دریافت کنیم.

تفاهمنامه‌ای که اجرایی نشد

وی تاکید کرد: مساله مهم دیگری که در این نشست مطرح شد، بحث بیمه بیکاری بود که کمیسیون فرهنگی مجلس این قول را داد پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد. معتقدم این گونه نشست‌ها با کمیسیون فرهنگی می‌تواند نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.

این مدیر تولید سینمای ایران توضیح داد: البته پیش از این انجمن مدیران تولید تفاهم‌نامه‌هایی را با صنوف مختلف سینمایی امضا کرده بود تا در پروژه‌های سینمایی از اعضای خانه سینما استفاده شود، اما یکی از دلایل مهمی که این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی نشد، این بود که مسئولیت کامل یک فیلم، برعهده تهیه‌کننده است و تا زمانی که نتوانیم اصناف خود را واقعی کنیم، نمی توانیم چنین تفاهم‌نامه‌هایی را اجرایی کنیم.

به گفته منصوری جلسات انجمن مدیران تولید سینمای ایران با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه خواهد داشت.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.