به گزارش هم نوا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، حیدر فتحزاده در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزی از مهمترین بخشهای اقتصادی است که مستقیماً با امنیت غذایی و سلامت جامعه در ارتباط است.
وی افزود: با توجه به اهمیت این بخش، یکی از اهداف محوری در برنامههای توسعه اقتصادی، افزایش کمّی و کیفی تولیدات کشاورزی است که با استفاده مطلوب و اصولی از منابع و امکانات و بهکارگیری شیوههای نوین تولید محصولات، امکانپذیر میشود و برای نیل به این هدف، دسترسی به آمار دقیق و بهنگام، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
فتحزاده تصریح کرد: براساس اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، استان آذربایجان شرقی دارای مساحت خاکی ۴۵.۵ هزار کیلومتر مربع میباشد که حدود ۲.۷۹ درصد از مساحت کشور را با رتبه ۱۱ کشوری دارا است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، یادآور شد: عمده فعالیتهای کشاورزی در نقاط روستایی صورت میپذیرد و این استان با ۳۰۶۳ پارچه آبادی و سهم ۳.۱۰ درصدی از تعداد آبادیهای کشور در رتبه ۱۳ کشوری قرار دارد.
وی ابراز داشت: همچنین استان با یک میلیون و ۶۳ هزار نفر جمعیت برآورد شده روستایی و ۵.۳۰ درصد از سهم جمعیت برآورد شده کشور در رتبه ۷ کشوری قرار دارد.
فتحزاده ادامه داد: براساس آخرین نتایج مرکز آمار ایران، ارزش افزوده بخش فعالیتهای کشاورزی در استان حدود ۳.۴۶ درصد از کل ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را تشکیل میدهد که از نظر این شاخص استان در جایگاه ۱۱ کشوری قرار گرفته است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ استان با تعداد ۱۹۰ هزار نفر و دارا بودن سهم ۵.۴۱ درصدی شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر در بخش کشاورزی کشور در جایگاه ۶ کشوری قرار گرفته است.
وی توضیح داد: استان آذربایجان شرقی با ۹۵.۸ هزار هکتار و دارا بودن ۵.۱۱ درصد مساحت باغها و قلمستانهای کشور در رتبه ۵ کشوری قرار دارد. همچنین استان با ۱۲۴۲.۸ هزار تن و سهم ۱۰.۴۲ درصدی از مقدار تولید محصولات باغی کشور بعد از استانهای مازندران و آذربایجان غربی در رتبه ۳ کشور قرار دارد.
این مسؤول ابراز داشت: براساس آخرین اطلاعات بدست آمده از مساحت و ارزش تولیدات گلخانههای استان، مشاهده میشود استان از نظر مساحت و مقدار تولیدات به ترتیب با ۲.۴۲ و ۴.۸۹ درصد کشور در جایگاه ۱۰ و ۵ کشوری قرار گرفته است که مقایسه مساحت و مقدار تولیدات نشان دهنده بهره وری مناسب این فعالیت در مقایسه با سایر نقاط کشور است.
وی متذکر شد: آب مهمترین نیاز بخش کشاورزی است و برآورد سال ۱۴۰۰ نشان میدهد میزان آب مصرف شده در بخش کشاورزی استان حدود ۲.۱ درصد از کل آب مصرف شده کشاورزی در کشور بوده است که از این حیث استان در مقام ۱۵ کشوری قرار گرفته است.
https://hamnava.ir/News/Code/9594408
0 دیدگاه تایید شده