گروه : آرشیو
به گزارش همنوا به نقل از ایرنا، مصطفی کواکبیان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ایرلند دوشنبه گذشته در رأس هیاتی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای دیدار با مقامهای ایرلندی وارد دوبلین شد. هیات ایرانی در این سفر علاوه بر ملاقات با همتای ایرلندی، با نایبرئیس مجلس نمایندگان، رئیس مجلس سنا و رئیس کمیسیون سیاست خارجی، تجارت و دفاع مجلس ایرلند ملاقات کردند. افزون بر این، ملاقاتهای جداگانهای با وزیر کشاورزی، شیلات، باغداری و وزیر اشتغال، تجارت و نوآوری برگزار شد.
'مسعود اسلامی' روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا این سفر را نخستین سفر رسمی هیات پارلمانی ایران به ایرلند توصیف کرد که بلافاصله با شروع دوره جدید ریاست جمهوری «مایکل دنیل هیگینز » صورت گرفت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوبلین عنوان کرد که رئیسجمهوری ایرلند فضای مناسبی را برای توسعه روابط خارجی میان دو کشور ایجاد کرده است.
وی این سفر را در ادامه روابط پارلمانی موفق و فعال بیان دو کشور اعلام کرد و بیان داشت: پیش از این رئیس مجلس سنا، رئیس قبلی مجلس نمایندگان و هیاتی از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایرلند به ایران سفر کرده بودند و این اعزام در پاسخ به سفر هیات ایرلندی بود.
سفیر کشورمان درباره اهمیت سفر هیات پارلمانی ایران به دوبلین گفت: در همه این ملاقاتها، دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسائل منطقهای و دوجانبه تشریح شد و طرف مقابل ابراز علاقه زیادی برای توسعه روابط نشان داد و درنهایت روسای دو گروه بیانیه مشترکی را امضاء کردند.
به گزارش ایرنا، روسای گروههای دوستی پارلمانی ایران و ایرلند پنجشنبه گذشته با صدور بیانیهای مشترک بر لزوم گسترش همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
در این بیانیه آمده است: ما به فرصتها و ظرفیتهای ممتازی که برای توسعه همکاری بین ایران و ایرلند وجود دارد، اذعان داریم. لازم است این ظرفیتها و فرصتها در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی محقق شوند.
بیانیه یادشده میافزاید: حجم فعلی مبادلات تجاری سالانه بین ایران و ایرلند، حدود 140 میلیون یورو است که با ظرفیتها و توانمندیهای دو طرف متناسب نیست. حمایت از تجارت بیشتر و همکاری اقتصادی، لازمه تقویت همکاری بین دو کشور است.
روسای گروههای پارلمانی دوستی ایران و ایرلند تأکید کردند: ما دیدگاههای مشترکی در خصوص مسائل مهم بینالمللی مانند امحاء سلاحهای کشتارجمعی، ترویج چندجانبه گرایی و مخالفت با یکجانبهگرایی و مقابله با تروریسم داریم. ایران و ایرلند اهمیت زیادی برای حلوفصل دیپلماتیک و صلح طلبانه بحرانهای منطقهای و بینالمللی قائل هستند.
در بخش دیگری از این بیانیه، برجام دستاورد برجسته دیپلماتیک اعلام و طرف ایرلندی همگام با مواضع محکم ایران و اتحادیه اروپا، بر اهمیت اجرای کامل آن تأکید کرده است.
بیانیه یادشده میافزاید: نظر به آثار و فواید مهم دیدارهای دورهای پارلمانی بین ایران و ایرلند، ما تعامل بیشتر و دیدارهای مقامات ارشد دولتی دو کشور با رویکرد توسعه همکاری در سطوح دوجانبه و بینالمللی را تشویق میکنیم.
سفیر کشورمان صدور این بیانیه و سطح دیدارهای صورت گرفته را نشاندهنده اراده طرف ایرلندی برای تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره دستاورد ملاقاتهای صورت گرفته اظهار داشت: محتوای گفتوگوها به صورتی بود که ما از موضوعات ذهنی حرف نمیزدیم بلکه هم در مورد مواضع سیاسیمان شفاف و روشن حرف زدیم و همدر مورد زمینه همکاریهای اقتصادی از امکانات و بسترهای موجود بحث کردیم.
اسلامی ادامه داد: البته پیگیری موضوعات در عرصه سیاسی و اقتصادی بهتدریج محقق خواهد شد اما [بهطورکلی] سفر هیاتهای سیاسی، گفتوگو و تماسهای نزدیک و محملی برای تعامل ایجاد کردن، به لحاظ دیپلماتیک حائز اهمیت است و ما امیدواریم که پاسخ این سفر در حدود 10 ماه دیگر از طرف ایرلندی داده شود و شاهد ثمرات بیشتری باشیم.
علیرضا رحیمی و الیاس حضرتی نمایندگان تهران و زهرا ساعی نماینده تبریز در این سفر کواکبیان را همراهی می کردند.
https://hamnava.ir/News/Code/12661
0 دیدگاه تایید شده