×

منوی اصلی

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه 19 شهریور 1403  .::.   برابر با : Monday 9 September 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 25942 خبر
اقتصاد مقاومتی مفهوم جدیدی در ادبیات اقتصادی جهان است

به گزارش همنوا، امام جمعه تبریز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان گفت: من می‌خواهم شرایط اقتصادی خودمان را با کشورهای دیگر انجام دهم. هر انقلابی دارای سه مرحله است. مرحله قبل از پیروزی، پیروزی و بعد از آن. در هر سه این مراحل شرایط اقتصادی بسیار مهم است و مورد بررسی قرار می‌گیرد. فرانسه در زمان قبل از انقلاب در فشار اقتصادی بود. این فشار بر قشر ضعیف بود و باعث انقلاب شد. روسیه در آغاز قرن بیستم در موقعیت اقتصادی خوبی نبود. بیکارب، خشکسالی، نداشتن زمین موجب بحران بود. آغاز جنگ جهانی اول و درگیری روسیه به آن باعث سوق یافتن منابع به جنگ شد که حاصل آن تشدید بحران و انقلاب بود. در کشور چین مدت‌ها قبل از انقلاب به دلیل نفوذ بیگانگان و ورشکستگی اقتصاد سنتی دچار مشکل بود. از طرفی شکست چین از ژاپن و جنگ داخلی مشکلات را به جنگ جهانی دوم گره زد و کار را به انقلاب رساند. در الجزایر به دلیل اشغال طولانی مدت فرانسه، فقر مردم و ثروت فرانسویان اختلاف سطح زندگی را ایجاد کرد. مردم الجزیره بعد از جنگ جهانی دوم از ضعف نسبی فرانسه با تقدیم یک میلیون شهید به پیروزی رسیدند.

در ایران علیرغم این که رژیم گذشته به پشتوانه دلارهای نفتی و حمايت بیگانگان توانسته بود کالاهای تجملاتی وارد کند و وضعیت اقتصادی را خوب جلوه دهد. هرچند با نگاه عمیق به وضعیت کشور مشکلات اقتصادی در لایه‌های زیرین خود را نشان می‌داد. 

 

دکتر آل‌هاشم در ارتباط با اهمیت کارآفرینی گفت: کارآفرینی موتور محرکه توسعه اجتماعی و ارزش‌هاست. کارآفرین کسی است که توان شناسایی فرصت‌ها را داشته باشد. او می‌تواند از طریق تبدیل فکر به محصول جدید اقدام به ارزش آفرینی می‌کند. کارآفرینی در کشور ما مهم‌ترین مساله اقتصادی است که با دگرگونی‌های انسانی و اجتماعی در ارتباط است. اقتصاد مقاومتی مفهومی جدید در ادبیات اقتصادی جهان است که از سوی رهبر انقلاب صادر شد.

امام جمعه تبریز افزود: اکنون جمهوری اسلامی ایران پس از دوران سخت با دوران هوشمندی مواجه است. محدودیت‌های داخلی و خارجی شرایطی را فراهم ساخته تا یکبار دیگر تفکر ناب ایرانی پا به عرصه بگذارد و راه حلی برای مشکلات ارائه دهد.

 

وی موانع پیش روی کارآفرینی را برشمرد و گفت: خطرپذیری مالی زیاد، ترس از عدم تهیه منابع مالی و نگرانی‌های اداری خطرات اجتماعی، فساد اداری، فقدان مهارت‌ها، عدم به روزرسانی قوانين بانکی و مالیاتی، فقدان زیرساخت‌های تخصصی، عدم حمایت هنجارهای فرهنگی از کارآفرینی، فقدان حمایت از شرکت‌های جدید و در حال رشد از موانع کارآفرینی است. 

نماينده ولی فقیه در استان ادامه داد: باید در اصلاح قوانین کاری و تجاری با رویکرد کارآفرینی اقدام کنیم. در بخش‌های مختلف تحصیلی کارآفرینی را توسعه دهیم. بروکراسی را کاهش دهیم تا مراحل اداری غیر ضروری تسهیل شود.

 

وی افزود: باید درآمدهای غیر نفتی جایگزین وابستگی به نفت شود. ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی با رویکرد کارآفرینی نیز بسیار مهم است.

 

حجت الاسلام والمسلمین آل‌هاشم در پایان تصریح کرد: در بازدید از شهرک‌های صنعتی نسبت به کارآفرینان بومی احساس غرور کردم. امیدوارم کارآفرینان در حوزه اقتصاد مقاومتی بیشتر موفق باشند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.