گروه : سیاسی
به گزارش همنوا به نقل از ایسنا، هفدهمین جلسه علنی مجلس (دهمین روز) برای رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) هفدهم مهر ۱۴۰۲ به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس آغاز شد.
بررسی برنامه هفتم توسعه از روز دوشنبه سوم مهرماه در مجلس آغاز شده و نمایندگان در دو شیفت صبح و بعدازظهر به بررسی برنامه پرداختهاند.
نمایندگان درابتدای جلسه علنی امروز و قبل از ورود به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، در راستای رفع ایراد شورای نگهبان و هیات عالی نظارت با اصلاحات صورت گرفته در طرح مجلس که به سازوکار تخصیص قیر رایگان به دستگاههای اجرایی برای پیشبرد پروژههای عمرانی کشور برمیگشت، موافقت کردند.
در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در هشتمین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.
مصوبات
* با تصویب اجزاء ۱ و ۲ بند پ ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به منظور مردمیسازی بهینهسازی مصرف انرژی و توسعه بازار بهینهسازی انرژی گواهی حامل انرژی صرفهجویی شده زمان اوج و غیراوج مصرف، در طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی به نفع سرمایهگذارعامل صرفهجویی صادر خواهد شد.
* با تصویب جزء ۳ بند پ ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی را مکلف کردند تا نسبت به عقد قرارداد با سرمایهگذاران دولتی و غیردولتی در طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی اقدام کند.
* با تصویب بند ت ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به وزارت نفت اجازه دادند در هر یک از طرحهای صرفهجویی انرژی نسبت به ارائه حواله یا سپرده نفت خام معادل حامل صرفهجویی شده از سهم دولت به سرمایهگذاران اقدام کند.
* با تصویب بند ث ماده ۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با تعیین سازوکاری برای جمعآوری گازهای فلر مقرر کردند که عوارض گازهای فلر سوزانده شده در تاسیسات نفت و گاز تا پایان برنامه ۷۵ درصد بر مبنای متوسط قیمت وزنی صادراتی اخذ شود.
* با تصویب جدول الحاقی به فصل انرژی در لایحه برنامه هفتم توسعه، میزان کل بهینهسازی در انرژی تا پایان برنامه هفتم معادل ۱۲۸۵ هزار بشکه نفت خام تعیین شد.
ارجاعیات
با تصمیم رئیس مجلس، بندالحاقی ماده ۴۶ لایحه مربوط به تعیین معافیت مالیاتی و گمرکی نیروگاههای خورشیدی مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
موضوعات خارج از برنامه
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر حاجی دلیگانی درباره حمایت از مظلومان فلسطینی و دعوت از روسای مجالس سازمان کنفرانس اسلامی، بیان کرد: فلسطین موضوع امروز جهان اسلام است همواره از اول انقلاب و قبل از انقلاب در بین نیروهای متدین و بعد از انقلاب فلسطین موضوع اول جهان اسلام بوده، است و خواهد بود. بدون شک حمایت لازم از مردم فلسطین تا تحقق آرمان آنها صورت خواهد گرفت و در این راستا اقدامات لازم انجام میشود.
درهمین ارتباط علیرضا سلیمی درتذکری شفاهی تاکید کرد: دد منشی رژیم کودک کش و خونریز صهیونیستی را محکوم میکنیم. انتظار میرود سازمان کنفرانس اسلامی هرچه سریعتر به جنایاتی که رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین روا داشته است ورود کند.
همچنین عباس گودرزی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی یک پایگاه تمام عیار تروریستی است که علیه ملت فلسطین و ملتهای مسلمان توطئه میکند، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی یک کشور یا یک نظام نیست که امروز برخی روشنفکران افاضه نظر میکنند.
درتذکری دیگر محمدتقی نقدعلی با تاکید بر اینکه امروز شاهد یک فاجعه انسانی در غزه هستیم، گفت: امروز رژیم کودک کش صهیونیستی آب و غذا را بر روی کودکان و ۲ و نیم میلیون جمعیت بسته است و متاسفانه مجامع جهانی سکوت کردند. همچنین برخی رژیمها و حتی برخی از اشخاصی که در داخل کشور داعیه حمایت از انسان و حقوق بشر دارند نیز امروز در برخی عناوین به جای حمایت از مستضعفان سکوت اختیار کردند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان، مووضوع تذکر یکی دیگر ازنمایندگان بود که رئیس مجلس در پاسخ به آن گفت: در حال رایزنی با دولت برای پرداختن به موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم هستیم.
علی نیکزاد هم در تذکری شفاهی با اشاره به اینکه ۱۱ میلیون تن گندم در کشور از کشاورزان خریداری شده که کار بزرگی است، افزود: اما انتظار میرود پول گندم خریداری شده به کشاورزان پرداخت شود.
با توجه به هفته نیروی انتظامی، مجتبی یوسفی در تذکری شفاهی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا به الان نیروی انتظامی حدود ۵۰ شهید برای امنیت کشور داده است و ما به این عزیزان افتخار میکنیم، اظهار کرد: توجه به معیشت نیروهای نظامی، انتظامی و پرسنل نیروی انتظامی یک ضرورت است که باید به آن پرداخته شود.
ادامه دارد...
https://hamnava.ir/News/Code/1668389
0 دیدگاه تایید شده