×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : پنجشنبه 1 آذر 1403  .::.   برابر با : Thursday 21 November 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 26250 خبر
فعال‌سازی سکوی صادراتی پیش نیاز تبدیل آذربایجان‌شرقی به کانون اقتصادی منطقه

به گزارش همنوا  به نقل از ایرنا، «بهرام سرمست» روز چهارشنبه در کارگروه صادرات غیرنفتی استان با تاکید بر استفاده از ظرفیت و موقعیت ممتاز استان در مبادلات مرزی و همکاری‌های اقتصادی با کشورهای هم‌جوار برای تبدیل شدن به هاب اقتصادی، افزود: این استان از توان و ظرفیت بالایی در صنایع معدنی از جمله مس و طلا دارد که با درآمدهای هر کدام از این صنایع می‌ توان استان را اداره کرد.

وی با بیان اینکه توانمندی ها و ظرفیت‌ های موجود استان باید با برنامه‌ ریزی مناسب فعال شود، اظهار کرد: استان برای رسیدن به جایگاه واقعی خود در کشور و کسب رتبه های برتر باید ظرفیت های بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کند.

استاندار آذربایجان شرقی از اعضای کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان خواست برای عمل به مصوبات جلسات این کارگروه زمان بندی مشخصی تعیین کنند مسوولیت هر دستگاه و نهاد را در اجرای مصوبات مشخص کنند.

سرمست، با تاکید بر اینکه فرایند اجرای مصوبات کارگروه باید قابل رصد و پیگیری باشد، ادامه داد: این کار موجب می شود تا بتوان مصوبات کارگروه را مورد سنجش قرار داد.

وی یادآور شد: آمارهای ارایه شده در جلسات کارگروه توسعه صادرات استان، تا حدودی امیدوار کننده است و انتظار می رود نتیجه برگزاری این جلسات منجر به رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در حوزه صادرات شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که بخش قابل‌ توجهی از صادرات استان از گمرکات سایر استان ها صادر می شود، گفت: اتاق بازرگانی تبریز باید گزارش کاملی از این موارد را تهیه کند تا در جلسه بعدی مورد بررسی قرار گیرد.

سرمست، با اشاره به ظرفیت های بالای استان در عرصه کشاورزی و باغی، افزود: نبود الگوی کشت مناسب در استان موجب بروز مشکلات برای کشاورزان شده است و می توان با ایجاد مشوق‌ های لازم مانند خرید تضمینی و ایجاد حاشیه امن برای تولید محصولات کشاورزی و باغی از فعالان بخش کشاورزی استان حمایت کرد.

وی همچنین با بیان اینکه این استان ظرفیت ویژه ای برای نقش آفرینی کشورمان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا دارد، اظهار کرد: تلاش می شود از این ظرفیت برای فعال سازی دیپلماسی منطقه‌ای استفاده شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اعلام آمادگی برای رفع مشکلات صادرکنندگان و تسهیل فعالیت بخش خصوصی در استان با استفاده از ساز و کارهای لازم، گفت: باید نقشه راه توسعه صادرات استان با استفاده از گزارش‌های کارشناسی، اطلاعات دقیق و آمار واقع‌ بینانه تهیه شود تا بر اساس آن هدف‌ گذاری لازم در این زمینه انجام شود.

سرمست، با بیان اینکه صادرات و تجارت، پیشران تولید است، ادامه داد: هر چقدر تجارت و صادرات بیشتر باشد، بخش اقتصادی استان نیز بیشتر رونق می گیرد بنابراین باید بستری فراهم شود تا مسیر صادرات غیرنفتی به کشورهای مورد هدف هموار شود.

وی با بیان اینکه ناترازی برق در استان نسبت به سایر استان‌ های همجوار شدیدتر است، یادآور شد: آذربایجان شرقی در این زمینه از وضعیت نامطلوبی برخوردار است و ایجاد نیروگاه های خورشیدی می تواند تا حدودی این ناترازی را رفع کند.

آذربایجان شرقی رتبه ششم در صادرات غیرنفتی در بین سایر استان های کشور است که این جایگاه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ رتبه ارتقا یافته است.

این استان دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

در نیمه نخست امسال ارزش صادرات استان ۲۲ میلیون دلار شد و معادل ۲۲.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که این روند ناشی از افزایش صادرات به ارمنستان در محصولات فولادی، سیمان، صنایع غذایی و پتروشیمی و پایه نفتی است.

به دلیل هم مرز بودن این استان با کشور ارمنستان ۵۲ درصد صادرات کل کشور به ارمنستان به میزان ۱۱۹ میلیون دلار از گمرکات استان انجام شده است و پس از آذربایجان شرقی، اصفهان و چهارمحال بختیاری در رتبه بعدی قرار دارند.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.