گروه : اجتماعی
روحالله ساعی مدیر عامل موسسه نابینایان بصیر با بیان اینکه موسسه بصیر به عنوان سمن فرهنگی و هنری شمالغرب کشور از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را شروع کرده است، افزود: برای بهبود حوزههای توانبخشی و توانمندسازی نابینایان پارسال مجوزی از بهزیستی دریافت کرده و با ۳۱ نفر هیات امنا و ۱۱ نفر هیات موسس به کارمان ادامه دادیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هم نوا، ساعی با تاکید بر اینکه شناسایی، آموزش، مهارتآموزی، تامین نیازهای اطلاعاتی و آموزشی، تامین حرفه آموزی در راستای اشتغالزائی، آموزش مهارتهای استقلال نابینایان جزو اهداف این موسسه است، گفت: گستره فعالیتها طوری شود که نابینایان در روستاها که محروم از آموزشهای حرفهای و مهارتی هستند را نیز در زمره فعالیت خود قرار دهیم.
ساعی ادامه داد: در یک سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در موسسه نابینایان بصیر صورت گرفته است که این موسسه را در زمره تشکل های برتر در سطح کشور قرار داده است.
وی شناسایی نابینایان غیرمطلع از خدمات بهزیستی را از اولویتهای این موسسه عنوان کرد و افزود: ۹۰۰ نفر سال قبل عضو داشتیم که امسال به بیش از ۱۵۰۰ نفر رسیده است، در تبریز ۲۶۰۰ نفر و سطح استان ۱۱۰۰۰ نفر دارای پرونده پزشکی در بهزیستی استان هستند و ما بیش از ۵۰ درصد نابینایان ساکن تبریز را پوشش می دهیم.
مدیر عامل موسسه نابینایان بصیر با بیان اینکه ما با تمام توان سعی در کمک به ابعاد مختلف معیشتی، آموزشی و توانبخشی این عزیزان هستیم، اظهار کرد: بهره گیری از ظرفیتهای برونسازمانی با اتکا بر قانون حمایت از حقوق معلولان را از چشماندازهای این موسسه بوده و نابینایانی که بیبهره از چنین مجموعههایی هستند و از روزمرگیهای بدیهی که مانند کتاب برای و صوتی و موسیقی محروم شدهاند را تامین کنیم.
ساعی با بیان اینکه مذاکراتی با مجموعههای مختلف مانند بهزیستی در تامین وسائل توانبخشی و آموزشی که برای افراد نابینا ضروری هستند انجام یافته است که با دریافت این خدمات آموزشهایی مانند عصای سفید، جهتیابی و تحرک، استفاده از لوح و قلم بریل، اسپیکرهای آموزشی مخصوص دانشجویان و شطرنج نابینایان داده شود.
وی با اشاره به اینکه ما توانستیم حلقه خیرین را در این مجموعه تقویت کنیم، ادامه داد: در یک سال گذشته ۷ نوبت بسته معیشتی برای ۵۲ خانواده نیازمند نابینایان تامین کنیم.
ساعی با بیان اینکه کلاسهای موسیقی، قرآن، صنایع دستی برگزار میشود، گفت: در دو نوبت نمایشگاه صنایع دستی برگزار شد و فروش این نمایشگاه با استقبال شهروندان انجام پذیرفت.
وی ادامه داد: خیرین شهر در صورت تمایل میتوانند با سرمایهگذاری ثابت برای تجهیز ساختمان جدیدمان و دیگر امورات که در نظر داریم عملیاتی کنیم، کمک کنند.
مدیرعامل موسسه نابینایان بصیر افزود: جلب مشارکت برای این موسسه دارای اهمیت است، شهر صنعتی تبریز که در اساسنامه برخی واحدهای صنعتی اقدامات عامالمنفعه درج شده است، میتوانند کمکهای شایانی را برای ما انجام دهند.
وی تکمیل ۳ درصد سهمیه استخدام دولتی معلولین را در سال گذشته مطلوب دانست اما با بیان اینکه امسال توجهی زیادی به این مهم نشده است، گفت: آموزشوپروش این مورد را رعایت نکرده و پستهایی را برای نابینایان تعریف کرده است که مغایر آئیننامه بوده و در کمیسیون گزینش مردود میشوند و از تمام مجموعه ما ۳ نفر از کمبیناها استخدام شدند و برخی ها به دیوان عدالت اداری شکایت کردهاند.
رفعتی نایب رئیس این موسسه با قدردانی از اعضای شورای شهر تبریز و شهرداری، مکان موسسه را فرصتی مغتنم برای ادامه گسترش فعالیتهای موسسه برشمرد و ادامه داد: صاحب ملک سابق ما سال قبل درخواست تخلیه مکانمان را داشت که اعضای شورای شهر با رسیدگی و همراهی ما در زمینههای مختلف از جمله مکان موسسه برای ما تدارک دیدند و با ظرفیت خیرین حدود ۵۰۰ میلیون برای بهسازی این مجموعه ۵۴۰ متری اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: کارت منزلت، پیگیری اشتغال، تعمیرات ساختمان و سایر حقوق نابینایان را پیگیری میکنیم تا بتوانیم قدمهایی برداریم.
گلمحمدی از اعضای هیئتمدیره این موسسه، شرکت نابینایان در ورزش به عنوان یکی از فعالیتهای اجتماعی را دارای اهمیت دانست و گفت: تیم گلبال بصیر که از دسته دو به دسته یک آمده است با محدودیتهای مالی و عدم حمایت باعث عدم اعزام تیم به مسابقات شد.
وی افزود: ورزش برای یک معلول از جنبههای مختلف مانند تقویت اعتماد بنفس و ظهور و بروز در اجتماع لازم و ضروری است و باید حمایتهای بیشتری در این حوزه شاهد باشیم.
گل محمدی با بیان اینکه در پارک ها امکانات ورزشی خیلی کم بوده و برای معلولین قابل استفاده نمی باشد، افزود: توسط موسسه بصیر برنامه های کوهپیمایی ۲ الی ۳ بار در طول سال برگزار می شود و هر سه ماه یکبار اردوی یک روزه داریم.
https://hamnava.ir/News/Code/3895023
0 دیدگاه تایید شده