پایگاه خبری - تحلیلی هم‌نوا

اردیبهشت ۵, ۱۳۹۸ / April 25, 2019

غذاهای خوشمزه خیابانی تبریز

مگر می‌شود به تبریز سفر كنید و هوس خوردن غذاهای لذیذ خیابانی این شهر به سرتان نزند. شاید دیگر وقت آن رسیده است كه از رستوران‎‎ها و غذاهای تكراری دست بكشید و طعم‎های متفاوت و جدیدی را به لیست غذاهای سفرتان اضافه كنید.
ه گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، کمتر کسی است که پایش به تبریز برسد و طعم این غذاهای سالم خیابانی را نچشد. پیشنهاد می‌كنیم كه در میان گشت و گذار شهری‎ در تبریز، در جای دنجی بر روی صندلی‌های چوبی كنار خیابان بنشینید و گوشه‌ای از فرهنگ غذایی تبریز را با خوردن غذاهای خیابانی آن امتحان كنید.
یرآلما یومورتا (سیب زمینی و تخم مرغ)
یرآلما یومورتا غذای ساده و خودمانی تبریزی‌هاست كه از مخلوط سیب زمینی و تخم مرغ تهیه می‎شود و طعم آن با كره، گوجه فرنگی، خیارشور، نعناع و انواع ادویه‎جات، وسوسه كننده است و مزه‌اش تا مدت‌ها زیر زبانتان می‎ماند. یرآلما یومورتا فروشی‌ها در اكثر محله‎های تبریز آماده پذیرایی از رهگذران هستند و با خوش‌رویی غذایشان را به آنان تعارف می‎كنند. البته اطراف پارك ائل گلی تبریز، بهشت عاشقان این غذای لذیذ و نوستالژیك است.
جزبز
جزبز در لیست خوش طعم ترین غذاهای خیابانی تبریز خودنمایی می‌كند و با مخلوطی از جگر سیاه، جگر سفید و دل و قلوه گوسفند طعمی به یادت ماندنی را برایتان می‎آفریند. بوی وسوسه كننده این غذا در اكثر كوچه پس كوچه‎های شهر به مشام می‎رسد و نمی‌توانید بی‎تفاوت از مقابل جزبزفروشی‌های كوچك و دوست داشتنی رد شوید. همین جاست كه می‌گویید بی‌خیال تمام تجملات! دل به دریا می‎زنید و یك بشقاب پر جزبز به همراه دوغ محلی سفارش می‎دهید. پیشنهاد می‎كنیم كه موقع بازدید از بازار سرپوشیده تبریز حتما برنامه‌ای برای توقف در جزبزفروشی‌ها و چشیدن طعم آن در فضایی سنتی و كاملا ایرانی داشته باشید.
مكه (بلال)
بهترین مکانی که می‎توانید بلال را نوش جان کنید، اطراف پارك ائل گلی تبریز است. در گوشه ‏ای از این پارك بساط بلال فروشی‎ها پهن است و بلال‎های زرد و خوش رنگ را بر روی منتقل‌هایشان كباب می‌كنند. پیشنهاد می‌كنیم كه بلال را با نمك، فلفل، لیموترش و كره میل كنید تا طعمی فراموش نشدنی را تجربه كنید.
ایشلی كوكه (نان روغنی مغزدار)
پشت شیشه مغازه‌های كوچك و بزرگ تبریز، این نان محلی خوش طعم به چشم می‌خورند. نان تازه را می‌توانید در ساعات اولیه صبح تهیه كنید و آن را در كیفتان داشته باشید تا بعد از خریدكردن و یا بازدید از آثار تاریخی و فرهنگی تبریز، خستگی گردش روزانه را با ایشلی كوكه از تن به در كنید.
لبو
دیگر از لبوهای خوشرنگ و خوشمزه تبریز برایتان نگوییم كه غش می‎كنید! در فصل‎های سرد سال، زمانی كه از سردی هوابه خود میلرزید، خوردن این لبوهای یاقوتی خیابانی حالتان را جا می‌آورد.
پخله (باقلا)
شاید دلتان برای غذای ساده و خیابانی لك بزند و ما به شما پیشنهاد می‌كنیم كه حتما پخله‌های تبریز را امتحان كنید. پخله یا همان باقلا های جزو میان وعده‌های گرم و لذیذی است كه طرفداران خاص خودش را دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب