×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
تهران فاقد زیرساخت‌های کاربردی هشدار زلزله است/ تبریز هم بر روی قوی‌ترین گسل زلزله قرار دارد

مهدی زارع استاد پژوهشگاه زلزله شناسی  در خصوص فعالیت گسل‌های شهر تهران گفت: تمامی گسل‌های تهران فعال است و هر آن امکان زلزله وجود دارد در واقع منظور از گسل فعال زلزله‌هایی با بزرگی بیش از ۶ ریشتر است که اگر رخ بدهد با شرایط فعلی شهرسازی در تهران باید منتظر وقوع یک فاجعه باشیم.

وی با بیان این‌که گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک آغاز می‌شود و به سمت غرب تهران می‌رود و مناطق نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه، فرمانیه و سعادت‌آباد روی این گسل قرار دارند گفت: این گسل به بزرگ‌ترین گسل تهران معروف است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی افزود: شهرسازی در تهران به‌خصوص در مناطق شمالی که با تراکم بالایی روبه روست دچار پیچیدگی‌های زیادی شده و شرایط بدی را در پایتخت رقم زده است.

زارع با اشاره به اینکه ساختمان‌های ظاهراً نوساز شهر که عمدتاً با بیشتر از ۱۰ طبقه ساخته شده‌اند و طبق اعلام آتش‌نشانی بیش از ۹۰ درصد استانداردهای لازم را برای ایمنی ساختمان در برابر حوادث ندارند عنوان کرد: نداشتن استانداردهای اولیه ایمنی در صورت بروز هر حادثه‌ای می‌تواند گرفتاری بزرگی برای این مناطق ایجاد کند و هر حادثه کوچکی در چنین شرایطی می‌تواند به فاجعه‌ای بزرگ تبدیل شود.

این کارشناس زلزله در خصوص حوادث بعد از زلزله افزود: دقایق بعد از وقوع زمین لرزه معمولاً با سلسله‌ای از حوادث مختلف همراه می‌شود. از جمله شکسته شدن سدها و وقوع سیل یا آتش‌سوزی‌های بزرگ و... که کاملاً به وضع کالبدی هر منطقه بستگی دارد.

وی با اشاره به این‌که فاصله زمانی انتشار لرزه از ابتدا تا انتهای گسل در حد چند ثانیه است ادامه داد: این‌که سیستم‌های هشدار در مرحله نصب قرار گرفته‌اند خوب است اما زمانی‌کارایی دارد که توانایی قطع سیستم‌های آب، برق، گاز را داشته باشد و از عوارض بعدی زلزله که معمولا تلفات زیادی هم درد جلوگیری شود.

زارع در خصوص وضعیت تهران بعد از زلزله گفت: آنچه بعد از یک زلزله بزرگ در تهران ممکن است رخ بدهد برای ما خیلی شناخته شده نیست. چون تاکنون موردی اتفاق نیفتاده و تجربه‌ای از آن در دسترس نیست. اما محاسبه‌ها و مطالعاتی، انجام و براساس آن تحلیل‌هایی ارائه شده است که نشان می‌دهد در صورت وقوع زمین لرزه بزرگ در تهران، بیشترین حوادث در نقاطی رخ می‌دهند که بافت فرسوده دارند.

این استاد پژوهشگاه زلزله با بیان اینکه تبریز هم بر روی قوی‌ترین گسل زلزله قرار دارد، تصریح کرد: شهر تبریز در صورت زلزله دو میلیون نفر تلفات می‌دهد.

ای کارشناس زلزله خاطرنشان کرد: با علم به اینکه زلزله در تهران فاجعه به بار می‌آورد قرار نیست ما دست روی دست بگذاریم و منتظر بمانیم تا یک روز زلزله اتفاق بیفتد و بعد برای آن چاره‌ای بیندیشیم. به‌خصوص حالا که اغلب تمرکز جمعیتی، امکانات و خدمات مختلف کشور و همچنین تمرکز سیاسی و اقتصادی ما در تهران خلاصه شده. بهترین راه این است که برای وقوع این زمین‌لرزه که زمانش اصلاً مشخص نیست آماده‌باشیم و برای این‌کار نیاز واردات دستگاه‌های پیشرفته و توسعه زیرساخت‌های استاندارد داریم.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.