قادر رودکیان، در گفتگو با همنوا، با بیان این مطلب، خاطرنشان کرد: گروه جوانان رودکی، با 17 نوازنده نوجوان و جوان، مجموعهای از تصانیف ایرانی و آذری را به همراه قطعات آوازی، در دو اجرای تبریز و مراغه روی صحنه میبرد.
وی اضافه کرد: اعضای این گروه، در واقع، مجموعهای از استعدادهای ویژه کودک و نوجوان در دوره پیش از کرونا هستند که پس از چندین سال همنوازی، به مهارت و تجربه ارزندهای دست یافتهاند و این تجربه را در دو برنامه، با شعرهای از حافظ، هوشنگ ابتهاج، محمدعلی بهمنی، حسین منزوی وعلی نظمی، تقدیم میکنند.
آهنگسازی و سرپرست گروه رودکی، با اشاره به اینکه در کنسرت «حسرت پرواز» 12 قطعه ایرانی و سه قطعه آذری، در قالب تصنیف و آواز اجرا میشود، ادامه داد: سعی کردهایم در مجموع، با رنگبندیهای متنوع و بهرهگیری از ظرفیت تکتک سازها، نگاه ویژهای به مفهوم گروهنوازی در موسیقی ایرانی داشته باشیم، به بیان دیگر، علیرغم پرتعداد بودن گروه، به ظرائف هنری اثر نیز توجه داشتهایم.
رودکیان بیان کرد: حالوهوای اجرا، بیشتر در دستگاههای شور و همایون است و دو خواننده، هر یک، به فراخور صدا و ظرفیت آوازی خود، بخشهایی از کنسرت را اجرا میکنند، در برخی قطعات نیز شاهد همخوانی «اهورا ابوالحسنی» و «احسان بازدار» خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در بخش تکنوازی، سعی شده هر کدام از اعضا، سهمی روی صحنه داشته باشند، اظهار کرد: این ویژگی، قطعاً به اعتماد به نفس بچهها کمک میکند تا مطمئن باشند، علیرغم سنوسال کم، میتوانند نوازندگان حرفهای و جدی باشند و با مهارت و تجربه روی صحنه بدرخشند.
رودکیان به بهرهگیری از سازهای غربی در این ارکستر ایرانی اشاره و خاطرنشان کرد: سعی کردهایم قالب اصیل موسیقی ایرانی را حفظ کنیم و از سازهای گیتار، گیتاربیس، پیانو و ویلن، برای تقویت موسیقی ایرانی استفاه کنیم.
کار با جوانان و نوجوانان را رسالت معلمی خود میدانم
این هنرمند موسیقی ایرانی، با اشاره به ضرورت کار جدی در گروههای موسیقی نوجوان و جوان، متذکر شد: به عنوان یک نوازنده و آهنگساز، عرض میکنم که همکاری با هنرمندان حرفهای همنسل خودم، کار چندان دشواری نیست و جذابیتهای خاص خود را دارد، اما وقتی به عنوان «معلم موسیقی»، از آینده موسقی شهر و کشورم، احساس نگرانی میکنم، رسالت دیگری در خودم احساس میکنم و کارم را به سمت همکاری با جوانان پیش میبرم.
رودکیان یادآور شد: سال گذشته هنرستان موسیقی30 دانشآموز پذیرش داشت که این تعداد، امسال به 11 دانشآموزان رسیدهاست؛ همین تعداد نیز بیشتر تمایل به سازهای غربی نظیر گیتار و ویلن و پیانو دارند، آن هم در تبریزی که مکتب موسیقی خاص خود را دارد؛ در چنین شرایطی همه باید احساس نگرانی کنیم و در کنار جوانان باشیم.
وی تاکید کرد: میانگین سنی گروه ما حدود 16 است، اما باید تاکید کنم این عزیزان، به رغم سن و سال کم، در مهارت، خلاقیت و حسوحال نوازندگی، چیزی از نسل قبل کم ندارند. تمام این دوستان نوجوان، برگزیدگان جشنوارههای موسیقی جوان هستند، برخی تجربه آلبومهای تکنوازی مستقل و اجراهای حرفهای با خوانندگان مطرح را دارند، و بعضاً خلاقیتهایی از خود نشان میدهند که برای خود من شگفتانگیز است.
به گزارش ایرنا، عرشیا محمدی، رضا غنیزاده آتنا شیخی، آیدین ولیزاده (تار)، نگین محمدی، مبین صمدزاده، سارینا اسرافیلی (ویلن)، هوراد شایان و افرا اصلانحسینی (سازهای کوبهای)، سینا امیرمتقی (نی)، برفین جعفرزاده (سنتور)، معصومه خانکشیزاده (عود )، مهدی رضویلر (بمتار)، سودا تقیزاده (رباب)، سما شجری (کمانچه)، فرید علیزاده (گیتار)،کوثر محمدیان (گیتاربیس) نسترن روشنی (ویلنسل) آیلین زمانی(پیانو)، «حسرت پرواز» را با تنظیم و ارکستراسیون «حسین فاضل» و «مالک عدل» اجرا میکنند.
کنسرت جوانان «حسرت پرواز» با آهنگسازی وسرپرستی «قادر رودکیان» و خوانندگی «اهورا ابوالحسنی» و «احسان بازدار»، 22 و 23 آذر در تبریز و مراغه به روی صحنه میرود.
علاقهمندان برای تهیه بلیط این دواجرا میتوانند به سایت ایبلیت مراجعه کنند.
https://hamnava.ir/News/Code/1539523
0 دیدگاه تایید شده