گروه : اجتماعی
به گزارش همنوا، یوسف غفارزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: میزان کسری مخازن آب های زیرزمینی یک میلیارد و ۳۱۵ میلیون متر مکعب است که هر ساله با افزایش استفاده از آب های زیرزمینی، ۳۷ میلیون متر مکعب برداشت بیشتری از آب های زیرزمینی می شود.
وی افزود: وضعیت منابع آبی با میزان بارش مطرح میشود که میزان بارش امسال نسبت به میانگین ۲۰ درصد و نسبت به سال گذشته ۸ درصد عقب می باشیم.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی بیان کرد: با میزان بارش ها نباید گول بخوریم چون نوع بارش، شدت و زمان بارش مهم است که امسال بیشتر بارندگیهای ما کمتر از ۵ میلی متر بوده که مناسب نمی باشند.
وی با بیان اینکه میانگین بارش آذربایجان شرقی ۲۴۲ میلی متر می باشد، که نسبت به سال قبل کاهش یافته است افزود: میزان روان آبهای ما که ناشی از بارش است حدود ۳۰ درصد کمتر بوده و همین باعث جاری شدن کم آب در رودها شده است.
غفارزاده گفت: هر یک درجه که هوا گرمتر شود، ۳ درصد مصرف آب افزایش مییابد.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی در خصوص پیش بینی تنش آبی در سال گذشته گفت: از شهریور سال گذشته برنامه ریزی کردیم و عملیات کوتاه مدت انجام دادیم تا قطعی آبی که در استانهای دیگر رخ داده در استان ما رخ ندهد که خوشبختانه نیمه شهریور از این پیک عبور خواهیم کرد و باید برای سال آینده برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور ۳ هزار و ۶۰ میلیارد برای پروژههای آب بودجه تخصیص داده شد، عنوان کرد: ۱۲ پروژه نیمه تمام درحوزه آب داریم که ۹۳۵ میلیارد برای شش پروژه هزینه شده است و خبر خوب اینکه مخزن ۱۰۰ هزار مکعبی در دهه فجر به مخازن ما برای تامین آب افزوده میشود.
غفارزاده در خصوص انتقال آب ارس ابراز داشت: این پروژه جز پروژههای بزرگ است که پروژهای به اهمیت آن تا به حال در تبریز و آذربایجان شرقی وجود نداشته و قرار است آب مردم و صنایع را تامین کند و همچنین پساب آن برای احیای دریاچه ارومیه استفاده میشود.
وی ادامه داد: ما در آب مصرفی و تولیدی سر به سر هستیم و اگر این پروژه اجرا شود، خیال ما تا ۲۵ سال آینده راحت خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای استان در خصوص میزان آب سدها گفت: سد ارسباران با ۳۸ درصد، نهند با ۲۶ درصد و قلعه چای با ۲۱ درصد حداقل آب را نسبت به سال گذشته دارند.
غفارزاده در خصوص فرهنگسازی برای مصرف آب گفت: بارش آب ما یک چهارم جهان است اما مصرفمان دو برابر جهانی است و کسی حاضر نیست در مواقع بحران ده درصد مصرفش را کاهش دهد اما ما مجبوریم که آب را از جای دیگر تامین کنیم.
https://hamnava.ir/News/Code/2014176
0 دیدگاه تایید شده