سه شنبه ۳۱ام مرداد ۱۳۹۶ , Tuesday 22nd August 2017

خرداد ۲۹ام, ۱۳۹۶

کد خبر : 123729

روغن های سرخ کردنی با طعم سرطان/ سازمان استاندارد ورود کند

چند روزی است که اخباری در خصوص روغن‌های سرخ کردنی که در آنها از شربت معده استفاده شده منتشر می‌شود، اخباری که صحت آن نیز تایید شده است و ورود سازمان استاندارد و غذا و دارو به این موضوع بسیار الزامی به نظر می‌رسد.

به گزارش هم نوا به نقل از پارسینه، داستان روغن‌های سرخ کردنی با طعم شربت معده و سودجویایی که سلامتی هموطنان خود را به بهای ناچیزی می‌فروشند، چند روزی است که شنیده می‌شود.

چند روزی است که اخباری در خصوص روغن‌های سرخ کردنی که در آنها از شربت معده استفاده شده منتشر می‌شود، اخباری که صحت آن نیز تایید شده است و ورود سازمان استاندارد و غذا و دارو به این موضوع بسیار الزامی به نظر می‌رسد.

در پی ماجرای روغن‌های سرخ کردنی آغشته به شربت معده بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که در برخی از کارگاه‌های ساخت شیرینی نیز از روغن‌های سرخ‌کردنی به تعداد دفعات فراوان استفاده شده و همین امر سبب سیاه شدن روغن می‌شود و برخی از افراد برای از بین بردن سیاهی‌های روغن شربت معده را با آن ترکیب می‌کنند که سلامت مردم را به خطر می اندازد.

از آنجایی که روغن‌های سرخ کردنی برای تهیه شیرینی و به خصوص زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان کاربرد زیادی دارد. به همین خاطر باید طبق اصول بهداشتی هرچند وقت یکبار این روغن‌ها تعویض شود اما همانطور که گفته شد برای حفظ شفافیت این روغن‌ها شربت معده را با آن ترکیب می‌کنند.

با توجه به خطرات فراوانی که مصرف کنندگان را تهدید می‌کند باید بر روی کارگاه‌های تولیدی شیرینی‌جات کنترل و نظارت صورت بگیرد تا از مصرف روغن‌های فاسد برای تهیه شیرینی و خصوصا زولبیا و بامیه در این ماه جلوگیری شود. بنابراین، سازمان ملی استاندارد و همچنین سازمان غذا و دارو از جمله نهادهای ذیربط برای رسیدگی به این مسئله محسوب می‌شوند که باید هر چه سریعتر به این حوزه ورود کنند و مصرف کنندگان را از خطرات احتمالی دور سازند.

کارشناسان معتقدند که با ترکیب شربت معده با روغن‌های سرخ‌کردنی رسوب سیاهی‌های در آن ایجاد می شود و همین مسئله باعث بروز بیماری‌های خطرناک از جمله سرطان برای مصرف کنندگان خواهد شد. ضمن اینکه استفاده مکرر و فراوان از روغن سرخ‌کردنی بدون اضافه کردن هیچ ماده دیگری خطر بروز سرطان را در افراد چند برابر می‌کند. بدین ترتیب، عده ای برای سود بیشتر جان مردم و هموطنان خود را به خطر می‌اندازند.

این مسئله از نظر مجلس هنوز شائبه است!

یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اخیرا گفته است که شائبه ای این موضوع که برخی از سودجویان برای شفاف شدن روغن های خوراکی به آن شربت معده اضافه می کنند از نظر علمی غیر مجاز است و در صورت صحت این خبر باید با متخلفان برخورد قضایی صورت گیرد.

محمدنعیم امینی فرد می‌گوید؛ باید ممنوعیت کالاهای غذایی بدون شناسه در اولویت قرار بگیرد زیرا کالاهای بدون شناسه امکان دارد در کارگاه‌های غیرمجاز بنام برندهای معتبر تولید شوند. به اعتقاد این نماینده سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو باید بر شائبه ای ریختن “شربت‌ معده” در روغن های سرخ کردنی ورودکنند. اگراین موضوع صحت داشته باشد علاوه بر به خطر افتادن سلامت شهروندان، بسترکسب منفعت‌های اقتصادی توسط برخی افراد به سادگی مهیا می‌شود.

از آنجایی که استفاده از”شربت‌ معده”در روغن سرخ کردنی متضاد با استانداردهای بهداشتی است، باید تمام کالاهای سلامت محور دارای شناسه بهداشتی باشند تا بستر برای کسب سودجویی اقتصادی برای فروش کالاهای غیر بهداشتی در بازار مصرفی مهیا نشود.

در خرید روغن دقت کنید!

با این وجود، ممنوعیت کالاهای غذایی که شناسنامه دار نیستند باید در اولویت قرار بگیرد زیرا ممکن است برخی ازکالاهای تقلبی، با سوء استفاده از برندهای خارجی و داخلی به فروش برسند. به همین خاطر مسئولان تاکید دارند که مردم باید تنها کالاهای غذایی را درسبد غذایی شان قرار دهند که دارای مجوزهای لازمه توسط دستگاه های ذی ربط هستند.

در پایان گفتنی است که مسئولان برای تشدید نظارت‌ها اعلام کرده اند که مردم می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات، آن را به شماره ۱۹۰ گزارش کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

اخبار مرتبط :



دیدگاهها (۰)



آخرین اخبار